Η νέα BMW Σειρά 3 (video)

By  |  0 Comments

Εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, η BMW Σειρά 3 αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας BMW. Ενσαρκώνοντας την επιτομή της σπορ οδηγικής απόλαυσης στην premium μεσαία κατηγορία έχει συμβάλει σημαντικά στις καινοτομίες που έχουν αναπτυχθεί στους τομείς της σχεδίασης, της δυναμικής συμπεριφοράς και της τεχνολογίας απαριθμώντας πλέον επτά γενιές μοντέλων. Υπό αυτό το πρίσμα, ο χαρακτήρας της σημερινής γενιάς της BMW Σειράς 3 αποτελεί ένα διαρκές case study ασταμάτητης προόδου.

Στις εκτενείς τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην τελευταία γενιά, σε επίπεδο σχεδίασης, συστημάτων κίνησης, ψηφιοποίησης και εξοπλισμού έρχεται να προστεθεί τώρα μία νέα σειρά μέτρων αναβάθμισης που προάγουν την ελκυστική εμφάνιση και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου σε νέα επίπεδα. Οι νέες μπαταρίες υψηλής τάσης αυξάνουν την μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία των plug-in-υβριδικών μοντέλων σε 101 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Η νέα ρύθμιση του πλαισίου ενισχύει περαιτέρω την ισορροπία μεταξύ της σπορ δύναμης και της άνεσης. Όσον αφορά την ψηφιοποίηση, το BMW Operating System 8.5 αποτελεί τη βάση για άκρως διαισθητικό και άνετο χειρισμό – μέσω του αναβαθμισμένου BMW iDrive με QuickSelect – και αυξάνει τις δυνατότητες πλοήγησης, μεταξύ άλλων με την προσθήκη της λειτουργίας Augmented View.

Αυτές οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις συνοδεύονται από ακριβείς σχεδιαστικές τροποποιήσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Τα νέα εξωτερικά χρώματα και οι ζάντες ελαφρού κράματος τονίζουν τον αέρα σπορ κομψότητας που αποπνέουν τα μοντέλα Sedan και Touring. Στο εσωτερικό, τα νέας σχεδίασης τιμόνια και ο πίνακας οργάνων, καθώς και τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά εξοπλισμού, όπως οι εφαρμογές γυαλιού CraftedClarity, προσφέρουν οδηγική απόλαυση σε ένα περιβάλλον premium αισθητικής.

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και η νέα BMW Σειρά 3 Touring θα κυκλοφορήσουν στις παγκόσμιες αγορές, με σταδιακή έναρξη της παραγωγής τον Ιούλιο του 2024. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο. Η BMW Σειρά 3 Sedan θα παράγεται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí στο Μεξικό. Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan για την κινεζική αγορά θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tiexi στη Shenyang, το οποίο διαχειρίζεται η κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA).

Η BMW Σειρά 3 είναι ο ηγέτης της αγοράς στην πολυτελή κατηγορία του είδους της.

Οι σημαντικότερες αγορές για τη νέα BMW Σειρά 3 είναι εκείνες της Κίνας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και οι ΗΠΑ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την έκδοση Sedan, ενώ το μοντέλο Touring γνωρίζει ιδιαίτερη ζήτηση στην Ευρώπη. Η ξεχωριστή σχεδίαση και η εγγενής πιο πρακτική φύση του το καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στο DNA της, η BMW Σειρά 3 έχει ενσωματώσει την οδηγική απόλαυση, την κομψή σπορ σχεδίαση και τη συνεχή τεχνολογική πρόοδο από το ντεμπούτο της το 1975. Ως εκ τούτου, συγκεντρώνει τα τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας σε ιδιαίτερα συμπυκνωμένη μορφή. Περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα της BMW Σειράς 3 έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο, με την τρέχουσα, έβδομη γενιά μοντέλων να αντιπροσωπεύει σχεδόν τρία εκατομμύρια από αυτά. Πράγματι, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι η BMW Σειρά 3 είναι ο ηγέτης της αγοράς στο premium τμήμα της μεσαίας κατηγορίας στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, ένα στα οκτώ οχήματα που παραδίδονται από τη μάρκα παγκοσμίως ανήκουν στην οικογένεια της Σειράς 3. Και σε ορισμένες αγορές, το μερίδιο που αντιπροσωπεύουν τα μοντέλα της Σειράς 3 επί των συνολικών πωλήσεων της BMW φτάνει το 25-35%.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη γκάμα της BMW Σειράς 3 είναι η μεγάλη ποικιλία των προσφερόμενων κινητήριων μονάδων. Τόσο το Sedan όσο και το Touring μοντέλο διατίθενται με δυνατότητα επιλογής από τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel. Και οι δύο παραλλαγές διαθέτουν δύο κορυφαία μοντέλα M Performance με εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες. Την ίδια στιγμή, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις έχουν αποκτήσει πρόσφατα ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα – κάτι που πρόκειται να συνεχιστεί με τις τελευταίες αναβαθμίσεις στην τεχνολογία μπαταριών και στη φόρτιση υψηλής τάσης. Το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο της Σειράς 3 είναι η BMW 320i Sedan. Περίπου τα τρία τέταρτα των μοντέλων Sedan που πωλούνται τροφοδοτούνται με βενζινοκινητήρα. Αντίθετα, περίπου το 40% των αυτοκινήτων BMW Σειράς 3 Touring διαθέτουν κινητήρα diesel, ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται εξίσου μεταξύ βενζινοκίνητων και plug-in υβριδικών εκδόσεων.

Πληθώρα βραβείων επιβεβαιώνουν την απήχηση της BMW Σειράς 3.

Παράλληλα με τη μακροχρόνια δημοτικότητά της στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτου, η BMW Σειρά 3 έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία και σε επίπεδο βραβεύσεων που απονέμουν κριτικές επιτροπές ή απορρέουν από δημοσκοπήσεις αναγνωστών. Το 2023 η BMW Σειρά 3 απέσπασε την 1η θέση στην κατηγορία της στα βραβεία “Auto Trophy” που απονέμουν οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού αυτοκινήτου “Auto Zeitung” και μία διάκριση στο διαγωνισμό “Best Cars” που διεξάγεται από το γερμανικό περιοδικό “auto, motor und sport”. Επίσης, τα μοντέλα Sedan και Touring συγκέντρωσαν μια σειρά διακρίσεων σε αγορές πέραν της γερμανικής ως αναγνώριση των δυναμικών τους ικανοτήτων, της αξιοπιστίας και των προηγμένων στοιχείων εξοπλισμού τους.

Συνεχής δέσμευση στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Τα άκρως αποδοτικά συστήματα κίνησης, η έξυπνη σχεδίαση χαμηλού βάρους και τα βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά συμβάλλουν καθοριστικά ώστε η νέα BMW Σειρά 3 να επιτυγχάνει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπών ρύπων. Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V που χρησιμοποιείται σε ορισμένα μοντέλα καθιστά πιο άμεση την παροχή ισχύος βελτιώνοντας συγχρόνως την αποδοτικότητα. Το καπό, τα μπροστινά πλαϊνά πάνελ, το υποπλαίσιο του κινητήρα, τα μπροστινά ελατήρια και πολλά εξαρτήματα του πλαισίου είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το ποσοστό των δευτερογενών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στα χυτά εξαρτήματα αλουμινίου για τη Σειρά 3 της BMW είναι περίπου 50%. Και οι ζάντες αλουμινίου που προσφέρονται για τις Sedan και Touring αποτελούνται κατά περίπου 70% από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Η εξωτερικά παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την κατασκευή της νέας BMW Σειράς 3 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Η BMW Σειρά 3 συμβάλλει επίσης καθοριστικά ώστε το BMW Group να επιτύχει τους απαιτητικούς στόχους εκπομπών CO2, αυξάνοντας σταθερά την αποδοτικότητα των οχημάτων. Το BMW Group έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2019. Το αργότερο μέχρι το 2050, η εταιρεία στοχεύει στο μηδενικό ισοζύγιο όσον αφορά τις εκπομπές CO2e σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Το BMW Group συνέχισε να μειώνει συστηματικά τις εκπομπές CO2 του στόλου του σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου το 2023. Πράγματι, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι μέσες εκπομπές του στόλου της ανήλθαν σε 102,1 gr CO2 g/km (προσωρινή τιμή) στον κύκλο WLTP – 20% κάτω από το στόχο των 128,5 g/km που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξωτερική σχεδίαση, εσωτερικό και εξοπλισμός. 

Πρωτοποριακή αίσθηση, εκλεπτυσμένο περιβάλλον. 

Περισσότερο από ποτέ, η σπορ κομψότητα και το σύγχρονο στυλ αποτελούν τα βασικά σχεδιαστικά συστατικά της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring. Στην τρέχουσα γενιά μοντέλων, ο προσανατολισμένος στην οδηγική απόλαυση χαρακτήρας τους εκφράζεται με καθαρές γραμμές και γενναιόδωρα σμιλεμένες επιφάνειες. Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση της μάσκας νεφρών της BMW και των διπλών στρογγυλών προβολέων – που αμφότερα αποτελούν σήμα κατατεθέν της μάρκας – προσδίδουν στο μπροστινό μέρος μια αναγνωρίσιμη εμφάνιση. Οι εντυπωσιακοί εμπρός και πίσω προφυλακτήρες υπογραμμίζουν το δυναμικό προφίλ των αυτοκινήτων, το οποίο μπορεί να τονιστεί περαιτέρω με το προαιρετικού πακέτο M Sport ή το M Sport Pro.

Η BMW Σειρά 3 διατίθεται τώρα και με νέα εξωτερικά χρώματα και ζάντες ελαφρού κράματος ως μία επιπλέον πινελιά εξατομίκευσης. Στο εσωτερικό, η προοδευτική αύρα του cockpit με το BMW Curved Display ενισχύεται περαιτέρω με νέας σχεδίασης τιμόνια, στιλιστικές αλλαγές στον πίνακα οργάνων και εκσυγχρονισμένα διακοσμητικά στοιχεία. Οι επιφάνειες των καθισμάτων στη νέα παραλλαγή M Performtex αποτελούν μέρος του πακέτου M Sport ή περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό των μοντέλων M Performance.

Νέες σχεδιαστικές παρεμβάσεις ενισχύουν τη σπορ κομψότητα του εξωτερικού χώρου.

Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan και τη νέα BMW Σειρά 3 Touring περιλαμβάνει δύο απλά και επτά μεταλλικά χρώματα, ενώ νέα είναι το μεταλλικά Arctic Race Blue και Fire Red.

Με ελκυστικές, νέες αφίξεις εμπλουτίζεται και η γκάμα προαιρετικών ζαντών ελαφρού κράματος. Τα αυτοκίνητα που παραγγέλνονται με το πακέτο M Sport θα είναι διαθέσιμα με νέες ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 19 ίντσες και σχεδίαση διπλών ακτίνων, οι οποίες προσδίδουν στο προφίλ τους μία ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Όσον αφορά το φινίρισμα, πελάτες μπορούν να παραγγείλουν αυτές τις ζάντες είτε σε Jet Black είτε σε διχρωμία. Παράλληλα, η γκάμα BMW Individual για τα μοντέλα Sedan και Touring προσφέρει νέες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών με σχεδίαση ακτίνων σχήματος Y και δίχρωμο φινίρισμα. Όλες οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά/πίσω.

Πρωτοποριακό cockpit με νέα, σπορ δερμάτινα τιμόνια.

Στο εσωτερικό των μοντέλων Sedan και Touring χρησιμοποιούνται προηγμένα νέα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν μια καθαρή και απέριττη εμφάνιση. Τα νέας σχεδίασης τιμόνια ενισχύουν την ένταση της οδηγικής εμπειρίας. Ο προοδευτικός premium χαρακτήρας των μοντέλων αναδεικνύεται επίσης από υλικά υψηλής ποιότητας και νέες εσωτερικές επενδύσεις. Ο προαιρετικός πίνακας οργάνων Luxury με επένδυση Sensatec διαθέτει ακόμα πιο εκλεπτυσμένη υφή και διακοσμητικές ραφές που δημιουργούν χρωματική αντίθεση.

Οι νέες BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring διατίθενται με τιμόνια νέας γενιάς που ξεχωρίζουν για τη μοντέρνα και σπορ σχεδίασή τους. Ο βασικός εξοπλισμός και των δύο μοντέλων περιλαμβάνει ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι νέας σχεδίασης με πολυγωνική στεφάνη και δύο μπράτσα. Το πακέτο M Sport περιλαμβάνει τώρα δερμάτινο τιμόνι M σε σχεδίαση τριών ακτίνων με επίπεδο κάτω τμήμα και διακριτική σήμανση για τη θέση της ευθείας. Και οι δύο εκδόσεις των νέων τιμονιών διαθέτουν φωτιζόμενα πλήκτρα πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Τα paddles, τα οποία είναι πλέον στάνταρ, επιτρέπουν ιδιαίτερα γρήγορες χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων και υπογραμμίζουν το έντονο σπορ προφίλ της νέας BMW Σειράς 3.

Ψηφιακός έλεγχος κλιματισμού, επιλέξιμος ατμοσφαιρικός φωτισμός.

Η εισαγωγή της τελευταίας γενιάς του BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5 στις νέες BMW Σειρά 3 Sedan και BMW Σειρά 3 Touring βελτιώνει επίσης τον χειρισμό των λειτουργιών εξαερισμού και κλιματισμού. Μια φιλοσοφία λειτουργίας που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον έλεγχο αφής και τη φυσική γλώσσα επιτρέπει την περαιτέρω μείωση του αριθμού των φυσικών κουμπιών και χειριστηρίων στο cockpit. Η επιλογή της θερμοκρασίας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα, η θέρμανση των καθισμάτων και – εφόσον υπάρχει – εκείνη του τιμονιού μπορούν πλέον να ρυθμίζονται μέσω της κυρτής οθόνης BMW Curved Display ή με φωνητική εντολή μέσω του BMW Intelligent Personal Assistant. Νέα χειριστήρια ρύθμισης των περσίδων εξαερισμού στο κέντρο του πίνακα οργάνων και στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού επιτρέπουν τη ρύθμιση της έντασης και της κατεύθυνσης της ροής του αέρα με περιστροφικές και κατακόρυφες κινήσεις.

Ο εσωτερικός φωτισμός περιλαμβάνει τώρα στάνταρ φωτισμό cascade ενσωματωμένο στην επένδυση γύρω από τους κεντρικούς αεραγωγούς. Το χρώμα και η φωτεινότητα ρυθμίζονται ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις, με τους οδηγούς να μπορούν να επιλέξουν από εννέα χρωματικά θέματα. Η επιλογή των ρυθμίσεων χρώματος και φωτεινότητας αποθηκεύεται ως μέρος του προφίλ τους. Με τον προαιρετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό (στάνταρ στα μοντέλα M Performance), η εξατομικευμένη επιλογή επεκτείνεται επίσης στα μπροστινά υποπόδια, στον αποθηκευτικό χώρο στο μπροστινό τμήμα της κεντρικής κονσόλας και στο περίγραμμα των επενδύσεων του πλαισίου των θυρών. Στις λειτουργίες που προσφέρει ο εσωτερικός φωτισμός περιλαμβάνεται ένα ατμοσφαιρικό animation καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού και φωτεινές ενδείξεις που επισημαίνουν μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση, καθώς και προαιρετικά την ύπαρξη μιας πόρτας που έχει μείνει ανοιχτή.

Νέες επενδύσεις καθισμάτων M Performtex.

Εναλλακτικά, αντί για τις μαύρες υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων που είναι στάνταρ, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan και η νέα BMW Σειρά 3 Touring μπορούν να παραγγελθούν με σπορ καθίσματα με διάτρητες επενδύσεις Sensatec στους χρωματισμούς Black, Tacora Red ή Cognac. Η προαιρετική δερμάτινη επένδυση Vernasca προσφέρεται τώρα σε τέσσερις χρωματικές παραλλαγές.

Οι μαύρες επιφάνειες των σπορ καθισμάτων με τη νέα επένδυση M Performtex αποπνέουν μία πρωτοποριακή σπορ γοητεία. Περιλαμβάνονται στο πακέτο M Sport ή ως μέρος του βασικού εξοπλισμού για τα μοντέλα M Performance. Αυτή η καινοτόμος βελούδινη επένδυση συνδυάζει υψηλή ποιότητα υλικών και σπορ σχεδίαση με χαμηλό βάρος και βιώσιμες πρακτικές παραγωγής. Τα οχήματα με το πακέτο M Sport και οι εκδόσεις M Performance διατίθενται κατόπιν παραγγελίας με σπορ καθίσματα, καθώς και με τα αντίστοιχα Μ, σε δέρμα Vernasca με μαύρες επιφάνειες και μπλε καπιτονέ για τη δημιουργία αντίθεσης.

Νέα στοιχεία διακοσμητικών επενδύσεων, αποκλειστικές πινελιές με CraftedClarity.

Εκτεταμένες αλλαγές έχουν γίνει στο εσωτερικό και στη γκάμα των διακοσμητικών στοιχείων. Η νέα έκδοση της BMW Σειράς 3 υιοθετεί στάνταρ το ματ χρώμα Dark Graphite, ενώ η λίστα επιλογών περιλαμβάνει τις εκλεπτυσμένες ξύλινες επενδύσεις με ανοιχτούς πόρους Fineline Light και Grey Blue Ash, καθώς και τις παραλλαγές Carbon Fibre και Aluminium Rhombicle Anthracite.

Οι διακριτικές πινελιές με χρήση υλικών κορυφαίας ποιότητας ενισχύουν τον σύγχρονο premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου σε άλλα σημεία της καμπίνας. Για παράδειγμα, εφαρμογές γυαλιού CraftedClarity έρχονται να προστεθούν στη λίστα των προαιρετικών επιλογών. Αυτές προσδίδουν στον επιλογέα ταχυτήτων, στο χειριστήριο του BMW iDrive και στο κουμπί του συστήματος Start/Stop έναν ιδιαίτερο τόνο αποκλειστικότητας, τόσο οπτικά όσο και απτικά.

Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός, επιλογές υψηλής ποιότητας.

Ο βασικός εξοπλισμός για τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan και Touring περιλαμβάνει ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών (plug-in υβριδικά μοντέλα: 18 ίντσες), M High-gloss Shadow Line, εσωτερικό καθρέφτη με αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία και Parking Assistant με Park Distance Control (PDC) και αισθητήρες μπροστά και πίσω. Στάνταρ προσφέρεται επίσης ο αυτόματος κλιματισμός τριών ζωνών και το BMW Live Cockpit Plus με την πλήρως ψηφιακή κυρτή οθόνη BMW Curved Display που περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps.

Το μοντέλο Touring διαθέτει στάνταρ αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας και διαιρούμενη/αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος σε αναλογία 40:20:40, η οποία διατίθεται προαιρετικά για το Sedan. Οι πελάτες μπορούν επίσης να εξατομικεύουν το εσωτερικό σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα γούστα τους – πέρα από τα σπορ καθίσματα και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό – με επιλογές όπως το ηχοσύστημα surround της Harman Kardon, η λειτουργία προθέρμανσης, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη γυάλινη οροφή για το Sedan και η πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή για το μοντέλο Touring.

Σύστημα κίνησης και οδηγική εμπειρία.

Μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία για τα plug  in -υβριδικά μοντέλα και βελτιωμένη οδηγική άνεση. 

Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo – συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά ισχυρών εξακύλινδρων εν σειρά μονάδων για τα μοντέλα M Performance – και την παρουσία εκδόσεων με τεχνολογία plug-in-hybrid και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive για πολλές παραλλαγές μοντέλων, η BMW Σειρά 3 προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων κίνησης από οποιαδήποτε άλλη οικογένεια μοντέλων στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Όλα τα νέα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και BMW Σειράς 3 Touring εξοπλίζονται στάνταρ με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, το οποίο διαθέτει paddles στο τιμόνι για γρήγορες χειροκίνητες παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής ταχυτήτων.

Οι διάφοροι κινητήρες που διατίθενται για την BMW Σειρά 3 αποδίδουν ισχύ από 110 kW/150 hp έως 210 kW/286 hp. Σε αυτούς προστίθενται ο εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας των 275 kW/374 hp και ο straight-six diesel των 250 kW/340 hp που συναντάμε κάτω από το καπό των μοντέλων M Performance (βλ. ξεχωριστό κεφάλαιο). Τόσο ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας βενζίνης όσο και όλοι οι diesel διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία για πιο δυναμική απόδοση ισχύος και μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Για το σκοπό αυτό, η μίζα/γεννήτρια των 48V τους παρέχει επιπλέον ισχύ 8 kW/11 hp.

Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν τις plug-in υβριδικές 330e των 292 ίππων, που πλέον εξοπλίζονται με μπαταρία 19,5 kWh. Ανάλογα το αμάξωμα και τη μετάδοση (διαθέσιμες ως πισωκίνητες ή τετρακίνητες xDrive), παρέχουν ηλεκτρική αυτονομία 85-101 χλμ. (η πισωκίνητη Sedan), 81-96 χλμ. (η Sedan xDrive), 87-98 χλμ. (η πισωκίνητη Touring) και 84-91 χλμ. (η Touring xDrive). Οι κορυφαίες M340i και M340d xDrive, των 374/500 Nm και 340 ίππων/700 Nm, συνδυάζουν τους 3.0λιτρους twinturbo εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες τους (βενζίνη και ντίζελ αντίστοιχα) με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και ηλεκτροκινητήρα 11 ίππων, διαμορφώνοντας τη μέση κατανάλωση στα μόλις 7,0-7,8 λίτρα/100 χλμ. Όσο για τις PHEV; Μόλις 0,9-1,1 λίτρα/100 χλμ.!

Νέα μπαταρία υψηλής τάσης για τα plug  in υβριδικά μοντέλα.

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 3 προάγουν την ηλεκτροκίνηση στο επόμενο επίπεδο. Η γκάμα περιλαμβάνει τώρα τα μοντέλα BMW 330e Sedan και BMW 330e Touring, τα οποία διατίθενται και τα δύο με την κλασική πισωκίνητη διάταξη ή με τετρακίνηση BMW xDrive. Η τεχνολογία κίνησής τους περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, οι οποίοι παράγουν συνδυασμένη ισχύ 215 kW/292 hp.

Οι plug-in υβριδικοί εκπρόσωποι της νέας εκδοχής της BMW Σειράς 3 προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αξιοσημείωτη ηλεκτρική αυτονομία. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στην επιλογή μιας νέας μπαταρίας υψηλής τάσης με ωφέλιμη χωρητικότητα 19,5 kWh. Αποτελώντας προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive πέμπτης γενιάς, προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από την προκάτοχό της που τοποθετούνταν στα προηγούμενα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 3.

Η νέα μπαταρία υψηλής τάσης BMW Gen5 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός, βελτιώνοντας όλα τα σχετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα τόσο σε επίπεδο κυψέλης όσο και σε επίπεδο συστοιχίας συνδυάζεται με την παροχή υψηλότερης τάσης που αυξάνει σημαντικά την αποδοτικότητα του συστήματος. Αυτό έχει ως τελικό αποτέλεσμα μια πολύ μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Παρόλο που το ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενη της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει σχεδόν διπλασιαστεί, ο διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα επιβατών και η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών παραμένουν αμετάβλητα, όπως και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Αυτές οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών ανοίγουν νέους ορίζοντες στην απόλαυση της αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης σε μια BMW Σειρά 3. Οι τιμές ηλεκτρικής αυτονομίας των  85 – 101 χλμ. για τη νέα BMW 330e Sedan, των 81 – 96 χλμ. για τη νέα BMW 330e xDrive Sedan, των 87 – 98 χιλιόμετρα για τη νέα BMW 330e Touring και των 84 – 91 χλμ. για τη νέα BMW 330e xDrive Touring επιτρέπουν στους οδηγούς να πραγματοποιούν όχι μόνο αστικές διαδρομές και καθημερινές μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά και πιο μακρινά ταξίδια.

Η πιο εξελιγμένη τεχνολογία φόρτισης θα βοηθήσει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση όσο το δυνατόν περισσότερο. Η νέα μονάδα υποστηρίζει τριφασική φόρτιση AC με ισχύ έως και 11 kW – αυτή είναι η πρώτη φορά που διατίθεται κάτι τέτοιο για ένα plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW. Αυτό επιτρέπει την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης από το 0 στο 100% σε 2 ώρες και 15 λεπτά. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας BMW Σειράς 3 είναι τώρα επίσης συμβατά με την τελευταία προσφορά της υπηρεσίας BMW Charging: η επιλογή Connected Home Charging παρέχει τη βάση για βελτιστοποιημένη φόρτιση με βάση την ηλιακή ενέργεια και το φορτίο.

Το πλαίσιο προσφέρει ακόμη έναν ακόμα καλύτερο συνδυασμό σπορ συμπεριφοράς και άνεσης.

Η τεχνολογία πλαισίου της νέας BMW Σειράς 3 έχει επίσης αναθεωρηθεί σχολαστικά. Τόσο η έκδοση Sedan όσο και η Touring έθεταν πάντα τα πρότυπα στον τομέα της δυναμικής οδήγησης στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Το μείγμα σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης για το οποίο φημίζεται η Σειρά 3 έχει πλέον βελτιωθεί περαιτέρω σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου με μια σειρά στοχευμένων αναβαθμίσεων. Η πιο άκαμπτη  βάση που συνδέει τα πίσω αμορτισέρ με το αμάξωμα είναι μόνο ένα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για να επιτευχθεί αυτό.

Χάρη στις συνεχείς προσπάθειες εξέλιξης, οι οδηγοί θα απολαμβάνουν ένα ανώτερο επίπεδο άνεσης σε όλα τα σενάρια οδήγησης – ανεξάρτητα από τις συνθήκες του οδοστρώματος και το επιλεγμένο drive mode – χωρίς καμία απώλεια της γνώριμης δυναμικής ικανότητας της Σειράς 3. Αυτό έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην ακουστική όταν το αυτοκίνητο διαχειρίζεται τις μέγιστες δυνάμεις που δημιουργούνται από το οδόστρωμα. Ως αποτέλεσμα, ο χειρισμός της παρέχει ακόμη μεγαλύτερη συνολική ακρίβεια, σιγουριά και δυνατότητα ελέγχου. Η δύναμη που απαιτείται για την περιστροφή του τιμονιού έχει επίσης μειωθεί στη λειτουργία Comfort για να επιτευχθεί ανώτερη άνεση κατά την καθημερινή οδήγηση.

Εναλλακτικά της στάνταρ έκδοσης, διατίθεται η ανάρτηση M Sport που περιλαμβάνεται στο πακέτο M Sport. Η προσαρμοζόμενη ανάρτηση Μ με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ο μεταβλητός λόγος υποπολλαπλασιασμού στο σπορ σύστημα διεύθυνσης διατίθεται επίσης στα μοντέλα με το πακέτο M Sport.

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης για την οδήγηση και τη στάθμευση.

Μια ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης αυξάνει τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας κατά την οδήγηση και το παρκάρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring. Το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση πέδησης, το Cruise Control με λειτουργία πέδησης και η νέα λειτουργία Intelligent Speed Assistance είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Το πρόσθετο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι το πακέτο Driving Assistant Professional που περιλαμβάνει το Steering and Lane Control Assistant και το Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, καθώς και αυτόματο Speed Limit Assist, έλεγχο ταχύτητας διαδρομής, αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών, Evasion Assistant, Crossroads Warning με λειτουργία πέδησης στην πόλη, Wrong-way Warning και Front Crossing Traffic Warning.

Εκτός από το Park Distance Control, το στάνταρ Parking Assistant επιτρέπει επίσης αυτοματοποιημένους ελιγμούς κατά την είσοδο και έξοδο από χώρους στάθμευσης, ενώ διαθέτει επίσης Reversing Assist Camera και Reversing Assistant. Τέλος, διατίθεται το Parking Assistant Plus με λειτουργίες Surround View και Remote 3D View.

Τα μοντέλα M Performance στη γκάμα της νέας BMW Σειράς 3. 

Οι οδηγοί μπορούν να βιώσουν την πεμπτουσία του σπορ χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 3 με τα κορυφαία μοντέλα Performance της BMW M GmbH. Διαθέτοντας ισχυρούς εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες, ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο και χαρακτηριστικές σχεδιαστικές πινελιές M στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, η ξεχωριστή προσωπικότητα αυτών των κορυφαίων σπορ μοντέλων αναδεικνύεται ξεκάθαρα τόσο στην οδηγική εμπειρία όσο και στην εμφάνισή τους. Τώρα, το νέο τιμόνι και η νέα επένδυση καθισμάτων ανανεώνουν την εικόνα του cockpit.

Τα μοντέλα M Performance της νέας Σειράς 3 διατίθενται με κινητήρα βενζίνης και diesel, αμφότεροι με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και τα γνώριμα χαρακτηριστικά απόδοσης M. Η δίψα τους για υψηλούς ρυθμούς περιστροφής και η άμεση παροχή ισχύος είναι αποτέλεσμα της τελευταίας τεχνολογίας M TwinPower Turbo – η οποία προσαρμόζεται ανεξάρτητα σε κάθε κινητήρα – και της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας των 48V, η οποία παρέχει μια πρόσθετη ηλεκτρική ώθηση με ισχύ 8 kW/11 hp. Τα εξακύλινδρα εν σειρά κινητήρια σύνολα των μοντέλων M Performance συνεργάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport με εξαιρετικά άμεση λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων. Το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive είναι επίσης στάνταρ για την ενίσχυση της ευελιξίας και της πρόσφυσης.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας των BMW M340i xDrive Sedan και BMW M340i xDrive Touring αποδίδει μέγιστη ισχύ 275 kW/374 hp και μέγιστη ροπή 500 Nm. Οι BMW M340d xDrive Sedan και BMW M340d xDrive Touring, από την άλλη, εφοδιάζονται με ένα straight-six πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 700 Nm. Η ανάρτηση M Sport με σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού, το διαφορικό M Sport και τα φρένα M Sport περιλαμβάνονται επίσης στον βασικό εξοπλισμό για να προσφέρουν έναν συνδυασμό δυναμικής απόδοσης κατά τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα, ακρίβειας και ενθουσιασμού πίσω από το τιμόνι για το οποίο φημίζονται τα μοντέλα M.

Εξατομικευμένη εμφάνιση με σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M.

Ο υψηλών επιδόσεων χαρακτήρας αυτών των κορυφαίων αθλητών επισημαίνεται με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M που έχουν δημιουργηθεί για να πληρούν τις τεχνικές απαιτήσεις όσον αφορά την αεροδυναμική και την παροχή αέρα ψύξης. Αυτά περιλαμβάνουν τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, μαζί με τα καλύμματα Μ των εξωτερικών καθρεπτών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και τον πίσω προφυλακτήρα με τον εντυπωσιακά διαμορφωμένο διαχύτη. Τα μοντέλα BMW M340i xDrive Sedan και BMW M340d xDrive Sedan διαθέτουν επίσης μια πίσω αεροτομή M στο χρώμα του αμαξώματος.

Η μάσκα νεφρών BMW με σχέδιο πλέγματος, οι αποκλειστικές ζάντες ελαφρού κράματος M των 18 ιντσών και η τραπεζοειδής απόληξη της εξάτμισης συμβάλλουν περαιτέρω στην ξεχωριστή εμφάνιση των τεσσάρων κορυφαίων σπορ μοντέλων, τα οποία διατίθενται επίσης με το προαιρετικό πακέτο M Sport Pro.

Περιβάλλον σύγχρονου σπορ αυτοκινήτου στην καμπίνα.

Στο εσωτερικό των μοντέλων M Performance, οι ειδικές για τις εκδόσεις Μ λεπτομέρειες εξοπλισμού συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας εστιασμένης οδηγικής εμπειρίας σε ένα περιβάλλον σύγχρονου σπορ αυτοκινήτου. Τα μαύρα σπορ καθίσματα με επένδυση M Performtex είναι πλέον στάνταρ, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής των σπορ καθισμάτων M Sport με επένδυση από δέρμα Vernasca σε μαύρο χρώμα με μπλε καπιτονέ για τη δημιουργία αντίθεσης.

Μια νέα έκδοση του δερμάτινου τιμονιού M απογειώνει την εμπειρία των επιδόσεων με το επίπεδο κάτω τμήμα, την κόκκινη σήμανση στη θέση της ευθείας και τις ραφές αντίθεσης στα χρώματα της BMW M GmbH. Οι διακοσμητικές λωρίδες στο εσωτερικό με το χαρακτηριστικό φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου, τα μαρσπιέ M, τα πεντάλ M, το υποπόδιο M του οδηγού και τα ειδικά γραφικά M για την κυρτή οθόνη BMW Curved Display είναι περαιτέρω στάνταρ στοιχεία που συμβάλλουν στην ανάδειξη της ξεχωριστής προσωπικότητας των κορυφαίων σπορ μοντέλων.

Σύστημα απεικόνισης  και ελέγχου/λειτουργίας, συνδεσιμότητα. 

Το νέο BMW Operating System 8.5 και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. 

Η τελευταία έκδοση του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με QuickSelect τοποθετείται στη νέα έκδοση της BMW Σειράς 3 Sedan και BMW Σειράς 3 Touring, επιτρέποντας τον διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και παρέχοντας πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες. Βασίζεται πλέον στο BMW Operating System 8.5 και διαθέτει μια νέα αρχική οθόνη και την τεχνολογία ταχείας πρόσβασης QuickSelect, που προσφέρει βελτιωμένη δομή μενού, εμπνευσμένη από τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης.

Σε συνδυασμό με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το BMW Personal Assistant, το νέο BMW iDrive είναι ακόμα πιο αυστηρά προσανατολισμένο στη λειτουργικότητα, χρησιμοποιώντας έλεγχο μέσω αφής και φυσικής γλώσσας. Οι λειτουργίες του κλιματισμού, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης των καθισμάτων και – αν υπάρχει – της θέρμανσης του τιμονιού, ελέγχονται τώρα επίσης ψηφιακά.

Το BMW iDrive με QuickSelect επιτρέπει την επιλογή λειτουργιών απευθείας από την αρχική οθόνη με τεχνολογία ταχείας πρόσβασης.

Η αρχική οθόνη του BMW iDrive εμφανίζει πλέον συνεχώς την προβολή χάρτη του συστήματος πλοήγησης σε μεγάλη μορφή ή σε άλλη προβολή που μπορεί να επιλεγεί ξεχωριστά. Η λειτουργία QuickSelect του συστήματος ανοίγει επίσης το δρόμο για μια πιο επίπεδη δομή μενού, επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει την επιθυμητή λειτουργία απευθείας από την αρχική οθόνη χωρίς να εισέρχεται σε υπομενού.

Στην τμήμα της οθόνης που βρίσκεται στην πλευρά του οδηγού υπάρχει μια μπάρα με widget για πρόσβαση π.χ. σε λειτουργίες πολυμέσων ή τηλεφώνου, στις οποίες μπορεί να περιηγηθεί κάποιος με κάθετες κινήσεις swipe. Με οριζόντιο swipe ενός widget εμφανίζονται στη συνέχεια πρόσθετες σχετικές πληροφορίες και επιλογές ρυθμίσεων. Η μπάρα με τα widget μπορεί να εξατομικευτεί με την εγκατάσταση νέων, την αφαίρεση των υφιστάμενων ή την αναδιάταξή τους.

Το εικονίδιο αρχικής οθόνης που βρίσκεται στο κάτω άκρο της οθόνης ελέγχου επιτρέπει την επιστροφή στην αρχική οθόνη από οποιαδήποτε εφαρμογή με ένα απλό πάτημα. Τα εικονίδια για άμεση πρόσβαση στο μενού ελέγχου του συστήματος κλιματισμού, στο μενού «All Apps» και, εάν είναι ενεργοποιημένα, στα Apple CarPlay® και Android AutoTM βρίσκονται τώρα επίσης δίπλα στο εικονίδιο Home.

Αναβαθμισμένη πλοήγηση με BMW Maps και Augmented View.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που αποτελεί μέρος του BMW Live Cockpit Plus (στάνταρ εξοπλισμός) στη γκάμα της νέας BMW Σειράς 3 διευκολύνει την εισαγωγή προορισμών και προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες κατά την οδήγηση. Περαιτέρω νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν καλύτερη χρηστικότητα των φίλτρων, μια πιο επίπεδη δομή μενού με κουμπιά αφής που εμφανίζονται απευθείας στην προβολή του χάρτη και προληπτικές προτάσεις διαδρομής.

Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional προσθέτει όχι μόνο το BMW Head-Up Display, αλλά και τη λειτουργία Augmented View. Αυτή συμπληρώνει την απεικόνιση χάρτη του συστήματος πλοήγησης, προβάλλοντας μια ζωντανή ροή βίντεο της εικόνας του οδηγού στην οθόνη πληροφοριών ή στην οθόνη ελέγχου και συμπληρώνοντάς την με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Σε πολύπλοκες διασταυρώσεις, για παράδειγμα, ένα κινούμενο βέλος κατεύθυνσης ενσωματώνεται στην εικόνα βίντεο για να βοηθήσει τον οδηγό να πάρει την καλύτερη στροφή για την προγραμματισμένη διαδρομή.

Εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη με BMW ID και My BMW App.

Η άφιξη του BMW Operating System 8.5 διευκολύνει την εξατομίκευση της εμπειρίας χρήστη στην BMW Σειρά 3, απλοποιώντας τη διαδικασία σύνδεσης του οχήματος με το BMW ID και την εφαρμογή My BMW App. Οι πελάτες συνδέονται αρχικά στο όχημα με το BMW ID τους σαρώνοντας έναν κωδικό QR με το smartphone τους. Στη συνέχεια, το προσωπικό προφίλ χρήστη εισάγεται αυτόματα και φορτώνονται οι συγχρονισμένες ρυθμίσεις, ενώ το κλειδί που ανιχνεύεται στο όχημα συσχετίζεται με το BMW ID.

Ταυτόχρονα, το όχημα προστίθεται στην εφαρμογή My BMW App – την καθολική διεπαφή που χρησιμεύει ως πύλη στο ψηφιακό οικοσύστημα της BMW. Αυτή παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, την υπολειπόμενη αυτονομία του και τυχόν απαιτήσεις συντήρησης και επισκευής. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε διάφορες απομακρυσμένες λειτουργίες, όπως ο εντοπισμός του οχήματος ή το κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών. Η προαιρετική λειτουργία Remote 3D View δίνει στους οδηγούς τη δυνατότητα να βλέπουν στο smartphone τους μια τρισδιάστατη ζωντανή εικόνα της περιοχής γύρω από το όχημά τους.

Η διαδικασία φόρτισης για τα plug-in υβριδικά μοντέλα μπορεί να ελέγχεται και από την εφαρμογή My BMW App. Αυτό σημαίνει ότι η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης μπορεί να ξεκινήσει και να σταματήσει ξανά είτε αμέσως είτε σε καθορισμένο χρόνο. Το Pre-conditioning μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω ενός smartphone. Η εφαρμογή My BMW App προσφέρει επιπλέον μια επισκόπηση του ιστορικού φόρτισης. 

Πλέον αυτού, η εφαρμογή My BMW App επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν διευθύνσεις προορισμού από το smartphone τους στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος για τον προγραμματισμό μιας διαδρομής ή να έχουν πρόσβαση στο BMW ConnectedDrive Store, όπου μπορούν ασύρματα να θέσουν σε λειτουργία, να αγοράσουν ή να επεκτείνουν αναβαθμίσεις και πρόσθετες λειτουργίες για τη νέα BMW Σειρά 3. Η λειτουργία «My Trips», που περιλαμβάνει το Efficiency Trainer και τη μηνιαία ανασκόπηση, παρέχει στον χρήστη πολύτιμα δεδομένα και αξιολογήσεις για τη διανυθείσα απόσταση, την κατανάλωση και τη μέση ταχύτητα, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για αποδοτική οδήγηση.

Βέλτιστη συνδεσιμότητα με Personal eSIM  και πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G.

Εκτός από την ενσωματωμένη κάρτα SIM κινητής τηλεφωνίας του οχήματος, οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την Personal eSIM που περιλαμβάνεται στη νέα BMW Σειράς 3 Sedan και την νέα BMW Σειράς 3 Touring. Συνδεδεμένη με το BMW ID του χρήστη και όχι με το αυτοκίνητο, ενσωματώνει πλήρως το όχημα στο ψηφιακό οικοσύστημα του πελάτη. Η Personal eSIM καθιστά δυνατή τη χρήση των λειτουργιών επικοινωνίας και συνδεσιμότητας που καλύπτονται από ένα ξεχωριστό συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας από το αυτοκίνητο εύκολα – ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το ίδιο το smartphone δεν βρίσκεται στο όχημα.

Η Personal eSIM επιτρέπει τη χρήση του προτύπου κινητών επικοινωνιών 5G, καθώς και τη ροή δεδομένων μέσω ενός hotspot WiFi με τη βοήθεια μιας σύνδεσης χαμηλής ακτινοβολίας με την εξωτερική κεραία του οχήματος. Όλες οι λειτουργίες του τηλεφώνου μπορούν να ελέγχονται με το σύστημα BMW iDrive ή το BMW Intelligent Personal Assistant. Η Personal eSIM δύναται να χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες όπου είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες BMW ConnectedDrive. Επεκτείνει το υπάρχον συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας του πελάτη, το οποίο ενδέχεται να επιφέρει πρόσθετο κόστος.

Τα τέλη στάθμευσης και το κόστος καυσίμων μπορούν να πληρωθούν απευθείας από το όχημα.

Οι οδηγοί της τελευταίας έκδοσης της BMW Σειράς 3 έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν τα τέλη στάθμευσης απευθείας από το όχημά τους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το όχημα ανιχνεύει αυτόματα αν η υπηρεσία είναι διαθέσιμη κατά την άφιξη σε ένα χώρο στάθμευσης και στην περίπτωση που είναι εμφανίζει τη λειτουργία πληρωμής. Η κράτηση μπορεί να πληρωθεί γρήγορα και απλά με την πιστωτική κάρτα που έχει καταχωρηθεί στην εφαρμογή My BMW App.

Οι οδηγοί στη Γερμανία έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξοφλούν τους λογαριασμούς που αντιστοιχούν στο κόστος ψηφιακά από το αυτοκίνητό τους μόλις ανεφοδιαστούν με καύσιμα στα πρατήρια που είναι συμβεβλημένα. Όπως συμβαίνει και με την υπηρεσία πληρωμής τελών στάθμευσης, η πληρωμή γίνεται με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που έχουν καταχωρηθεί πρώτα στις εφαρμογές του οχήματος.

BMW M Performance Parts.

Σπορ προϊόντα υποδηλώνουν το πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η BMW Σειρά 3 αποτελεί την επιτομή της οδηγικής απόλαυσης στο premium τμήμα της μεσαίας κατηγορίας – τόσο στην σπορ έκδοση Sedan όσο και στη δυναμική Touring. Εκτός από τα πακέτα M Sport και M Sport Pro που διατίθενται από το εργοστάσιο, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη σειρά BMW M Performance Parts προσφέρουν περαιτέρω δυνατότητες για να ενισχύσουν την δυναμική γοητεία και τα οδηγικά χαρακτηριστικά όλων των εκδόσεων του μοντέλου.

Αυτά τα ειδικά για τα μοντέλα προϊόντα retrofit από τη λίστα των Γνήσιων Αξεσουάρ BMW αναπτύχθηκαν αξιοποιώντας την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της BMW M GmbH στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα ειδικά εξωτερικά αξεσουάρ και στοιχεία αεροδυναμικής νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring υπογραμμίζουν τη δυναμική αύρα των δύο μοντέλων, όπως και οι ζάντες ελαφρού κράματος της σειράς BMW M Performance Parts.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.