Το νέο Toyota Yaris Cross

By  |  1 Comment
 • Ενισχύεται με την 5η γενιά Hybrid Electric τεχνολογίας καθώς στον κινητήρα HYBRID 115 έρχεται να προστεθεί ο νέος HYBRID 130 κινητήρας, για ακόμη πιο δυναμική οδήγηση. Από 23.920 ευρώ.
 • Διαθέτει νέα μέτρα που αναβαθμίζουν τα επίπεδα ηχομόνωσης και μειώνουν τα επίπεδα κραδασμών 
 • Προσφέρει μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη με το πιο πρόσφατο πακέτο πολυμέσων Toyota Smart Connect, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” που προσαρμόζεται στο ύφος οδήγησης και το νέο έξυπνο ψηφιακό κλειδί για χρήση μέσω smartphone 
 • Εξοπλίζεται με σημαντικές αναβαθμίσεις στην απόδοση και τη λειτουργικότητα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Toyota T-Mate, συμπεριλαμβανομένης της 3ης γενιάς λειτουργιών ασφάλειας Toyota Safety Sense
 • Παρουσιάζει τη νέα έκδοση Yaris Cross Premiere Edition με premium στοιχεία εξοπλισμού και αποκλειστικό νέο Urban Khaki Bi-tone χρωματισμό

Η Toyota έχει ενδυναμώσει όλες τις σημαντικές πτυχές του δημοφιλούς Yaris Cross, αναβαθμίζοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνετέλεσαν ώστε το συμπαγές SUV να κατακτήσει, μεταξύ πολλών ακόμα διακρίσεων, τον τίτλο 2022 World Urban Car κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους κυκλοφορίας του στην αγορά.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης επικεντρώνεται στα βασικά αγοραστικά κριτήρια των πελατών της κατηγορίας, διασφαλίζοντας την ενίσχυση της συνολικής απήχησης του Yaris Cross. Από τότε που παρουσιάστηκε το 2021, καθιερώθηκε γρήγορα ως ο ισχυρότερος και άκρως ανταγωνιστικός παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των B-SUV. Συγχρόνως αποτελεί τον ηγέτη σε πωλήσεις στην κατηγορία του, που θεωρείται το πλέον ανταγωνιστικό τμήμα της κατηγορίας B. Επιπλέον, το Yaris Cross έχει γίνει το μοντέλο της Toyota με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Το νέο Yaris Cross, το οποίο κατασκευάζεται από την Toyota Motor Manufacturing France, διατηρεί τη φήμη του ως ένα ευρηματικό και καινοτόμο μοντέλο, με κορυφαίες επιλογές κινητήρων και ασφάλειας. Το νέο μοντέλο είναι πλέον διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο Yaris Cross προσφέρει ισχυρότερες επιδόσεις, μοναδική απόδοση καυσίμου, ασφαλέστερη και ευκολότερη οδήγηση με τα πιο πρόσφατα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Toyota T-Mate, μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χρήστη και στιλιστικές λεπτομέρειες που τονίζουν τον σύγχρονο χαρακτήρα του, ενώ επωφελείται από την ποιότητα που προσφέρει η πλατφόρμα GA-B της Toyota.

Η Toyota αναμένει πως όλα τα οχήματα, πλην εκείνων που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της κατηγορίας Β μεταξύ 2024 και 2026. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων. Εξαιρώντας τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV), τα υβριδικά είναι πλέον σταθερά η επιλογή που προτιμούν οι πελάτες ανάμεσα στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Με την καθολική του ποιότητα, την ευελιξία και το απαράμιλλο εύρος επιλογών υβριδικών συστημάτων κίνησης, το νέο Yaris Cross έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να διατηρήσει την ηγετική του θέση στην κατηγορία και να αυξήσει τις πωλήσεις του. 

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΔΥΟ HYBRID ELECTRIC ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ 

 • Παράλληλα με το κορυφαίο σύστημα των 116 DIN hp, διατίθεται το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης των 130 DIN hp, δημιουργώντας μία διπλή hybrid στρατηγική για το νέο Yaris Cross.
 • Οι ονομασίες των συστημάτων κίνησης είναι Hybrid 115 και Hybrid 130
 • Το Hybrid 130 χρησιμοποιεί στοιχεία από την πιο πρόσφατη υβριδική τεχνολογία πέμπτης γενιάς της Toyota, αυξάνοντας την αποδοτικότητα, την ισχύ και την απόκριση

Αυτή η διπλή στρατηγική της Toyota όσον αφορά τα υβριδικά συστήματα κίνησης διευρύνει ακόμα περισσότερο τις επιλογές για τους πελάτες που αναζητούν ένα συμπαγές όχημα, χωρίς θυσίες στην ισχύ, τις επιδόσεις και την οικονομία.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης είναι ο νούμερο ένα καθοριστικός παράγοντας για εκείνους που επιλέγουν να αγοράσουν το Yaris Cross. Και τώρα έχουν περισσότερες επιλογές από κάθε άλλη φορά στα πλαίσια της αμιγώς υβριδικής γκάμας: δύο διαφορετικά συστήματα κίνησης (μια μοναδική προσφορά στην κατηγορία) με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω ενός ευφυούς συστήματος τετρακίνησης.

Το σύστημα κίνησης Hybrid 115 έχει συμβάλει καθοριστικά ώστε το Yaris Cross να εξασφαλίσει τον τίτλο ενός εξαιρετικά αποδοτικού αυτοκινήτου. Αυτή η αρετή παρέμεινε πρωταρχικό μέλημα κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του νέου συστήματος κίνησης Hybrid 130. 

Στο νέο Hybrid 130, το καθιερωμένο πλήρως υβριδικό σύστημα των 1,5 λίτρων διαθέτει ένα νέο άξονα μετάδοσης κίνησης με μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια (MG1). Αυτό, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις στη μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU), προσφέρει αύξηση 12% στη συνολική απόδοση του συστήματος – από 116 DIN hp/85 kW σε 130 DIN hp/96 kW. Ταυτόχρονα, η ροπή του κινητήρα MG2 έχει αυξηθεί σε όλο το εύρος στροφών, με τη μέγιστη τιμή της να αυξάνεται κατά 30% από 141 σε 185 Nm.

Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτερη επιτάχυνση, με τον χρόνο 0-100 km/h να μειώνεται κατά μισό δευτερόλεπτο φτάνοντας στα 10,7 δευτερόλεπτα. Ο σχετικός χρόνος 80-120 km/h για μια τυπική προσπέραση, μειώνεται κατά 0,4 δευτερόλεπτα φτάνοντας στα 8,9 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, το νέο σύστημα κίνησης επιτυγχάνει τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία του με εκπομπές 101-116 g/km, ενώ η κατανάλωση καυσίμου είναι 4,5-5,2 l/100 km. Οι αντίστοιχες τιμές για το Hybrid 115 είναι 101-115 g/km και 4,5-5,1 l/100 km, καθιστώντας το τον απόλυτο συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας.

Εξίσου σημαντική είναι η επίδραση όλων των παραπάνω στην οδηγική εμπειρία. Η απόδοση θερμικού κινητήρα, του κινητήρα μετάδοσης κίνησης αλλά και της υβριδικής μπαταρίας έχει μεγιστοποιηθεί, το αυτοκίνητο διαθέτει μια πιο δυναμική αίσθηση και απόκριση που συνοδεύεται από επιτάχυνση και επιβράδυνση που αναβαθμίζουν κάθε μετακίνηση, προφέροντας αποδοτικότερη οδήγηση σε αστικούς δρόμους και αξιόπιστη επιτάχυνση για προσπεράσεις στον αυτοκινητόδρομο.

Η περαιτέρω βελτίωση της θερμικής απόδοσης του κινητήρα και η μείωση των απωλειών σε όλο το σύστημα μετάδοσης κίνησης μέσω του ακριβούς ελέγχου κάθε στοιχείου μεταφράζεται σε λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, μείωση των εκπομπών CO2 και βελτίωση της αυτονομίας του οχήματος.

Η αυξημένη απόδοση της υβριδικής μπαταρίας σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί σε χαμηλότερους ρυθμούς περιστροφής κατά την εκκίνηση του οχήματος και την επιτάχυνση. Η ενίσχυση της απόκρισης στην αρχική φάση της επιτάχυνσης σημαίνει ότι οι στροφές του κινητήρα, ο θόρυβος και η ταχύτητα του αυτοκινήτου αυξάνονται αρμονικά. Αυτό μειώνει συγχρόνως το φαινόμενο της απότομης αύξησης των στροφών και του θορύβου όσο η ταχύτητα αυξάνεται, το οποίο σχετίζεται με τα κιβώτια ταχυτήτων με συνεχώς μεταβαλλόμενες σχέσεις μετάδοσης (CVT).

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Στα νέα χαρακτηριστικά που αφορούν την υβριδική τεχνολογία περιλαμβάνεται η λειτουργία Predictive Efficient Drive η οποία βοηθά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση του αυτοκινήτου ανάλογα με τις αλλαγές στην κλίση του δρόμου. Μετριάζοντας την ανάγκη για πρόσθετη πίεση στο πεντάλ του γκαζιού σε μια ανηφόρα παρέχοντας συγχρόνως καλύτερο έλεγχο στην κατηφόρα, όπου το όχημα επιβραδύνει όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι.

Επιπλέον, το Predictive Efficient Drive προβλέπει τη συμπεριφορά του οδηγού και μαθαίνει τις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες στις διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου που βασίζεται στο cloud. Αυτό το ευφυές χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται από το υβριδικό σύστημα για αποτελεσματικότερη φόρτιση και εκφόρτιση της μπαταρίας, σύμφωνα με τις οδικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το Predictive Deceleration Support συλλέγει δεδομένα που σχετίζονται με την οδηγική συμπεριφορά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την προβολή ενδείξεων στην οθόνη σχετικά με τοποθεσίες στη διαδρομή – “σημεία υποστήριξης επιβράδυνσης” – στις οποίες ο οδηγός μπορεί να αφήσει το γκάζι για να αυξήσει την αποδοτικότητα καυσίμου και ισχύος. Όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, το «φρένο κινητήρα» αυξάνεται σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα (“εκτεταμένος έλεγχος αναγεννητικής πέδησης”), γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματικότερη φόρτιση της μπαταρίας.

Το άλλο χαρακτηριστικό του Predictive Efficient Drive είναι το Predictive State of Charge (SOC) Control, το οποίο λειτουργεί σε δυο επιλογές οδήγησης. Στο πρώτο, το Downhill SOC Control προβλέπει ότι το αυτοκίνητο προσεγγίζει μεγάλα κατηφορικά τμήματα επί της διαδρομής – αξιοποιώντας δεδομένα χάρτη – ώστε να μειώσει εκ των προτέρων τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας προκειμένου να μπορεί να ανακτηθεί περισσότερη ενέργεια. Στην δεύτερη περίπτωση, το Congestion SOC Control παρακολουθεί τις πληροφορίες κυκλοφορίας και όταν ανιχνευτεί κυκλοφοριακή συμφόρηση μπροστά, διατηρεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, ώστε το όχημα να μπορεί να ταξιδεύει  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε αργά κινούμενη κυκλοφορία χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσει ο κινητήρας.

Το σύστημα κίνησης Hybrid 115 διατίθεται στις εκδόσεις Active, Active Plus και Style. Το νέο σύστημα κίνησης Hybrid 130 διατίθεται στις εκδόσεις Elegant, GR-Sport και Premiere Edition.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ GAB

 • Η πλατφόρμα αυτοκινήτων GA-B της Toyota αποτελεί το θεμέλιο για την ευέλικτη και ανταποδοτική συμπεριφορά του Yaris Cross.
 • Η πλατφόρμα εξασφαλίζει ουσιαστικά οφέλη όπως η υψηλή αντοχή και ακαμψία του αμαξώματος, σε συνδυασμό με μικρό βάρος και χαμηλό κέντρο βάρους

Η ευελιξία του αυτοκινήτου κατά την οδήγηση εμπνέει εμπιστοσύνη και υποστηρίζεται περαιτέρω από τις υψηλές δυνατότητες της πλατφόρμας GA-B.

Ανάμεσα στα θεμελιώδη πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει είναι αφενός το χαμηλό κέντρο βάρους, καθώς τα βαρύτερα εξαρτήματα είναι τοποθετημένα χαμηλά και κοντά στο κέντρο του οχήματος, αφετέρου η υψηλή ακαμψία του αμαξώματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά παρέχουν μια σταθερή, συγκροτημένη συμπεριφορά στο δρόμο, με μειωμένες κλίσεις του αμαξώματος και ακριβή απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Η ακαμψία επιτυγχάνεται χωρίς την προσθήκη επιπλέον βάρους, χάρη στις προηγμένες τεχνικές κατασκευής και τη χρήση ανθεκτικών αλλά ελαφρών υλικών σε βασικά σημεία.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΔΑΣΜΩΝ

 • Προσθήκη πολλαπλών μέτρων για την ενίσχυση της ηχομόνωσης των θορύβων από τον δρόμο, τον αέρα και τον κινητήρα
 • Η απόδοση του Yaris Cross στους παραπάνω τομείς έγινε σε σύγκριση με οχήματα υψηλότερης κατηγορίας

Το νέο Yaris Cross επωφελείται από μια σειρά πρόσθετων μέτρων με στόχο την ενίσχυση της ηχομόνωσης και την μείωση των κραδασμών. Το νέο Yaris Cross αξιολογήθηκε για τη διαχείριση των θορύβων που προέρχονται από το δρόμο, τον κινητήρα και τον αέρα προκειμένου να αναβαθμισθεί η απόδοσή του σε επίπεδα εφάμιλλα με εκείνα κορυφαίων μοντέλων υψηλότερης κατηγορίας.

Όσον αφορά τον θόρυβο του κινητήρα, οι βελτιώσεις επικεντρώθηκαν στην τοποθέτηση ενός δυναμικού αποσβεστήρα στην αριστερή βάση του κινητήρα, στην εγκατάσταση ενός αντηχείου στο εύκαμπτο στοιχεία του αυλού εισαγωγής, στην υιοθέτηση μιας εσωτερικής μόνωσης στο ταμπλό με δομή τριών στρωμάτων αντί ενός, καθώς και στην πρόσθεση μιας επιπλέον στρώσης τσόχας στη μόνωση του καπό.

Για εξαιρετική ηχομόνωση από τον θόρυβο του αέρα και του δρόμου, χρησιμοποιείται παχύτερο γυαλί στο παρμπρίζ, στα εμπρός και πίσω πλαϊνά παράθυρα, σε όλες τις εκδόσεις του Yaris Cross.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ SUV ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Το  νέο Yaris Cross διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του. Με έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για αυξημένη πρόσφυση, η τεχνολογία AWD-i προσφέρει πλήρη υποστήριξη και μέγιστη αίσθηση σταθερότητας σε όλες τις συνθήκες, με δυνατότητες AWD διαθέσιμες αποκλειστικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Επιλέγοντας αυτόματα από κίνηση εμπρός σε τετρακίνηση επιτυγχάνεται κορυφαία απόδοση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO2. Για οδήγηση ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως επιφάνειες με λάσπη, χιόνι ή πάγο, ο επιλογέας AWD-i του Yaris Cross ενσωματώνει τις επιλογές Trail και Snow που προσφέρουν την απαιτούμενη σταθερότητα, πρόσφυση και μειωμένη ολίσθηση των τροχών ώστε να σας κρατά πάντοτε στην πορεία σας.

ΠΛΗΡΩΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΤΗ

 • Ψηφιακός πίνακας οργάνων οδηγού 12.3” στις πιο πλούσιες εκδόσεις
 • Σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με σύστημα πλοήγησης Cloud
 • Έξυπνο ψηφιακό κλειδί (εκτιμάται πως θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο του 2024)

Η πρόσβαση σε πληροφορίες, η συνδεσιμότητα και η ψυχαγωγία απογειώνονται με την εισαγωγή μιας νέας ψηφιακής εμπειρίας χρήστη, η οποία περιλαμβάνει έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού και ένα ισχυρότερο σύστημα πολυμέσων με ταχύτερη απόκριση που προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών. Οι οθόνες διαθέτουν κορυφαίο μέγεθος στην κατηγορία τους: ανάλογα με την έκδοση διατίθενται οθόνες 7 ή 12,3” για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων  και 9 ή 10,5” για την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12.3” προβάλλει ενδείξεις, πληροφορίες και γραφικά με υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια για άνεση και ορατότητα σε όλα τα επίπεδα φωτισμού.

Ο οδηγός μπορεί να εξατομικεύσει την εμφάνιση της οθόνης ανάλογα με τη διάθεσή του ή τον τύπο του ταξιδιού με τέσσερις επιλογές στυλ: Smart, Casual, Sporty και Tough. Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις ένδειξης για τη δημιουργία 12 διατάξεων συνολικά, καθώς και η αλλαγή του χρώματος στο φόντου ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης – Normal, ECO ή Sport.

Ανάλογα με την έκδοση, διατίθεται σύστημα head-up display, που παρέχει στον οδηγό ακόμη πιο άμεση πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες οδήγησης.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7’’ διατίθεται στις εκδόσεις Active, Active Plus και Style , ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3’’ διατίθεται στις εκδόσεις Elegant,     GR Sport και Premiere Edition.

TOYOTA SMART CONNECT

Το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect είναι σχεδιασμένο για εύκολη και διαισθητική χρήση. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν σύστημα πλοήγησης Cloud, το οποίο είναι «πάντα συνδεδεμένο» ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με διαδρομές, κίνηση και καθυστερήσεις σε πραγματικό χρόνο, για καλύτερο σχεδιασμό του ταξιδιού.

Το σύστημα διαθέτει ένα βελτιωμένο, ταχύτερο σύστημα αναγνώρισης φωνής και έναν ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό “Hey Toyota” που μπορεί να αναγνωρίζει αιτήματα. Για παράδειγμα, με την φράση “Hey Toyota, κρυώνω” και το σύστημα θα αυξήσει αυτόματα τη θερμοκρασία του συστήματος ελέγχου κλιματισμού.

Η εύκολη συνδεσιμότητα είναι δεδομένη στο νέο Yaris Cross, με ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΛΕΙΔΙ

Από τον Ιούλιο του 2024, το Yaris Cross, θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του την άνεση και την ασφάλεια του Έξυπνου Ψηφιακού Κλειδιού. Συνδεδεμένο με την εφαρμογή MyToyota παρέχει πρόσβαση στο όχημα σε έως και πέντε χρήστες χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Το ψηφιακό κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του οχήματος .

Το κλειδί είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και παρέχεται στάνταρ στην Premiere Edition. Σύνδεση ενός έτους περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου.

Η εφαρμογή MyToyota παρέχει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα των θυρών, λειτουργία απομακρυσμένης ρύθμισης της θερμοκρασίας καμπίνας και ενεργοποίηση των φώτων αλάρμ για τον εντοπισμό του οχήματος – για παράδειγμα, σε έναν πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ BSUV ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 • Ασφαλέστερη και ευκολότερη οδήγηση με τις νέες λειτουργίες Toyota TMate
 • Νέες και διευρυμένες λειτουργίες Toyota Safety Sense

Η Toyota έθεσε ως στόχο να κάνει το Yaris Cross το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία, εξοπλίζοντάς το με πλήθος λειτουργιών και χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που μπορούν να αφαιρέσουν μεγάλο μέρος του γνώριμου στρες που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το Toyota T-Mate διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά που καθιστούν το αυτοκίνητο ασφαλέστερο και ευκολότερο στην οδήγηση και στο παρκάρισμα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των συστημάτων Toyota Safety Sense τελευταίας γενιάς. Αυτά τα χαρακτηριστικά, που συχνά είτε δεν είναι διαθέσιμα, είτε αποτελούν επιλογές με επιπλέον κόστους για άλλα οχήματα στην κατηγορία B-SUV, παρέχονται στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του Yaris Cross.

Η ρύθμιση των λειτουργιών ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης πραγματοποιείται  χρησιμοποιώντας τους διακόπτες ελέγχου στο τιμόνι

Ο παρακάτω πίνακας αποτελεί μια επισκόπηση του εύρους των χαρακτηριστικών που προσφέρει το Toyota Safety Sense 3, συμπεριλαμβανομένων των νέων και βελτιωμένων λειτουργιών που είναι διαθέσιμα στο Yaris Cross

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης
(Pre-Collision System PCS)
Pre-collision warning Pre-collision Brake Assist Pre-collision BrakingΌχημα, πεζός, ποδηλάτης
ΜοτοσυκλέταΝέο
Επερχόμενο όχημαΝέο
Intersection collision avoidance supportΔιερχόμενα οχήματαΝέο
Στροφή αριστερά/δεξιά
Emergency Steering Assist (ESA)
Καταστολή επιτάχυνσης σε χαμηλή ταχύτηταΝέο
Dynamic Radar Cruise Control (DRCC)Following preceding vehicle function
Turn signal-linked control
Turn signal-linked control/ Υποβοήθηση επιβράδυνσηςΝέο
Overtaking prevention supportΝέο
DRCC linked to Road Sign Assist
Ρυθμίσεις απόστασηςΒελτιωμένο
Detection of interrupting/cutting-in vehicleΒελτιωμένο
Έλεγχος δυο προπορευόμενων οχημάτωνΝέο
Περιορισμός ταχύτητας σε στροφήΝέο
Lane Departure Alert (LDA)Σύστημα προειδοποίησης απόκλισης λωρίδας
Πρόληψη απόκλισης λωρίδας
Lane Trace Assist (LTA)Lane centring
Offset driving pathΝέο
Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist RSA)Ειδοποίηση υπέρβασης ορίου ταχύτητας
No entry notification
Speed limiterSpeed limiter
Συνεργασία με RSAΝέο
Σύστημα Διακοπής Οδήγησης σε Έκτακτη Ανάγκη (Emergency Driving Stop System EDSS)Νέο
Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων (Automatic High Beam AHB)
Σύστημα Προσαρμοζόμενης Λειτουργίας Προβολέων (Adaptive High-beam System AHS)Νέο
Proactive Driving Assist (PDA)Obstacle Anticipation AssistΝέο
Υποβοήθηση επιβράδυνσηςΝέο
Steering AssistΝέο
Over The Air Ενημερώσεις

Χρησιμοποιώντας ένα νέο σύστημα κάμερας και ραντάρ, το οποίο μπορεί να σαρώσει σε μεγαλύτερη απόσταση και μεγαλύτερο εύρος από ό,τι πριν, αυξάνεται το πεδίο εντοπισμού κινδύνων που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα. Για παράδειγμα, το σύστημα Pre-Collision System (PCS) μπορεί πλέον να αναγνωρίζει μια πιθανή μετωπική σύγκρουση, διασταυρούμενα οχήματα και ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και οχημάτων που βρίσκονται στην πορεία του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων πεζών, ποδηλατών και μοτοσικλετών.

Το σύστημα Καταστολής Επιτάχυνσης (Acceleration Suppression) αποτελεί μια νέα προσθήκη στις λειτουργίες PCS. Κατά την οδήγηση σε χαμηλές ταχύτητες παρεμβαίνει για να επιβραδύνει την όποια ξαφνική επιτάχυνση όταν αναγνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα.

Το Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) έχει αναθεωρηθεί ώστε να παρέχει ταχύτερη απόκριση και να λειτουργεί με πιο φυσική αίσθηση. Για παράδειγμα, όταν ένα άλλο όχημα εισέρχεται στη λωρίδα κυκλοφορίας, η επιβράδυνση είναι πιο ομαλή.  Οι ρυθμίσεις απόστασης μεταξύ των οχημάτων έχουν επεκταθεί, ώστε ο οδηγός να έχει περισσότερες επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Στις στροφές το σύστημα μπορεί να μειώσει νωρίτερα την ταχύτητα αυτοκινήτου, προσφέροντας πιο ομαλό έλεγχο της κίνησης του οχήματος.

Το DRCC διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου και υποβοήθησης επιβράδυνσης που συνδυάζεται με τη λειτουργία των φλας και υποστηρίζει την ομαλή προσπέραση και επανένταξη στη λωρίδα κυκλοφορίας, με ασφαλή ταχύτητα και απόσταση από τα άλλα οχήματα.

Η ορατότητα του οδηγού προς τα εμπρός κατά τη νυχτερινή οδήγηση βελτιώνεται με το σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Προβολέων (Adaptive Highbeam System AHS) που διατίθεται για πρώτη φορά στο Yaris Cross. Αυτή η επιλογή ενσωματώνει τη λειτουργία των φώτων LED μεσαίας και μεγάλης σκάλας για πιο ακριβή έλεγχο και μεγιστοποίηση του φωτισμού προς εμπρός, αποφεύγοντας αυτόματα τον κίνδυνο θαμπώματος των οδηγών οι οποίοι διέρχονται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το σύστημα Προληπτικής Υποβοήθησης Οδήγησης (Proactive Driving Assist PDA) αποτελεί μια νέα λειτουργία, σχεδιασμένη να βοηθά στην αποφυγή κινδύνων που προκαλούν ατυχήματα κατά την οδήγηση με χαμηλή ταχύτητα. Διαθέτει τρία στοιχεία: υποβοήθηση πρόβλεψης εμποδίων (obstacle anticipation assist), υποβοήθηση επιβράδυνσης (deceleration assist) και υποβοήθηση διεύθυνσης (steering assist).

Το σύστημα Υποβοήθησης Πρόβλεψης Εμποδίων ενεργοποιείται όταν το σύστημα ανιχνεύει μπροστά εμπόδια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύγκρουση, όπως για παράδειγμα πεζούς που διασχίζουν το δρόμο ή βρίσκονται κοντά στην άκρη του δρόμου, ποδηλάτες ή σταθμευμένα αυτοκίνητα. Παρέχει υποβοήθηση διεύθυνσης και επιβράδυνσης για να μπορέσει ο οδηγός να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τον κίνδυνο.

Το σύστημα Υποβοήθησης Επιβράδυνσης παρέχει ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι για να επιβραδύνει όταν πλησιάζει ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα ή εισέρχεται σε στροφή.

Το σύστημα Υποβοήθησης Διεύθυνσης ανιχνεύει μια στροφή στο δρόμο και προσαρμόζει τη δύναμη που ασκείται στο τιμόνι για να βοηθήσει τον οδηγό να στρίψει πιο ομαλά και σταθερά.

Το νέο σύστημα Διακοπής Οδήγησης σε Έκτακτη Ανάγκη (Emergency Driving Stop System EDSS) είναι σε θέση να υποστηρίξει τον οδηγό, σε περίπτωση ασθένειας ή αδυναμίας. Εάν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός δεν χρησιμοποιεί καθόλου το τιμόνι, το φρένο ή το γκάζι για ορισμένο χρονικό διάστημα, θα εκδώσει μία ηχητική προειδοποίηση. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση από τον οδηγό, θα σταματήσει το αυτοκίνητο ομαλά, θα ενεργοποιήσει τα φώτα αλάρμ και θα ξεκλειδώσει τις πόρτες.

Το σύστημα Προειδοποίησης Απόκλισης Λωρίδας (Lane Departure Alert LDA) αναγνωρίζει την παρέκκλιση του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει ένα εμπόδιο (πεζό ή άλλον χρήστη του δρόμου) και ακυρώνει προσωρινά τη λειτουργία προειδοποίησης. Η λειτουργία lane-centring του συστήματος Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Trace Assist LTA) έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προσφέρει πιο φυσική αίσθηση -όπως για παράδειγμα, να παρεκκλίνει λίγο από τη λωρίδα για να αποφύγει τη διέλευση κοντά σε σταθμευμένα οχήματα. 

Το σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (Road Sign Assist RSA) έχει βελτιωθεί ώστε η ταχύτητα να ευθυγραμμίζεται αμεσότερα με τις πληροφορίες των οδικών σημάτων.

Το Toyota T-Mate με το σύστημα Υποβοήθησης Aσφαλούς Eξόδου (Safe Exit Assist SEA) παρέχει προστασία ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Ένα σύστημα οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει μια σύγκρουση μεταξύ μιας ανοιχτής πόρτας ή επιβατών που εξέρχονται από το όχημα ή ποδηλάτες που πλησιάζουν από το πίσω μέρος. Ενώ το σύστημα Υπενθύμισης Πίσω Θέσεων (Rear Seat Reminder System RSRS) ειδοποιεί τον οδηγό με οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις εάν επιβάτες ή αντικείμενα έχουν μείνει στα πίσω καθίσματα, βοηθώντας στην αποφυγή περιστατικών εγκλεισμού σε αυτοκίνητα με επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες.

Οι Over The Air ενημερώσεις διατηρούν τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας πάντα ενημερωμένα.

Το σύστημα Κεντρικών Αερόσακων με συνολικά 8 αερόσακους που διαθέτει το νέο Yaris Cross σε όλες τις εκδόσεις, αποτελεί μοναδική καινοτομία και καθιστά το Yaris Cross το πιο ασφαλές αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΜΑΓΝΙΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ PREMIERE EDITION

 • Μια έκδοση στην κορυφή της γκάμας του νέο Yaris Cross
 • Εξαιρετικός εξοπλισμός και αποκλειστικός Bi-Tone Urban Khaki χρωματισμός

Το μοντέρνο στυλ του Yaris Cross έχει μεγάλη απήχηση στους πελάτες από τότε που λανσαρίστηκε, αποτυπώνοντας σε επίπεδο εικόνας και σχεδίασης ένα SUV με συμπαγείς διαστάσεις και κορυφαία ευελιξία στους δρόμους. Η γοητεία του ενισχύεται με μία νέα, κορυφαία έκδοση: την Premiere Edition.

Η έκδοση αυτή προσφέρεται με το αποκλειστικό νέο Bi-Tone Urban Khaki χρωματισμό, σε συνδυασμό με νέες, επίσης αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου machined faced με διάμετρο 18’’, σκούρο γκρι χρώμα και με πέντε  ακτίνες, οι οποίες ενισχύουν τη δυναμική, στιβαρή εμφάνιση του μοντέλου. Στο εσωτερικό, οι ραφές και οι διακοσμητικές γραμμές στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες ταιριάζουν με το Urban Khaki χρώμα του αμαξώματος. Διατίθενται επίσης οι επιλογές εξωτερικού χρώματος: Λευκό της Πέρλας Bi-Tone, Ασημί Bi-Tone και Χάλκινο Bi-Tone.

Η επένδυση των καθισμάτων έχει ανανεωθεί με ένα καινούργιο σχέδιο, ενώ σε όλες τις εκδόσεις χρησιμοποιείται μαλακό κάλυμμα για το κάτω μέρος του πίνακα οργάνων. Μια νέα επιλογή χρώματος Juniper Blue είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα (εκτός της Premiere Edition).

ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΡΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ GR SPORT

Η γκάμα του Yaris Cross περιλαμβάνει επίσης την έκδοση GR SPORT, η οποία αντλεί έμπνευση από τις επιτυχίες της Toyota Gazoo Racing στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Yaris Cross GR Sport διαθέτει σπορ, δυναμική εμφάνιση, με μοναδικές GR Sport ζάντες αλουμινίου machined faced 18’’ σε σκούρο γκρι χρώμα, ειδικής σχεδίασης σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, καθώς και σήματα GR Sport τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τέλος, οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Οι τιμές όλων των εκδόσεων του νέου υβριδικού Toyota Yaris Cross στη χώρα μας έχουν ως εξής:

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
ACTIVE 116 PS23.920 €
ACTIVE PLUS 116 PS24.670 €
STYLE 116 PS27.570 €
ELEGANT 130 PS29.970 €
GR SPORT 130 PS32.670 €
PREMIERE 130 PS34.770 €

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.