Το νέο MG3 Hybrid+

By  |  0 Comments

Αποστολή στη Γενεύη

Η MG αποκάλυψε στην Έκθεση της Γενεύης, το νέο μικρό χάτσμπακ μοντέλο MG3, με νέα υβριδική τεχνολογία Hybrid+ και ιδιαίτερα αποδοτικά χαρακτηριστικά. Και 195 ίππους!

Για την κίνηση του νέου MG3, που θα έρθει στην Ελλάδα το Μάιο, φροντίζει ένα πλήρως υβριδικό σύστημα (το πρώτο full hybrid μοντέλο της εταιρείας) που ονομάζεται “Hybrid+” και αποτελείται από 1.500άρη βενζινοκινητήρα 102 PS που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, μια μπαταρία 1,83 kWh, και μια ξεχωριστή γεννήτρια. Για τη μεταφορά της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 3 σχέσεων.

Δεν υστερεί βέβαια και σε κατανάλωση αφού τα 4,4 λτ./100 χλμ. είναι μία εξαιρετική τιμή, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 100 γρ./χλμ. Επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8 δλ., στα 80-120 χλμ./ώρα σε 5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα. Εφοδιάζεται με τρία προφίλ οδήγησης -Eco, Standard και Sport.

Στο κοντινό μέλλον αναμένουμε και άλλες εκδόσεις. Με λιγότερα άλογα, και σαφώς πιο προσιτές τιμές.

Όσον αφορά στις διαστάσεις, το μήκος είναι 4,113 μ., το ύψος 1,502 μ. και το πλάτος 1,797, με τη σχεδίαση να ευθυγραμμίζεται με τη σχεδιαστική γλώσσα των υπόλοιπων μοντέλων της γκάμας. Και διαφέρει πολύ από τον προκάτοχο, μοντέλο που βέβαια δεν γνωρίσαμε στην Ελλάδα.

Στο εσωτερικό, το νέο MG3 έχει εξοπλιστεί με μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, όπως και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών. Διαθέσιμη είναι η σύνδεση μέσω Apple CarPlay κι Android Auto, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης ένα ηχοσύστημα με 6 ηχεία και συνδεσιμότητα Bluetooth, τέσσερις θύρες USB, αλλά κι αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας για το παρκάρισμα.

Στον εξοπλισμό του υπάρχουν όλα τα γνωστά και απαραίτητα πλέον συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, μαζί με όλες τις ανέσεις. Οι χώροι στο εσωτερικό του είναι άνετοι και το πορτ μπαγκάζ δέχεται 293 λίτρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.