Διαθέσιμο για παραγγελίες το νέο Jeep Avenger e-Hybrid

By  |  0 Comments
  • Η γκάμα του Avenger με κινητήρα βενζίνης εμπλουτίστηκε με το επίπεδο εξοπλισμού Longitude που ξεκινάει από τις €23.990.
  • Η νέα, υβριδική έκδοση e-hybrid του πιο κόμπακτ σε διαστάσεις Jeep είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας, με τιμή από €26.490.
  • Η εγγύηση για τα μηχανικά μέρη όλων των εκδόσεων είναι 4ετής ή για 160.000 km, ενώ η μπαταρία της ηλεκτροκίνητης καλύπτεται για 8 χρόνια.

Δύο προσθήκες με μεγάλο ειδικό βάρος απέκτησε η γκάμα του Jeep Avenger. Η πρώτη αφορά στο επίπεδο εξοπλισμού Longitude σε συνδυασμό με τον 1.2Τ κινητήρα βενζίνης, ο οποίος αποδίδει 100 PS και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η τιμή της νέας έκδοσης είναι €23.990.

Η δεύτερη προσθήκη για τον κάτοχο του τίτλου «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 έχει να κάνει με την έκδοση e-Hybrid, με 48V ήπια υβριδικό σύστημα και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας. Τα δύο αυτά στοιχεία εξασφαλίζουν από κοινού την οδηγική εμπειρία ενός full υβριδικού συστήματος μαζί με fun to drive χαρακτήρα, σε τιμή που ξεκινάει από τις €26.490.

Η γκάμα των εκδόσεων περιλαμβάνει τα επίπεδα εξοπλισμού Longitude, Altitude και Summit. Ακόμα και στο εισαγωγικό Longitude ο εξοπλισμός έχει όλα όσα χρειάζονται για εύκολη, άνετη και ασφαλή καθημερινότητα: Οθόνη αφής 10,25” για το infotainment, υπηρεσίες Uconnect, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ζάντες αλουμινίου 16”, διατήρηση της λωρίδας κίνησης, αυτόνομο φρενάρισμα, αναγνώριση των οδικών σημάτων, αλλά και τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control, ως σύμμαχο για τις διαδρομές εκτός ασφάλτου.

Η Altitude προσθέτει μεταξύ άλλων 17άρες ζάντες, τιμόνι με επένδυση από οικολογικό δέρμα, αυτόματο κλιματισμό και πίνακα οργάνων 10,25”, ενώ η κορυφαία Summit 18άρες ζάντες αλουμινίου, Full LED εμπρός φώτα, είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, επαγωγική φόρτιση, handsfree πόρτα χώρου αποσκευών, αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, κάμερα οπισθοπορείας με drone view, αισθητήρες παρκαρίσματος 360ο και παρακολούθηση τυφλού σημείου.

Υπάρχουν επίσης πολλά πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού που αναβαθμίζουν περαιτέρω το στιλ, την πολυτέλεια και την ψυχαγωγία, φέρνοντας το Avenger στα μέτρα του κάθε πελάτη. Σημαντική είδηση είναι και ότι σε όλα τα Jeep Avenger διατίθεται πλέον και ανοιγόμενη ηλιοροφή, με συνολικό εμβαδό 0,9 mεκ των οποίων τα 0,2 m2 ανοίγουν.

Για το Avenger το λογότυπο e-Hybrid κρύβει από πίσω του ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος αμέσως μετά το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις έξι σχέσεις, έχει τη δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, με ταχύτητα έως 30 km/h και για απόσταση έως 1 km. Σύστημα εξηλεκτρισμού (με μίζα-εναλλάκτη BSG) διαθέτει και ο θερμικός κινητήρας των 1,2 lt, ο οποίος λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller προκειμένου να επωφελείται στο μέγιστο βαθμό από το υβριδικό πακέτο.

Με τους 100 PS και τα 205 Nm το νέο Avenger e-Hybrid ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 10,9” και έχει τελική ταχύτητα 184 km/h, ενώ καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,9-5,1 lt/100 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και εκπέμπει 111-114 g/km CO2, οπότε δεν επιβαρύνεται από τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στο δακτύλιο. Να σημειωθεί και ότι υπάρχει δυνατότητα έλξης ρυμουλκούμενου έως 1.100 kg -με φρένα, βάρος που για την έκδοση βενζίνης φτάνει τα 1.200 kg.

Οι τιμές για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα ξεκινούν από €30.700 για την έκδοση Longitude μαζί με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», ενώ η μπαταρία της καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών. Τα μηχανικά μέρη καλύπτονται για 4 χρόνια ή 160.000 km, όπως σε όλα τα Avenger. Για όλες τις λεπτομέρειες της εμπλουτισμένης γκάμας του μοντέλου και για τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, μπορείτε να επισκεφθείτε τόσο το jeep.gr όσο και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της μάρκας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.