Θρίαμβος της Hyundai στο Rallye Monte-Carlo

By  |  0 Comments
  • Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe πέτυχαν μια εξαιρετική νίκη στο Rallye Monte-Carlo, τον 1o γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024
  • Το πλήρωμα των Ott Tänak και Martin Järveoja τερμάτισε στην τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης στην πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της Hyundai Motorsport και οι Andreas Mikkelsen / Torstein Eriksen στην έκτη θέση της συνολικής κατάταξης

Μια εξαιρετική νίκη πέτυχαν οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe στο Rallye Monte-Carlo που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το Βελγικό πλήρωμα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team έκανε το τέλειο ξεκίνημα της σεζόν στον 1o γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 μετά από μια συναρπαστική μάχη για τη νίκη σε 17 απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Σε τέσσερις ημέρες έντονου ανταγωνισμού, με πολλές ανατροπές, οι Τhierry Neuville και Μartin Wydaeghe επέδειξαν εντυπωσιακές ικανότητες και έδειξαν με σαφήνεια τις προθέσεις τους για τη χρονιά που έρχεται. H νίκη αυτή του T. Neuville σηματοδοτεί τη δεύτερη νίκη του στο Rallye Monte-Carlo και την 20ή του με τη ομάδα της Hyundai Motorsport.

Παράλληλα, οι Ott Tänak και Martin Järveoja τερμάτισαν στην τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης στην πρώτη τους συμμετοχή με τα χρώματα της Hyundai Motorsport για το 2024. Κάποια τεχνικά προβλήματα εμπόδισαν το πλήρωμα να πετύχει καλύτερη επίδοση. Οι Εσθονοί κέρδισαν τέσσερις επιπλέον βαθμούς με την κατάκτηση της 4ης θέσης και έναν βαθμό για την προσπάθειά τους στην Power Stage.

Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen ολοκλήρωσαν ένα Σαββατοκύριακο με καλούς χρόνους στις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές φθάνοντας στην έκτη θέση. Το Νορβηγικό πλήρωμα βελτιωνόταν συνεχώς στον πρώτο του αγώνα με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid και τώρα στρέφει την προσοχή του στον επόμενο αγώνα.

Ο Thierry Neuville βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών με πλεονέκτημα έξι βαθμών, ενώ υπάρχει μόνο ένας βαθμός που χωρίζει τους δύο πρώτους στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Σημειώσεις πληρώματος | Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

  • Οι Βέλγοι εξασφάλισαν εννέα νίκες στις ειδικές διαδρομές του Ράλι Μόντε Κάρλο
  • Το πλήρωμα κατάφερε να κερδίσει 30 βαθμούς συνολικά στον αγώνα

Ο Τ. Neuville δήλωσε: «Δεν έχω λόγια για να είμαι ειλικρινής. Ήταν τόσο υπέροχο αυτό το Σαββατοκύριακο, ένιωσα πολύ άνετα στο αυτοκίνητο. Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και νομίζω ότι όλα λειτούργησαν πολύ καλά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νίκη μου. Το αυτοκίνητο ήταν καταπληκτικό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα».

Σημειώσεις πληρώματος | Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

  • Οι Εσθονοί κατέκτησαν την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη
  • Το πλήρωμα είχε ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα

Ο Ο. Tänak δήλωσε : «Προφανώς δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας. Είχαμε πολλά να μάθουμε και να ανακαλύψουμε για το Hyundai i20 N Rally 1 Hybrid. Ανυπομονούμε για τη Σουηδία. Έρχεται πολύ γρήγορα, οπότε ελπίζουμε ότι μετά από κάποιες δοκιμές πριν από τον αγώνα θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι από ό,τι ήμασταν σε αυτόν τον αγώνα”.

Σημειώσεις πληρώματος | Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (#9 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

  • Το Νορβηγικό πλήρωμα τερμάτισε στην έκτη θέση 
  • Οι Mikkelsen/Torstein θα επιστρέψουν στην άσφαλτο τον Απρίλιο στο Rally Croatia

Ο Α. Mikkelsen δήλωσε: «Απολαύσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Προσπαθήσαμε να δώσουμε ώθηση στην Power Stage. Το αυτοκίνητο είναι φοβερό. Εξακολουθώ να μαθαίνω συνεχώς και πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε υψηλότερους στόχους».

Ο Cyril Abiteboul, President της Hyundai Motorsport και Team Principal δήλωσε: «Η νίκη στο Monte-Carlo είναι σημαντική για όλους μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ως ομάδα, είμαστε υπερήφανοι – όχι μόνο επειδή κερδίσαμε έναν εμβληματικό αγώνα, αλλά και επειδή αυτή ήταν μια αξιοσημείωτη επίδειξη ικανοτήτων. Δεν έχουμε μιλήσει πολύ γι ‘αυτό, αλλά το αυτοκίνητο έχει αλλάξει πολύ από πέρυσι. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική, όπως συμβαίνει πάντα, αλλά όταν συμβαίνει με αυτό τον τρόπο είναι πραγματικά υπέροχο το συναίσθημα».

Ο επόμενος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 είναι το Ράλι Σουηδίας που θα διεξαχθεί 15-18 Φεβρουαρίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.