Η Hyundai στην κορυφή του βάθρου στο Ράλι Σουηδίας

By  |  0 Comments

Οι Esapekka Lappi και Janne Ferm παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Ράλι Σουηδίας κατακτώντας τη δεύτερη νίκη τους στο WRC. Οι Φινλανδοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έδειξαν τις δυνατότητές τους σε 300,10 χιλιόμετρα εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών σε ένα ράλι όπου τα μικρότερα λάθη θα μπορούσαν να έχουν τεράστιες συνέπειες.

Κατακτώντας τρείς νίκες στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής με το Hyundai i20 N Rally1 Hybrid εδραίωσαν τη θέση τους στην κορυφή της κατάταξης φθάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την πρώτη τους νίκη με την Hyundai Motorsport και η δεύτερη συνολικά στο WRC μετά τη νίκη τους στο Ράλι Φινλανδίας 2017.

Οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe τερμάτισαν τρίτοι στην Super Sunday και κατέκτησαν την τέταρτη θέση συνολικά. Οι Βέλγοι άνοιξαν τον δρόμο το πρωί της Παρασκευής, κάτι που τους εμπόδισε να αναδείξουν πλήρως τις δυνατότητές τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες χιονιού του WRC. Στη συνέχεια το πλήρωμα σημείωσε τρεις συνεχόμενες νίκες καθώς ανέβαινε στην κατάταξη από τη δέκατη στην τέταρτη θέση. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα με τον Τhierry Neuville να παραμένει ο ηγέτης του πρωταθλήματος των οδηγών.

Οι Εσθονοί Ott Tänak και Martin Järveoja ανέκαμψαν μετά την έξοδό τους την Παρασκευή εξασφαλίζοντας έξι συνολικά βαθμούς στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του αγώνα.

Μετά από τις συνεχόμενες νίκες στους δύο πρώτους γύρους της σεζόν, η Hyundai Motorsport μοιράζεται πλέον την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Σημειώσεις πληρώματος: Esapekka Lappi/Janne Ferm (#4 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

• Οι Φινλανδοί κατέκτησαν την 1η θέση στη χιονισμένη Σουηδία

• Η νίκη σηματοδοτεί τη δεύτερη νίκη του πληρώματος στο WRC

Ο E. Lappi δήλωσε : «Αισθάνομαι πολύ όμορφα αυτή τη στιγμή. Αυτή τη δεύτερη νίκη την κυνηγάω αρκετό καιρό. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Cyril Abiteboul που στήριξε την παραμονή μου στην ομάδα την περσινή σεζόν του 2023. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα, αλλά και στην οικογένειά μου. Είμαστε όλοι εδώ για να κερδίσουμε και όταν το πετυχαίνεις, είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Ήταν ένα λαμπρό ράλι – θα μπορούσε να ήταν πιο διασκεδαστικό, αλλά τα χιόνια μπορεί να είναι φίλοι ή εχθροί. Αυτή την εβδομάδα ήταν φίλοι μου».

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

• Το πλήρωμα των Βέλγων κατέκτησε την τέταρτη θέση συνολικά και την τρίτη στην Super Sunday

• Ο Τhierry Neuville ηγείται της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των οδηγών με 48 βαθμούς

Ο Τ. Neuville δήλωσε : «Είναι ωραίο να έχουμε άλλη μια νίκη για την ομάδα. Δύο νίκες σε τρεις εβδομάδες είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς – είχαμε μόνο δύο νίκες την περσινή σεζόν του 2023. Έπρεπε να περάσουμε χωρίς λάθη από τη Σουηδία και νομίζω ότι ίσως ήμασταν το μόνο πλήρωμα που δεν έκανε κανένα. Είμαι χαρούμενος που εξασφάλισα πολύ αξιοπρεπείς βαθμούς».

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)

• Το πλήρωμα των Ο. Tänak και M. Järveoja τερμάτισε τέταρτο στην Super Sunday και την Power Stage

• Οι Εσθονοί εξασφάλισαν έξι βαθμούς στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες του αγώνα

Ο Ο. Tänak δήλωσε : «Ήταν δύσκολο αυτό το Σαββατοκύριακο να έχουμε τον ρυθμό που χρειαζόμασταν για να είμαστε πιο γρήγοροι. Προφανώς το λάθος της Παρασκευής ήταν απογοητευτικό. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη από πλευράς μου στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Ανυπομονούμε να έχουμε ένα συναρπαστικό ράλι στην Κένυα».

Ο Cyril Abiteboul, President της Hyundai Motorsport και Team Principal δήλωσε: «Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας το Ράλι Σουηδίας! Ήταν πολλές οι προσδοκίες για τον Ε. Lappi και είχε εξαιρετική επίδοση αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Sean Kim για την εμπιστοσύνη του στον Ε. Lappi πέρυσι. Η δουλειά που έκαναν οι Esapekka Lappi/Janne Ferm για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις ήταν φανταστική».

Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Motorsport που αγωνίστηκαν στο Ράλι Σουηδίας θα επιστρέψουν με το Safari Rally Kenya, το οποίο θα διεξαχθεί 28-31 Μαρτίου 2024.

Συνολική Κατάταξη – Rally Sweden

  1. Esapekka Lappi – Janne Ferm                         Hyundai i20N Rally 1
  2. Elfyn Evans – Scott Martin                                Toyota Yaris Rally 1
  3. Adrien Fourmaux – Alexandre Coria                             Ford Puma Rally 1
  4. Thierry Neuville – Martijn Wydaeghe         Hyundai i20N Rally 1
  5. Oliver Solberg – Elliott Edmondson                               Skoda Fabia Rally 2
  6. Sami Pajari – Enni Malkonen                            Toyota Yaris Rally 2
  7. Georg Linnamae – James Morgan                  Toyota Yaris Rally 2
  8. Roope Korhonen – Anssi Viinikka                   Toyota Yaris Rally 2
  9. Mikko Heikkila – Kristian Temonen                Toyota Yaris Rally 2
  10. Lorenzo Bertelli – Simone Scattolin                              Toyota Yaris Rally 1

2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 2ο γύρο

1Hyundai Shell Mobis World Rally Team87
2Toyota Gazoo Racing World Rally Team87
3M-Sport Ford World Rally Team47

2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Μετά τον 2ο γύρο

1T. Neuville48 
2E. Evans45 
3A. Fourmaux29 
4S. Ogier24 
5O. Tänak21
6E. Lappi19

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.