”Ανοιξιάτικη” δράση ταλαντούχων πιλότων

By  |  0 Comments

Ο επιτυχημένος θεσμός με τη διεθνή ακτινοβολία και τη μεγάλη προσφορά στην εξέλιξη του αγωνιστικού karting στην Ελλάδα, το Rotax MAX Challenge είχε πρεμιέρα. Στην πίστα Kartodromo, το αθλητικό σωματείο Start Line, είχε την ευθύνη της οργάνωσης του πρώτου από τους τρεις προγραμματιζόμενους αγώνες! Τρεις -Mini MAX, Junior MAX, Senior Max- γεμάτες κατηγορίες από οδηγούς έτοιμους να ξεδιπλώσουν την κάθε πτυχή του ταλέντου τους.

Ζηλευτό ενδιαφέρον  συγκέντρωσε  η πολυπρόσωπη κατηγορία Mini MAX. Σχεδόν οι μισοί από τους δέκα συμμετέχοντες έδειχναν ικανοί για να πάρουν την καρό σημαία. Οι μικροί πιλότοι που από την Πέμπτη πριν τον αγώνα είχαν εγκατασταθεί στην πίστα και δουλεύοντας συστηματικά με τις ομάδες τους έφθασαν στην γραμμή εκκίνησης του πρώτου φετινού αγώνα από τους τρεις του Rotax MAX Challenge GR, τέλεια προετοιμασμένοι! Ο Αντώνης Βούρος (Saganas Team) και ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (DR Rotax Racing) έχοντας μία διαφορά 1.62/10 του δευτερολέπτου, υπέρ του πρώτου στα επίσημα χρονομετρημένα, έκαναν 1-2, παίρνοντας το πλεονέκτημα να ξεκινήσουν τον αγώνα από την πρώτη σειρά. Την ανατροπή κάνει ο έμπειρος, Βασίλης Μαλάμης (Speed Force) που ”παίρνει” τον πρώτο τελικό, τον δεύτερο και τον τρίτο και είναι άξιος νικητής του αγώνα! Οι συγκεντρωμένοι στον στόχο του βάθρου και μακριά από κάθε ”αγωνιστική αψιμαχία”, οι Νικόλας Καραγιάννης (ξεκίνησε από την 8η θέση) και Λευτέρης Τούμπακας έφτασαν δεύτερος και τρίτος αντιστοιχα! Και οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία Mini MAX είναι ομόσταυλοι στην Speed Force! Σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Maitos Κosmic Kart Racing Team) σε όλους τους τελικούς.

Αν χαρακτηρίσουμε τον πρώτο τελικό την αρχή, τον δεύτερο ως μέση και τον τρίτο τελευταίο, ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (Praga Zahos Karting Team) είχε στην απόδοση, συγκέντρωση και επίδοση, αρχή, μέση και τέλος. Μία ολοκληρωμένη εμφάνιση που στο τέλος, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου! Αν και ο Μανώλης Λιουδάκης (Speed Force) δείχνει διάθεση και έχοντας δυνατότητες να ”παίξουν” μαζί με τον Κωνσταντίνο σε Rotax MAX Challenge GR και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ως το τέλος, σε ένα ”καθαρό” παιχνίδι που τους διακρίνει και τους δύο οδηγούς, εν τούτοις αυτή η νίκη του πιλότου της Praga Zahos Karting Team, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα στην εξέλιξη του θεσμού! Ο Ισραηλινός Yam Pinto (KartWorks) και ο Χριστόφορος Μπέζας (DR Racing Team) προσπάθησαν για το καλύτερο, ο Yam έφτασε στην δεύτερη θέση του τρίτου τελικού και ο Χριστόφορος σε συνεχή άνοδο βρέθηκε στη τέταρτη θέση!

Στην κατηγορία Rotax Senior MAX, είχαμε μία σπουδαία ”μάχη” μεταξύ των οδηγών Χρήστου Χατζή (Red Speed Chatzis Racing Team) και του Γιάννη Καρδαμάκη (Speed Force). O πρώτος έγραψε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και ήταν νικητής του πρώτου και δεύτερου τελικού! Στον τρίτο τελικό ο Γιάννης Καρδαμάκης που στα επτά χρόνια της ενασχόλησης του με το αγωνιστικό karting, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Rotax MAX Challenge, επικράτησε μεν αλλά τέθηκε εκτός σκέλους σύμφωνα με απόφαση των αγωνοδικών για τεχνική παράβαση! Ο Χρήστος Χατζής που ήταν ο τελικός νικητής, την ώρα της απονομής ”κάλεσε” τον συναθλητή που αποκλείστηκε από τον τελικό και ανέβηκαν μαζί στην πρώτη θέση του βάθρου. Δείγμα περί ιδέας του “Ευ Αγωνίζεσθε” που πρέπει να είναι πανταχού παρούσα σε όλους τους τύπους του αθλητισμού ανεξαρτήτως ηλικίας των μετεχόντων, όπως επίσης εφαρμόζεται στην Φυσική Αγωγή των παιδιών και των εφήβων. Ο Χρήστος Χατζής και ο Γιάννης Καρδαμάκης είναι δύο σπουδαίοι οδηγοί και εξαιρετικοί αθλητές…

Η ανοιξιάτική πρώτη ”αγωνιστική” του Rotax MAX Challenge GR’22 ανήκει στο παρελθόν, οι συνοδοιπόροι του μακροβιότερου θεσμού στο Παγκόσμιο στερέωμα του αγωνιστικού karting, καθώς και στην Ελληνική πραγματικότητα του σπόρ, έδωσαν ραντεβού για την δεύτερη συνάντησή τους την Κυριακή 8 Μαΐου!   

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.