Ο Lukyanuk διατηρεί την πρωτιά

By  |  0 Comments

Ο  Ρώσος οδηγός Alexey Lukyanuk στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5 και με συνοδηγό τον Alexey Arnautov διατηρείται με άνεση στην πρώτη θέση του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος μετά το πρώτο πέρασμα των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου. Κτίζοντας μια σημαντική διαφορά που ξεπερνά το ένα λεπτό, ο Ρώσος είναι πλέον σε θέση να ελέγχει την επίθεση του Ralf Simarcis (Skoda Fabia R5) και να κλειδώσει τη δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι.  O Simarcis κέρδισε τις δύο από τις τέσσερις ειδικές της ημέρας (Τσέρι και Λάγια) και τις άλλες δύο ο Lukyanuk (Κοτσιάτη και Λυθροδόντα). Ωστόσο το πρώτο πέρασμα έφερε και ανακατατάξεις στην γενική κατάταξη με αρκετά κυπριακά πληρώματα να πλασάρονται στην δεκάδα.

Μετά την έξοδο του Λετονού Nikolay Gryazin (Skoda Fabia R5), στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο πρωταθλητής της κατηγορίας Junior του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Marijan Griebel με Skoda Fabia R5. Πίσω του οι Simarcis και Siminis με επίσης Skoda Fabia R5 οι οποίοι συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Πρώτο κυπριακό πλήρωμα και τέταρτοι στη γενική κατάταξη παραμένουν οι Δημοσθένους και Λαός με Mitsubishi Lancer Evo 9, έχοντας όμως πίσω του με πέντε μόλις δευτερόλεπτα διαφοράς, τους Ούγγρους David Botka και Peter Szeles με το μοναδικό Citroen DS3 του αγώνα. Στην έκτη θέση της γενικής ανέβηκαν οι Chips Junior και Α. Χρυσοστόμου με Lancer Evo 9, οι οποίοι βρισκόντουσαν στη 10η θέση μετά τις χθεσινές νυκτερινές διαδρομές. Στην έβδομη θέση οι Γαλαταριώτης και Ιωάννου με Lancer Evo 10, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με σπασμένη πίσω ανάρτηση και τροχό που του στοίχισαν πολύτιμο χρόνο. Άτυχο ήταν το πρώτο πέρασμα για το ελληνικό πλήρωμα των Αθανασούλα και Κουζιώνη (φωτό) οι οποίοι αναγκάστηκαν να μειώσουν το ρυθμό λόγω υψηλής θερμοκρασίας προκειμένου να προστατέψουν τον κινητήρα του Fiesta R5. Από την έβδομη θέση από την οποία ξεκίνησαν το πρωί έχουν υποβιβαστεί στην όγδοη. Άλλα δύο κυπριακά πληρώματα συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Οι Κώστας Ζήνωνος και Φάνος Χριστοφή με Lancer Evo 9 στην ένατη θέση και οι Σάββας Σάββα και Ανδρέας Παπανδρέου με επίσης Lancer Evo 9, στη δέκατη. Την πρωτοπορία στη δικίνητη κατηγορία κρατά ο Murat Bostanci με Ford Fiesta R2T.

Τα πληρώματα συνεχίζουν για το απογευματινό πέρασμα στις ειδικές μέχρι την ανασυγκρότηση το απόγευμα στη Λευκωσία. Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί θα επαναλάβουν τις ειδικές διαδρομές Tσέρι, Λυθροδόντα και Λάγια ενώ στι 16:16 θα διεξαχθεί η CNP ASFALISTIKI Super Special Stage

Αποτελέσματα μετά την Ε.Δ 6

  1. A. Lukyanuk – A. Arnautov – Ford Fiesta R5 1:01:48.4
  2. M. Griebel – P. Winklhofer – Skoda Fabia R5 1:02:52.7
  3. R. Simarcis – A.Siminis – Skoda Fabia R5 1:03:25.38
  4. Χρ. Δημοσθένους – Π. Λαός – Mitsubishi Lancer Evo 9 1:04:16.6
  5. D. Botka – P. Szelles – Citroen DS3 1:04:17.1
  6. Chips Junior – Α. Χρυσοστόμου – Mitsubishi Lancer Evo1:05:40.3
  7. Σ. Γαλαταριώτης – Α. Ιωάννου – Mitsubishi Lancer Evo 1:05:41.1
  8. Λ. Αθανασούλας – Χρ. Κουζιώνης – Ford Fiesta R5 1:05:41.8
  9. Κ. Ζήνωνος – Φ. Χριστοφή – Mitsubishi Lancer Evo 9 1:06:06.7
  10. Σ. Σάββα – Α. Παπανδρέου – Mitsubishi Lancer Evo 9 1:07:24.4

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.