Το νέο Subaru Crosstrek στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Ιδού λοιπόν το ολοκαίνουργιο Crosstrek. Κατάλληλο για όλα! Από ξένοιαστες βόλτες στην πόλη μέχρι συναρπαστικές αποδράσεις στη φύση, το Crosstrek απογειώνει κάθε εμπειρία. Από 41.945 ευρώ μαζί με 8 χρόνια εγγύηση με απεριόριστα χιλιόμετρα!

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό και εξοπλισμένο µε τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας της Subaru, η βελτιωμένη δυναμική οδήγηση του Crosstrek προσφέρει ασυμβίβαστη άνεση και στην πιο απαιτητική χρήση.

Στο ολοκαίνουργιο Crosstrek θα ανακαλύψετε πώς εσείς και οι συνεπιβάτες µμοιράζεστε τις πιο απολαυστικές στιγμές. Τα μπροστινά καθίσματα, µμελετημένα βάσει των πλέον πρόσφατων ιατρικών ερευνών, στηρίζουν σταθερά τη λεκάνη για εξαιρετική άνεση στην επιτάχυνση, στις στροφές και στις αναταράξεις σε ανώμαλο οδόστρωμα. Επιπλέον, η απορρόφηση των κραδασμών ελαχιστοποιεί τον ανεπιθύμητο εσωτερικό θόρυβο προσφέροντας ασφαλή και άνετη οδηγική εμπειρία, ακόμη και σε μεγάλες διαδρομές .

Από την καθημερινή οδήγηση έως τις απαιτητικές εξορμήσεις στη φύση, ο κινητήρας e-BOXER προσφέρει σπορ αλλά άνετη και αθόρυβη οδήγηση, φιλική προ το περιβάλλον, ακόμη και σε κακοτράχαλους δρόμους.

Ο νέας γενιάς e-BOXER συνδυάζει τον κινητήρα BOXER µε έναν ηλεκτροκινητήρα για ισχυρή, άμεση ροπή και επιτάχυνση µε φυσική αίσθηση απόκρισης.

Κινητήραç SUBARU BOXER + Ηλεκτρική Τεχνολογία

To σύστημα e-BOXER συνδυάζει τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού BOXER µε ένα ηλεκτροκινητήρα προσαρμόζοντας την κατανομή ισχύος ανάλογα µε τις συνθήκες. Σε συνδυασμό µε το CVT Lineartronic, το αποτέλεσμα είναι αθόρυβη, ομαλή και ισχυρή απόδοση για άνετη και απολαυστική οδήγηση. Επιπλέον, η κατά μήκος του κεντρικού άξονα του οχήματος τοποθέτηση του κινητήρα και της μπαταρίας συμπληρώνει τη σταθερότητα και την ισορροπία του οχήµατος που οφείλεται κυρίως στο χαµηλό κέντρο βάρους του BOXER και στο σχεδιασµό του συµµετρικού AWD. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 118V Li-Ion έχει μικρή χωρητικότητα, μόλις 0,57 kWh και βρίσκεται κάτω από τον χώρο αποσκευών και πάνω από τον πίσω άξονα, χαμηλώνοντας κι άλλο το κέντρο βάρους και δίνοντας ακόμα πιο ισορροπημένη κατανομή του βάρους του οχήματος εμπρός/πίσω(51-49) σε σχέση με το XV (52-48).

Σε κάθε περίπτωση το Subaru Crosstrek είναι η ίσως η σημαντικότερη άφιξη στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας για το 2024. Με σύγχρονη εμφάνιση, υπερπλήρη εξοπλισμό, κορυφαία ασφάλεια και την αυθεντική τετρακίνηση Symmetrical AWD της μάρκας, το νέο compact SUV έχει τον δικό του χαρακτήρα που απευθύνεται τόσο στο παραδοσιακό κοινό της φίρμας, όσο και σε νέους αγοραστές που ζητούν ένα άκρως ποιοτικό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για κάθε χρήση. Διατίθεται με mild hybrid κινητήρα, έναν ατμοσφαιρικό e-BOXER 2.0 λίτρων με 136 ίππους, που συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα 16,7 ίππων.

Το συνολικό βάρος του υβριδικού συστήματος δεν ξεπερνά τα 110 κιλά, ανεβάζοντας μεν το βάρος (με καύσιμα και οδηγό) στα 1585 κιλά διορθώνοντας όμως με την αρωγή του την επική αίσθηση πατιναρίσματος που αποτελεί και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των κιβώτιων CVT.

Η μεγάλη διαφοροποίηση συγκριτικά με τα υπόλοιπα SUV της αγοράς είναι ότι διαθέτει αυθεντικό εκτός δρόμου χαρακτήρα. Με πραγματική τετρακίνηση να εξασφαλίζει επιπλέον πρόσφυση, αλλά και ασφάλεια σε κάθε καιρική συνθήκη, διαχωρίζει τη θέση του από τον ανταγωνισμό και συνειδητά τοποθετείται απέναντι σε εκείνους που ζητούν περιπέτεια και εξερεύνηση. Συμπληρωματικά στο σύστημα τετρακίνησης, έρχεται το εξελιγμένο Χ-MODE που απογειώνει τις off road δυνατότητες, αλλά και το SI-DRIVE (SUBARU Intelligent Drive) με τις δύο λειτουργίες οδήγησης για οικονομία ή επιδόσεις προσφέρονται πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό. Συνδυάζεται με τα προγράμματα Snow/Dirt και Deep Snow/Mud και το Hill Descent Control που θα κάνουν το Crosstrek να κινείται εκεί που τα περισσότερα SUV θα σταματούσαν.

Το Made in Japan, με ότι καλό σημαίνει αυτό, Crosstrek αποτελεί τον πυλώνα της Subaru επί ευρωπαϊκού και ελληνικού εδάφους κατέχοντας ένα μερίδιο άνω του 40% στο σύνολο των πωλήσεων της ιαπωνικής μάρκας.

Στα καλά στοιχεία είναι ότι διαθέτει πλέον ενισχυμένη εσωτερική δομή, καθώς το αμάξωμα και το σασί μοντάρονται μαζί ως ενιαίο σύνολο για υψηλότερη ακαμψία κατά 10%, λιγότερους κραδασμούς στο εσωτερικό και αναβαθμισμένη οδηγική άνεση. Οι εξωτερικές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις εντοπίζονται κυρίως στα λεπτά φωτιστικά σώματα LED της μάσκας, όπου οι γρίλιες έχουν μετατεθεί χαμηλότερα, ενώ τα πίσω φώτα παραπέμπουν στη ναυαρχίδα της Subaru, το Outback. Τα φαρδύτερα προστατευτικά πλαστικά στους θόλους των τροχών και οι ανασχεδιασμένες ράγες οροφής τονίζουν με διακριτικό και όχι κραυγαλέο τρόπο τις Off Road δυνατότητες του νέου Crosstrek. Το οποίο απέχει 220 χιλιοστά από το έδαφος και εφοδιάζεται με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ‘’Χ-Mode’’ για την υποστήριξη της τετρακίνησης σε δύσκολες συνθήκες εντός και εκτός δρόμου.

Το CVT Lineartronic προσαρµόζεται σε οποιαδήποτε σχέση στο εύρος του για οµαλές και χωρίς βήµατα αλλαγές ταχυτήτων οι οποίες διατηρούν τον κινητήρα στην πιο αποδοτική περιοχή ισχύος για οµαλή επιτάχυνση, επιδόσεις οδήγηση και οικονοµία καυσίµου. Λειτουργεί συνδυαστικά µε το σύστηµα της Subaru Ενεργή Κατανοµή Ροπή S-AWD. Η προεπιλεγµένη του ροπή εµπρός και πίσω ρυθµίζεται για να ανταποκριθεί στις συνθήκες πρόσφυσης σε πραγµατικό χρόνο.

Το νέο SUV της Subaru έχει 4,49 μέτρα μήκος, 1,80 μέτρα πλάτος και 1,60 μέτρα ύψος και προσφέρει άνετους χώρους για μία μέση οικογένεια, όπως υποδηλώνει και το μεταξόνιο των 2,67 μέτρων.

Στο εσωτερικό, η προσπάθεια των Ιαπώνων να αναβαθμίσουν τη συνολική εικόνα, αλλά και τα επίπεδα άνεσης είναι εμφανής. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών για άμεση συνδεσιμότητα και ψηφιακή διαχείριση των σημαντικότερων λειτουργιών. Έχει μία κάθετη οθόνη αφής 11,6 ιντσών με ασύρματη σύνδεση Apple CarPlay και Android Auto, το τιμόνι διαθέτει πολλά χειριστήρια και πλήκτρα, ενώ μας άρεσε η άνεση και η εφαρμογή των ανασχεδιασμένων καθισμάτων, που μειώνουν τους κραδασμούς και τις ταλαντώσεις των κεφαλιών των επιβατών.

Διατίθεται αποκλειστικά με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης συνολικής, που αποτελείται από έναν δίλιτρο Boxer βενζινοκινητήρα 136 ίππων με μέγιστη ροπή στρέψης 182 Nm, ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ 16,7 ίππων και 66 Nm, όπως επίσης μία μπαταρία ιόντων λιθίου με 0,57 kWh χωρητικότητα. Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει τοποθετηθεί στο αυτόματο σασμάν Lineartronic με τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης και ουσιαστικά ενισχύει τον βενζινοκινητήρα, ενώ επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του Crosstrek μόνο σε πολύ χαμηλές ταχύτητες και για λίγο διάστημα. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις θα δείτε 10.8 δευτερόλεπτα στην διαδικασία του 0-100, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 198 χλμ/ώρα. Η εργοστασιακή κατανάλωση είναι 7,7 λίτρα/ 100 χλμ. με την πραγματική, με πιεσμένη οδήγηση, να μην ξεπερνά τα 8,5 λίτρα.

Στην Εθνική Οδό ταξιδεύει υπέροχα, με άνεση και μικρούς αεροδυναμικούς θορύβους, ενώ εκτός δρόμου βρίσκεται βεβαίως στο στοιχείο του! Η ρύθμιση της ανάρτησης εστιάζει έντονα προς την άνεση τόσο στην απόσβεση συμπίεσης όσο και στην έκταση των αμορτισέρ, κάνοντας το Subaru Crosstrek e-BOXER να διαχειρίζεται τις ανωμαλίες του δρόμου και τις λακκούβες της πόλης με απολαυστικό τρόπο.

SUBARU CROSSTREK 2.0i CVT Lineartronic AWD

Μ x Π x Υ: 4495 x 1800 x 1600 mm

BOXER, 4-κύλινδρος , 2.0L DOHC 16-βάλβιδος + Ηλεκτροκινητήρας 1995 cc

Κινητήρας SUBARU BOXER: 136 PS (100 kW) / 5.600 rpm Ηλεκτροκινητήρας : 16,7 PS (12,3 kW)

Κινητήρας SUBARU BOXER: 182 Nm / 4.000 rpm Ηλεκτροκινητήρας : 66 Nm

ΤΙΜΕΣ

Crosstrek 2.0i e-BOXER STYLE CVT AWD MHEV 136 41.945

Crosstrek 2.0i e-BOXER STYLE XTRA CVT AWD MHEV 136 43.945

Crosstrek 2.0i e-BOXER PREMIUM CVT AWD MHEV 136 45.970

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.