Εξήντα χρόνια Ford Mustang

By  |  0 Comments
  • Η Ford Mustang, ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, γιορτάζει τα 60 της χρόνια με εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτίνουν φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα του κόσμου
  • Με συνολικά περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν διατεθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου από το 1964 μέχρι σήμερα, η Ford Mustang είναι το σπορ μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως εδώ και πάνω από μια δεκαετία

«Απροσδόκητη». «Ξεχωριστή». «Το κλασικό αυτοκίνητο του μέλλοντος». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν την ολοκαίνουργια και άκρως επαναστατική Ford Mustang όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το 1964. Δεν είχαν άδικο.

Εξήντα χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα της, η αειθαλής Ford Mustang έχει καταστεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, καθώς εδώ και πάνω από μια δεκαετία είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο. Μάλιστα, από το 2015 και μετά, όταν πάτησε και επίσημα τους τροχούς της εκτός Αμερικής, η Ford Mustang συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις και συνολικά περισσότερες από 10 εκατομμύρια από τη στιγμή που παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου του 1964 στα πλαίσια της έκθεσης New York World’s Fair.

Η Ford είχε προβλέψει ότι η Mustang θα πουλούσε περί τα 100.000 αυτοκίνητα κατά τον πρώτο χρόνο διάθεσής της στην τοπική αγορά αυτοκινήτου. Ωστόσο, η απήχησή της ήταν τέτοια που 417.000 Mustang βρήκαν νέους ιδιοκτήτες ήδη κατά τους πρώτους 12 μήνες της κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η 1.000.000ή Mustang είχε πουληθεί όχι αργότερα από το 1966.

Η Ford Mustang – ένα αυτοκίνητο που έξι δεκαετίες τώρα πρωταγωνίστησε σε πάνω από 5.000 κινηματογραφικές ταινίες – δεν ήταν απλώς ένα σπορ όχημα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα νέο είδος αυτοκινήτου, το οποίο προσέλκυσε από την πρώτη κιόλας στιγμή μια νεότερη γενιά αγοραστών που δεν ενδιαφερόταν για τα βαρετά και συντηρητικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι γονείς τους.

Αυτό το κοινό αναζητούσε ένα καινοτόμο, αντισυμβατικό και γεμάτο πάθος όχημα, με έντονη προσωπικότητα σε επίπεδο σχεδίασης και την υψηλότερη δυνατή απόδοση και επιδόσεις. Ένα σημαντικό μέρος της μεγάλης απήχησης της Ford Mustang ήταν ότι από την αρχή εξέφραζε τις επιθυμίες πολλών και διαφορετικών αγοραστών – από εκείνους που αναζητούσαν απλώς ένα βασικό αυτοκίνητο, έως και αυτούς που ήθελαν ένα πολυτελές όχημα για έντονες οδηγικές συγκινήσεις και απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Αυτή ήταν και παραμένει μέχρι και στις μέρες μας η ψυχή και η ουσία της Ford Mustang, εξήντα ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της στα «σοκάκια» της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Γιορτάστε με την Ford τα 60 χρόνια Ford Mustang

Αναζητήστε σύντομα περισσότερα συναρπαστικά νέα σχετικά με τον εορτασμό της Ford Mustang ως παγκόσμιου best-seller μοντέλου στα social media της Ford

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.