Η νέα BMW i4 και η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé

By  |  0 Comments

Όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την αναβάθμιση του μοντέλου το οποίο θα μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2024

 • Τεχνολογική και σχεδιαστική αναβάθμιση για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 και BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα μιας νέας παραλλαγής για την BMW i4 με ηλεκτρική τετρακίνηση. Όλες οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης της BMW Σειράς 4 Gran Coupé συνδυάζονται τώρα στάνταρ με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Στοχευμένες τροποποιήσεις για το εξωτερικό και το εσωτερικό. Αναβαθμισμένο BMW iDrive με QuickSelect και πρόσθετες ψηφιακές υπηρεσίες.
 • Η πιο επιτυχημένη παραλλαγή αμαξώματος της BMW Σειράς 4 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την αίσθηση της σπορ κομψότητας. Εσωτερικό με διάχυτη την αίσθηση πολυτέλειας σε συνδυασμό με ανανεωμένο σοφιστικέ στυλ. Προσθήκες στον βασικό εξοπλισμό και νέα, καλύτερα δομημένη γκάμα προαιρετικών επιλογών.
 • Η BMW i4 και η BMW Σειρά 4 Gran Coupé είναι πρωτοπόροι στην ευέλικτη αρχιτεκτονική συστημάτων κίνησης της BMW. Η παραγωγή όλων των εκδόσεων του μοντέλου θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο. Το παγκόσμιο λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην αγορά ξεκινά τον Ιούλιο του 2024. Οι σημαντικότερες αγορές πωλήσεων είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Κίνα.
 • Η εμπρόσθια όψη ενισχύεται οπτικά χάρη σε μια ανανεωμένη μάσκα νεφρών BMW με επιφάνεια που είναι κλειστή κατά το ήμισυ (BMW i4) / έχει δομή πλέγματος. Πλαίσιο μάσκας σε ματ χρώμιο στάνταρ ή σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα προαιρετικά.
 • Εντυπωσιακοί προβολείς με νέα δομή για τις μονάδες LED. Κάθετες πηγές φωτός για τις λειτουργίες πλευρικών φώτων, φώτων ημέρας και φλας. Τα αυτοκίνητα με το προαιρετικό Comfort Access εξοπλίζονται με το νέο Welcome Light Animation. Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, τα φώτα πόλης και τα αποκλειστικά πίσω φώτα Laserlight διατίθενται προαιρετικά για την BMW M4 CSL.
 • Προαιρετικό πακέτο M Sport και μοντέλα M Performance με ειδικά για μοντέλα Μ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Το πακέτο M Sport περιλαμβάνει τώρα πίσω διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και απολήξεις για το σύστημα εξαγωγής με μεγαλύτερη διάμετρο 100 mm. Το πακέτο M Sport Pro και το εξωτερικό πακέτο Μ Carbon είναι διαθέσιμα από το εργοστάσιο. Τα αξεσουάρ BMW M Performance μπορούν να παραγγέλνονται από τη γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW.
 • Οι νέοι μεταλλικοί χρωματισμοί Cape York και Fire Red προστίθενται στη γκάμα των εξωτερικών χρωμάτων. Εκτενείς επιλογές φινιρισμάτων BMW Individual και ειδικών φινιρισμάτων BMW Individual. Πρόσθετες δυνατότητες εξατομίκευσης χάρη στις νέες αεροδυναμικές ζάντες M 19” και BMW Individual 20” με σχεδίαση διπλών ακτίνων.  
 • Καινοτόμο και σπορ εσωτερικό με BMW Curved Display και νέας σχεδίασης τιμόνια. Τιμόνι δύο ακτίνων με πολυγωνική στεφάνη και φωτιζόμενα κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών στάνταρ. Για τα μοντέλα M Performance διατίθενται προαιρετικά δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων με στεφάνη με επίπεδο κάτω μέρος και διακριτική σήμανση στη θέση της ευθείας ή με κόκκινη σήμανση και διακοσμητικές ραφές στα χρώματα της BMW M. Τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης διαθέτουν τώρα στάνταρ χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.
 • Τα σπορ καθίσματα με διάτρητη επένδυση Sensatec είναι στάνταρ. Οι μαύρες επιφάνειες καθισμάτων στο νέο M Performtex αποτελούν μέρος του πακέτου M Sport ή διατίθενται στάνταρ στα μοντέλα M Performance. Η προαιρετική δερμάτινη επένδυση Vernasca με διακοσμητικό καπιτονέ προσφέρεται τώρα και στη νέα δίχρωμη παραλλαγή Black/Red. Η επένδυση από δέρμα Merino BMW Individual σε τρία χρώματα διατίθεται επίσης προαιρετικά.
 • Πίνακας οργάνων με μειωμένο αριθμό κουμπιών και χειριστηρίων λόγω της ψηφιοποίησης. Ο χειρισμός των λειτουργιών εξαερισμού και κλιματισμού και της προαιρετικής θέρμανσης καθισμάτων και τιμονιού μπορεί τώρα να πραγματοποιείται μέσω αφής στην οθόνη ελέγχου, με φωνητική εντολή και – στην περίπτωση του εξαερισμού – από τα νέα χειριστήρια ρύθμισης των αεραγωγών.
 • Τα νέα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης σε ματ Dark Graphite είναι στάνταρ. Το προαιρετικό πακέτο M Sport περιλαμβάνει λωρίδες σε Aluminium Rhombicle Anthracite.
 • Οι προσθήκες στον βασικό εξοπλισμό για τη νέα BMW i4 και τη νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé περιλαμβάνουν επίσης ατμοσφαιρικό φωτισμό – με πρόσθετο φωτισμό στο περίγραμμα των νέων κεντρικών αεραγωγών – καθώς και το πακέτο εσωτερικών και εξωτερικών καθρεπτών. Προαιρετικός πίνακας οργάνων Luxury με επένδυση Sensatec με ακόμα πιο εκλεπτυσμένη δομή της επιφάνειας της. Επίσης νέο είναι το γυαλί Crafted Clarity για επιλεγμένα χειριστήρια.
 • Η τετράθυρη κουπέ φιλοσοφία αμαξώματος προσφέρει μία σταθερή ισορροπία ανάμεσα στην πρακτικότητα, την καθημερινή χρηστικότητα και τις ικανότητες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων – με ηλεκτρικό ή συμβατικό σύστημα κίνησης. Πέντε καθίσματα και μεγάλο πορτμπαγκάζ με μεγάλο άνοιγμα και χωρητικότητα για όλες τις εκδόσεις της BMW i4 και της BMW Σειράς 4 Gran Coupé που μπορεί να αυξηθεί από 470 έως και 1.290 λίτρα.
 • Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 διατίθεται τώρα σε τέσσερις εκδόσεις. Νέα BMW i4 xDrive40 με ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, μέγιστη συνολική ισχύ 295 kW/401 hp και αυτονομία 444 – 548 km στον κύκλο WLTP. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης την κορυφαία BMW i4 M50 xDrive, την BMW i4 eDrive40 και την BMW i4 eDrive35.
 • Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης Combined Charging Unit για την BMW i4 επιτρέπει φόρτιση AC με μέγιστη ισχύ 11 kW και φόρτιση DC έως 205 kW (BMW i4 eDrive35: 180 kW). Όλες οι εκδόσεις της BMW i4 είναι τώρα κατάλληλες για συνδεδεμένη οικιακή φόρτιση (Connected Home Charging) στην πρώτη ομάδα πιλοτικών αγορών. Στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή η βελτιστοποιημένη φόρτιση με βάση την ηλιακή ενέργεια και το φορτίο. Ομοίως, με την περαιτέρω επέκταση του προγράμματος, είναι δυνατή η βελτιστοποιημένη φόρτιση βάσει κόστους με τη χρήση ενός δυναμικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας. Το Plug & Charge Multi Contract επιτρέπει την άνετη φόρτιση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé διατίθεται με μία ποικιλία κινητήρων. Η γκάμα περιλαμβάνει τον εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα με απόδοση 275 kW/374 hp για την BMW M440i xDrive Gran Coupé, καθώς και δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες, έναν εξακύλινδρο εν σειρά diesel καθώς και έναν τετρακύλινδρο diesel. Οι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες και ο τετρακύλινδρος diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport είναι στάνταρ για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. Η ισχύς του κινητήρα μεταφέρεται στο δρόμο είτε μέσω της κλασικής πισωκίνητης διάταξης είτε σε όλους τους τροχούς μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive, ανάλογα με το μοντέλο.
 • Η νέα BMW i4 και η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé προσφέρουν την σπορ συμπεριφορά που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας με δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά σε κάθε περίσταση χάρη στην ειδική για κάθε μοντέλο ρύθμιση του πλαισίου. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με Servotronic, το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης και το σύστημα ελέγχου ολίσθησης των τροχών (ARB) με αισθητήρα ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (near-actuator wheel slip limitation)  είναι στάνταρ. Η ανάρτηση M Sport, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση M με σπορ τιμόνι με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού και τα φρένα M Sport μπορούν να προστεθούν στα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το πακέτο M Sport. Η BMW i4 διαθέτει στάνταρ αερανάρτηση στον πίσω άξονα.
 • Εκτεταμένη επιλογή συστημάτων υποβοήθησης για ασφαλή και άνετη οδήγηση και στάθμευση. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Speed Limit Info, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Parking Assistant, Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Τα Driving Assistant Professional με Steering & Lane Control Assistant και Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, καθώς και το Parking Assistant Plus διατίθενται προαιρετικά.
 • Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW i4 και της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupé περιλαμβάνει BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8.5. Διαισθητική και εύκολη λειτουργία μέσω αφής στην οθόνη ελέγχου και με χρήση φυσικής γλώσσας. Νέα αρχική οθόνη με κάθετα διατεταγμένα εικονίδια λειτουργιών σε ένα μόνο επίπεδο. Η γρήγορη πρόσβαση QuickSelect επιτρέπει την άμεση επιλογή λειτουργιών χωρίς να χρειάζεται είσοδος σε υπομενού. Η μπάρα μενού στο κάτω άκρο της οθόνης ελέγχου επιτρέπει τώρα επίσης την άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες ελέγχου του συστήματος κλιματισμού. Ο προσωπικός βοηθός BMW Intelligent Personal Assistant προσφέρει πρόσθετες γλώσσες και νέα γραφικά.
 • Το BMW Live Cockpit Plus με σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud είναι στάνταρ. Η αναβαθμισμένη και ακριβής καθοδήγηση διαδρομής, η οποία είναι βελτιστοποιημένη με γνώμονα την φόρτιση για την BMW i4, είναι μοναδική σε αυτή την κατηγορία. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει επιπλέον το BMW Head-Up Display και προβολή επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented View) στην οθόνη ελέγχου ή στον πίνακα οργάνων.
 • Απλοποιημένη αρχική σύνδεση με το όχημα και συγχρονισμός με το BMW ID με σάρωση ενός κωδικού QR μέσω smartphone. Το My BMW App επιτρέπει την επισκόπηση της κατάστασης του οχήματος και τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών από απόσταση. Μέσω του My BMW App είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος της διαδικασίας φόρτισης και του pre-conditioning για την BMW i4.
 • Η Personal eSIM μπορεί να ενεργοποιηθεί στο όχημα. Βελτιστοποιημένη συνδεσιμότητα 5G. Τα τέλη στάθμευσης και οι λογαριασμοί καυσίμων μπορούν να πληρωθούν ψηφιακά από το όχημα.
 • Εκδόσεις μοντέλου:

  Η νέα BMW i4:

  BMW i4 eDrive35:
  Τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα.
  Ισχύς συστήματος: 210 kW/286 hp στις 6.000 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 0 – 4.500 rpm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 6,0 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 19,3 – 15,1 kWh/ 100 km.
  Αυτονομία: 386 – 500 km στον κύκλο WLTP.
  Κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: A.
  BMW i4 eDrive40:
  Τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα.
  Ισχύς συστήματος: 250 kW/340 hp στις 8.000 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 430 Nm στις 0 – 5.000 rpm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 5,6 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 19,4 – 15,4 kWh/ 100 km.
  Αυτονομία: 468 – 600 km στον κύκλο WLTP.
  Κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: A.
  BMW i4 xDrive40: 
  Τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα και ένας στον πίσω άξονα, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive.
  Ισχύς συστήματος: 295 kW/401 hp στις 8.000 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 600 Nm στις 0 – 5.000 rpm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 5,1 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 20,5 – 16,6 kWh/ 100 km.
  Αυτονομία: 444 – 548 km στον κύκλο WLTP.
  Κατηγορία (ες) εκπομπών: A.
  BMW i4 M50 xDrive: 
  Τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα και ένας στον πίσω άξονα, ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive.
  Ισχύς συστήματος: 400 kW/544 hp.
  Μέγιστη ροπή: 795 Nm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 3,9 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 22,0 – 17,5 kWh/ 100 km.
  Αυτονομία: 413 – 522 km στον κύκλο WLTP.
  Κατηγορία (ες) εκπομπών: A.

  Η νέα BMW
   Σειρά 4 Gran Coupé:

  BMW 420i Gran Coupé:
  Τετρακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.
  Χωρητικότητα: 1.998 cc, ισχύς: 135 kW/184 hp στις 5.000 – 6.500 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 300 Nm στις 1.350 – 4.000 rpm.
  Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 7,9 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 7,3 – 6,6 l/100 km.
  Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 166 – 150 g/km.
  Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: F – E.

  BMW 430i xDrive Gran Coupé:
  Τετρακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, BMW xDrive.
  Χωρητικότητα: 1.998 cc, ισχύς: 180 kW/245 hp στις 4.500 – 6.500 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.600 – 4.000 rpm.
  Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 6,1 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 7,9 – 7,1 l/100 km.
  Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 179 – 162 g/km.
  Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: G – F.

  BMW M4 40i xDrive Gran Coupé:
  Εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (8 kW/11 hp), οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, BMW xDrive.
  Χωρητικότητα: 2.998 cc, ισχύς: 275 kW/374 hp στις 5.500 – 6.500 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 500 Nm στις 1.900 – 5.000 rpm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 4,7 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 8,7 – 8,2 l/100 km *.
  Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 199 – 186 g/km*.
  Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: G.

  BMW 420d Gran Coupé:  [ BMW 420d xDrive Gran Coupé ]:
  Τετρακύλινδρος εν σειρά diesel κινητήρας, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (8 kW/11 hp), οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic [BMW xDrive].
  Χωρητικότητα: 1.995 cc, ισχύς: 140 kW/190 hp στις 4.000 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.750 – 2.500 rpm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 7,3 δευτερόλεπτα [7,6 δευτερόλεπτα].
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 5,5 – 4,9 l/100 km) [5,9 – 5,2 l/100 km].
  Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 146 – 130 g/km
  [156 – 138 g/km].
  Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2: E – D [F – E].

  BMW 430d xDrive Gran Coupé:
  Εξακύλινδρος εν σειρά diesel κινητήρας, ήπια υβριδική τεχνολογία 48V (8 kW/11 hp), οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, BMW xDrive.
  Χωρητικότητα: 2.993 cc, ισχύς: 210 kW/286 hp στις 4.000 rpm.
  Μέγιστη ροπή: 650 Nm στις 1.500 – 2.500 rpm.Επιτάχυνση 0 – 100 km/h: 5,3 δευτερόλεπτα.
  Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη στον κύκλο WLTP: 6,3 – 5,7 l/100 km.
  Εκπομπές CO2, συνδυασμένες στον κύκλο WLTP: 166 – 150 g/km.
  Πρότυπο εκπομπών ρύπων: Euro 6e, κατηγορία (ες) εκπομπών CO2 : F – E.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.