Το αναβαθμισμένο Audi Q7

By  |  0 Comments
  • Ελκυστικός σχεδιασμός με νέα χαρακτηριστικά για επιβλητική παρουσία 
  • Για πρώτη φορά εξατομικευμένοι προβολείς και πίσω φώτα χάρη στην τεχνολογία ψηφιακού φωτισμού
  • ‘Έξυπνη, μεταβλητή εσωτερική διάταξη, ιδανική για οικογενειακή και επαγγελματική χρήση

Η Audi αναβαθμίζει τη ναυαρχίδα των οικογενειακών της SUV με ακόμα πιο ελκυστικό σχεδιασμό και ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Ο νέος σχεδιασμός αμαξώματος υπογραμμίζει τον ισχυρό χαρακτήρα του SUV της Audi. Tο οποίο προσφέρει first-class ανέσεις και γενναιόδωρους χώρους για έως και επτά επιβάτες. Για πρώτη φορά στο Q7, οι προβολείς HD Matrix LED, με λέιζερ ως πρόσθετη μεγάλη δέσμη, διαθέτουν ψηφιακά φώτα ημέρας DLR. Mε δυνατότητα επιλογής της φωτεινής υπογραφής. Eνώ τα πίσω ψηφιακά OLED φώτα προσφέρουν τέσσερα επιλέξιμα μοτίβα. Νέες ζάντες, χρώματα, διακοσμητικά ένθετα και καθίσματα με ραφές αντίθεσης προσδίδουν στο πιο ευέλικτο SUV της γκάμας Q ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο προσαρμοστικότητας.

Από μια μελέτη σε ένα επιτυχημένο μοντέλο παραγωγής

Από το λανσάρισμά του, το Audi Q7 έχει καθιερωθεί ως ένα πολυτάλαντο SUV που συνδυάζει το υψηλό κύρος με πολλά χαρίσματα.

Το μέγεθός του είναι επιβλητικό, η εμφάνισή του συναρπαστική: Με μήκος πάνω από πέντε μέτρα, μεταξόνιο περίπου τριών μέτρων, χώρους για επτά άτομα και πορτμπαγκάζ έως και 2.035 λίτρων, το Q7 αναδείχθηκε, από την πρώτη μόλις γενιά του, ως η ναυαρχίδα στην κατηγορία των SUV.

Μετά το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς το 2015 – με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης – και μια αναβάθμιση το 2019, η στιβαρή και κομψή σχεδίασή του Q7 εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο κατά την ανανέωσή του το 2023. Στη νέα του αναβάθμιση το πιο μεγάλο SUV της Audi εναρμονίζεται πλέον με τη σύγχρονη γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια.

Η εμβληματική μάσκα Singleframe με τον οκταγωνικό σχεδιασμό εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο με τα κάθετα ένθετα που στη βασική έκδοση μοιάζουν με σταγόνα και στην S lineαποκτούν ένα σχήμα L.

Static photo, Colour: Ascari blue metallic

Η Audi έχει συστηματικά μειώσει τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία προκειμένου να προσδώσει στο αμάξωμα μια ακόμη πιο ξεκάθαρη και πιο καθαρή εμφάνιση. Για να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, τόσο στη βασική έκδοση όσο και στην έκδοση με το πακέτο S line, μέρη του εμπρός προφυλακτήρα, των θυρών και του διαχύτη, διατίθενται σε κοντράστ χρώματα που υπογραμμίζουν τη στιβαρή εκτός δρόμου εμφάνιση. Το εξωτερικό πακέτο S line ξεχωρίζει με τις έντονα τονισμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, προσδίδοντας μια ακόμα πιο σπορ εμφάνιση.

Ταυτόχρονα, η μάσκα Singleframe συναρπάζει με τον ξεχωριστό ανεξάρτητο χρωματικά σχεδιασμό της. Τα προαιρετικά διαθέσιμα πακέτα Black και Black Plus προσφέρουν ιδιαίτερο στυλ περιμετρικά της Singleframe, στα παράθυρα, τις πόρτες και τους προφυλακτήρες.

Νέα χαρακτηριστικά εξοπλισμού

Με την πιο πρόσφατη προϊοντική αναβάθμιση, η Audi βελτίωσε για ακόμη μια φορά τη γκάμα εξοπλισμού του Q7. Οι ραφές στις επενδύσεις των καθισμάτων, στη βασική έκδοση, είναι πλέον στάνταρ σε γκρι κοντράστ χρώμα.

Επιπρόσθετα, η γκάμα των ζαντών προσφέρει μια επιλογή από πέντε νέα σχέδια από τις 20 έως και τις 22 ίντσες.

Πέρα από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων και το Audi virtual cockpit, στο οποίο απεικονίζεται σε εκπληκτική ποιότητα Full HD η λειτουργία προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, άλλοι χρήστες του δρόμου (φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), η προειδοποίηση απόστασης, η υποβοήθηση διασταυρώσεων, οι online πληροφορίες για τους φωτεινούς σηματοδότες κ.α.

Ασφαλές σε κάθε επιφάνεια

Μόνο ένα Audi μπορεί να κινηθεί σαν ένα Audi: Έτσι τονίζει η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια το DNA των δυναμικών χαρακτηριστικών ενός Audi, και αυτό ισχύει με το παραπάνω για το Q7. Πέντε χαρακτηριστικά καθορίζουν την οδηγική συμπεριφορά του Q7: η ισορροπημένη, σταθερή, ελεγχόμενη, ακριβής και αβίαστη κίνηση.

Η ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα πρόωσης, πέδησης και ελέγχου, έχουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας ασφαλής, αποδοτικής και άνετης οδηγικής εμπειρίας.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με σύστημα συνεχώς προσαρμοζόμενης απόσβεσης διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Το προηγμένο πακέτο ανάρτησης, με ηλεκτρομηχανικές ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, διατίθεται επίσης προαιρετικά

Ένα άλλο χαρακτηριστικό υποβοήθησης είναι το remote park assist plus, το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα – σε συνδυασμό με τους αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων – για να ελιχθεί εύκολα το Q7 σε στενούς χώρους στάθμευσης. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τους ελιγμούς στάθμευσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi στο smartphone του.

Αποδοτικά και ισχυρά: Συστήματα κίνησης

Στην Ελληνική αγορά διατίθεται η  έκδοση 50 TDI quattro (συνδυασμένη κατανάλωση σε l/100 km: 8,4-7,8- συνδυασμένες εκπομπές CO2 σε g/km: 220-204) που αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα αυτά καλύπτονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει τα 241 χλμ./ώρα.

O κινητήρας συνεργάζεται με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο tiptronic, τη μόνιμη τετρακίνηση quattro και το ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 0,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Τα βασικά στοιχεία του mild hybrid συστήματος είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου και μια μίζα ιμάντα/ γεννήτριας (BAS). Σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα και όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι, το Q7 μπορεί να κινείται με προσωρινά απενεργοποιημένο τον κινητήρα για έως και 40 δευτερόλεπτα.

Ευέλικτο και ευρύχωρο: Το εσωτερικό

Τόσο οι πενταθέσιες όσο και οι επταθέσιες εκδόσεις του Audi Q7 συνδυάζουν το υψηλό κύρος με την καθημερινή πρακτικότητα. Με γενναιόδωρο μήκος, άπλετο χώρο για τα κεφάλια και τους αγκώνες – τόσο εμπρός όσο και πίσω – και τα δύο SUV προσφέρουν ένα ευρύχωρο και εξαιρετικά άνετο περιβάλλον. Ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών στην πενταθέσια έκδοση προσφέρει από 780 έως 1.908 λίτρα.

Το καλύτερο Q7 όλων των εποχών

Το λανσάρισμα στην αγορά του Audi Q7 – με την αναβαθμισμένη σχεδίαση, την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού και την ευρύτερη γκάμα εξοπλισμού – ξεκινά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Στην Ελληνική αγορά το λανσάρισμα έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

Cockpit

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.