Kia EV9 : Πέντε αστέρια στο EuroNCAP

By  |  0 Comments

-Η υψηλότερη  βαθμολογία ασφάλειας για το νέο Kia EV9 στις τελευταίες δοκιμές  του Euro NCAP

-Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν βαθμολογία 84% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών και 88% για την προστασία των παιδιών

-Υψηλής αντοχής Electric-Global Modular Platform και έξυπνα χαρακτηριστικά ασφάλειας συνδυάζονται για εξαιρετικά συνολικά αποτελέσματα

Το ολοκαίνουργιο EV9 της Kia βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας μετά από εκτεταμένες δοκιμές από το Euro NCAP. Τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης. Το πλήρως ηλεκτρικό 7θέσιο SUV πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων. Επιδεικνύοντας περαιτέρω τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφάλειας του οχήματος.

Το EV9 αξιολογήθηκε σε τέσσερις κατηγορίες και πέτυχε σε υψηλότερη βαθμολογία  καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμής. Πετυχαίνοντας  84% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 88% για την προστασία των παιδιών, 76% για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των πεζών και 83% για την κατηγορία «υποβοήθηση ασφάλειας», η οποία αξιολογεί  ένα όχημα με βάση τη διαθεσιμότητα μιας ολοκληρωμένης σειράς τεχνολογιών σύγκρουσης και  αποφυγής ατυχήματος.

Ο Euro NCAP επαίνεσε τον χώρο επιβατών του EV9 για το ότι παραμένει σταθερός στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης και παρέχει καλή προστασία των γονάτων και της μέσης όλων των επιβατών – ανεξάρτητα από το μέγεθος και τις θέσεις τους που κάθονται. Στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης, το EV9 συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, παρέχοντας ισχυρή προστασία σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος του οδηγού και των επιβατών. Το SUV εξέπληξε  επίσης για το προηγμένο σύστημα eCall που ενεργοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το EV9 σημείωσε ακόμη υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές παιδιών/ επιβατών, με το όχημα να προστατεύει όλες τις κρίσιμες περιοχές του αμαξώματος των ανδρείκελων που

αντιπροσωπεύουν επιβάτες έξι και δέκα ετών καθώς και την αποτελεσματικότητα  του αερόσακου του EV9  και το έξυπνο σύστημα ανίχνευσης παιδικής παρουσίας.

Κατά τη δοκιμή των τεχνολογιών υποβοήθησης ασφάλειας του EV9, το Euro NCAP ξεχώρισε την απόδοση του συστήματος Automatic Emergency Braking (AEB) του οχήματος, το οποίο ανταποκρίθηκε καλά σε άλλα οχήματα και απέφυγε τις επιπτώσεις στα περισσότερα σενάρια δοκιμών.

Άλλα χαρακτηριστικά ασφάλειας που επισημάνθηκαν από το EuroNCAP ήταν το Lane Keeping Assistant (LKA)  που διορθώνει απαλά την πορεία του οχήματος εάν παρεκκλίνει  της λωρίδας που κινείται  και επεμβαίνει σε πιο κρίσιμες καταστάσεις. Το σύστημα υποβοήθησης ταχύτητας διαπιστώθηκε επίσης ότι τα καταφέρνει καλά στον ακριβή προσδιορισμό του τοπικού ορίου ταχύτητας, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει να επιτρέψει την αυτόματη ρύθμιση του περιοριστή από το σύστημα.

Η βαθμολογία ασφάλειας του EV9 ενισχύθηκε από την υψηλής αντοχής Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και την άκαμπτη δομή του αμαξώματος του οχήματος. Σε συνδυασμό με μια ποικιλία ενεργών χαρακτηριστικών υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας,  επιβεβαιώνει την ικανότητα του EV9 για μέγιστη άνεση και ασφάλεια στο δρόμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.