Το ‘3ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης’

By  |  0 Comments

Η μεγάλη απήχηση των δύο προηγούμενων ετών καθιέρωσε το ‘Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης’ σε θεσμό. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο ΑΡ.Σ.Ο.Ε. συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τρίπολης το ‘3ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης’ στις 24-25/2/2024.

Η εκδήλωση, που αποτελεί Αγώνα Ακριβείας Ιστορικών Αυτοκινήτων, έχει ως επίκεντρο τον Δήμο Τρίπολης. Και τις όμορες περιοχές του, ενώ ξεκινάει από το Δήμο Αργολίδας και συγκεκριμένα την ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Ιδανικό σκηνικό για την αφετηρία. Που θα το διαδεχτούν τα χαρακτηριστικά αρκαδικά ορεινά τοπία.

Ο διήμερος αγώνας περιλαμβάνει συνολικά 230 χιλιόμετρα. Με τα πληρώματα να καλούνται να εκτελέσουν με επιτυχία, 11  Ε.Δ.Α. Μήκους σχεδόν 100 χιλιομέτρων και αντίστοιχες χρονομετρήσεις. Οι διαδρομές καλύπτουν τμήματα της ορεινής Αργολίδας και Αρκαδίας. Αφετηρία του αγώνα, το εμβληματικό λιμάνι του Ναυπλίου. Όπου θα εκκινήσει το Α’ Σκέλος, το Σάββατο 24  Φεβρουαρίου στη 13:00 το μεσημέρι. Το Α’ σκέλος θα ολοκληρωθεί, το απόγευμα στις 17:30 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη και αφού οι αγωνιζόμενοι έχουν διανύσει 110 χλμ και έχουν εκτελέσει 5 ΕΔΑ.

Τα συμμετέχοντα πληρώματα, έχοντας κάποιο χρόνο για ξεκούραση και ανανέωση στα ξενοδοχεία τους, θα επιστρέψουν στις 19:30 στην πλατεία Άρεως όπου κάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» του αγάλματος του γέρου του Μωριά, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερωθούν με δελτίο πληροφοριών πριν τον αγώνα.

Η φιλόξενη Τρίπολη θα πάρει για ακόμη μια φορά την σκυτάλη δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο μιας ζωντανής πόλης με νυχτερινή ζωή στους συμμετέχοντες. Το πρωί της Κυριακής θα εκκινήσει το Β’ Σκέλος στις 10:00. Ακόμη 120 χλμ  οδηγικής απόλαυσης με 6 ακόμη ΕΔΑ στο πανέμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό της Αρκαδικής Γης ως τον τερματισμό μας, όπου θα ακολουθήσει γεύμα και η τελετή απονομής.

Η ομάδα του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. (Αργολικός Σύλλογος Οχημάτων Εποχής) κατάφερε και πάλι να σχεδιάσει μια προσιτή οικονομικά εκδήλωση από συλλέκτες κλασσικών οχημάτων προς συλλέκτες και λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου με σεβασμό στην ιστορία τους. Η οργανωτική επιτροπή υπόσχεται να προσφέρει και πάλι στους συμμετέχοντες ένα απολαυστικό διήμερο Regularity Event.

Ραντεβού στο γραφικό Ναύπλιο με κατεύθυνση την χειμωνιάτικη αρκαδική γη και την φιλόξενη Τρίπολη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.