Η ABB οδηγεί στο μέλλον της βιώσιμης τεχνολογίας

By  |  0 Comments
  • Tο Σαββατοκύριακο, 9 – 10 Απριλίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E φιλοξενείται στην Ιταλία για τους επόμενους δύο γύρους
  • Η ABB Formula E οδηγεί την πρόοδο στη Ρώμη και παρουσιάζει το μέλλον της βιώσιμης τεχνολογίας
  • Η σειρά αγώνων είναι αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, προσφέροντας μία εικόνα για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E έχει σκοπό να προσφέρει τη συγκίνηση των ηλεκτρικών αγώνων σε ακόμα περισσότερους θεατές, με ειδικά διαμορφωμένες πίστες στο κέντρο πόλεων από όλο τον κόσμο. Πάνω απ’ όλα όμως, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, οι οποίες συμβάλουν στην προώθηση της προόδου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η ABB Formula E δεν είναι απλά ένα ακόμα πρωτάθλημα!

Το Σαββατοκύριακο, 9-10 Απριλίου 2022, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E, για τους επόμενους δύο γύρους της σειράς αγώνων αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα διεξαχθεί στη Ρώμη. Τα νέα δεδομένα της πίστας θα βοηθήσουν τις ομάδες να χαράξουν καλύτερα τη στρατηγική τους για τη συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία θα περάσει από την Esposizione Universale Roma της ιταλικής πρωτεύουσας.

Για τον Ambassador της ABB, Lucas Di Grassi, η επιστροφή στη Ρώμη είναι μία καλή ευκαιρία να “πάρει το αίμα του πίσω” για την περσινή χρονιά, όταν δεν τερμάτισε σε κανένα γύρο, παρότι προηγήθηκε στον πρώτο αγώνα, αφού αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει λίγο πριν το τέρμα, λόγω μηχανικής βλάβης. Παρά την ατυχία του, ο Di Grassi, ο οποίος ανήκει στην ομάδα ROKiT Venturi Racing, δηλώνει ότι είναι το φαβορί στην πίστα της Ρώμης, λόγω της ανώμαλης επιφάνειας του δρόμου και της μεγάλης ποικιλίας στροφών, που προσφέρουν μία πρόκληση όμοια με εκείνη των κλασικών διαδρομών αγώνων.

 “Η πίστα της Ρώμης είναι ίσως η πιο δύσκολη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα” τόνισε ο Di Grassi σε συνέντευξή του στο Autosport. “Τα διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης σε διάφορα σημεία, σε συνδυασμό με τις αλλαγές υψομέτρου και τις γρήγορες, απότομες στροφές κάνουν την πορεία στην ιταλική πρωτεύουσα να μοιάζει με μία παλαιού τύπου πίστα αγώνων, όπου πολύ μεγάλες ταχύτητες είναι δύσκολο να επιτευχθούν”.

Ο Βραζιλιάνος Di Grassi θα διεκδικήσει την πρώτη του νίκη για αυτή τη σεζόν, απέναντι σε 21 αντιπάλους, οι οποίοι θα συναντηθούν σε 16 συνολικά αγώνες, προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Η ομάδα TAG Heuer Porsche, συνεργάτης της  ABB, έρχεται στη Ρώμη με τον αέρα του νικητή μετά την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων στον αγώνα του Μεξικό το Φεβρουάριο. Ο Edoardo Mortara της ROKiT Venturi Racing προηγείται στη βαθμολογία, με τον Nyck de Vries, Ambassador της ABB και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Season 7, ο οποίος είναι στην ομάδα Mercedes-EQ, να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με μόλις 5 βαθμούς διαφορά.

Για την Ιταλία, οι αγώνες αυτοί σηματοδοτούν την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία. Για όλους τους συμμετέχοντες θα ισχύουν αυστηρά πρωτόκολλα Covid, ενώ θα τηρηθούν και συγκεκριμένες αποστάσεις ασφαλείας, ώστε η πληρότητα σε θεατές να μπορεί να αγγίξει το 100%.

Η διοργάνωση του αγώνα της ABB Formula E στην Ιταλία, τη γενέτειρα πολλών αξεπέραστων σπορ αυτοκινήτων, η οποία έχει επίσης φιλοξενήσει θρυλικούς αγώνες στο παρελθόν, αποτελεί τη φυσική συνέχεια της αυξανόμενης υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπερδιπλασιάστηκαν το 2021, ξεπερνώντας τόσο τη συνολική αύξηση των πωλήσεων οχημάτων της χώρας, όσο και την αύξηση πωλήσεων  EV στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά.

Η Ιταλία αποτελεί επίσης το κέντρο των πρωτοβουλιών της ABB για τη μετατροπή του παγκόσμιου στόλου οχημάτων, ώστε αυτά να λειτουργούν με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η ABB κατασκευάζει τους κορυφαίους στη βιομηχανία ταχυφορτιστές DC της σειράς Terra, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις δυνατότητες ψηφιακής δικτύωσης ABB Ability™, στην περιοχή της Τοσκάνης, βόρεια της Ρώμης. Ο παγκόσμιος ηγέτης στους φορτιστές υψηλής ισχύος για EVs, το χαρτοφυλάκιο φορτιστών της ABB, περιλαμβάνει οικιακά συστήματα, μονάδες για εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους και σταθμούς που είναι αφιερωμένοι στην υποστήριξη των αστικών, δημόσιων συγκοινωνιών.

Επόμενη στάση για το πρωτάθλημα ABB Formula E είναι το Μονακό στις 30 Απριλίου.  Η περίφημη πίστα του Μόντε Κάρλο έχει προσφέρει μερικούς από τους καλύτερους αγώνες, σε συνδυασμό με τη γραφική θέα του λιμανιού στη Μεσόγειο. Πριν από τον αγώνα, το αυτοκίνητο Formula E 3ης γενιάς – πιο ισχυρό, πιο γρήγορο και σε απόλυτη συμφωνία με το Life Cycle Thinking – θα αποκαλυφθεί εν αναμονή του αγωνιστικού του ντεμπούτου μέσα στο 2022.

Όταν ξεκινήσει το Season 9, ο ρόλος της ABB θα επεκταθεί, καθώς θα αναλάβει τα καθήκοντα του Επίσημου Προμηθευτή Φόρτισης για την ABB Formula E. Η συνεχής τεχνολογική υποστήριξη περιλαμβάνει επίσης, την ανάπτυξη ενός ειδικά σχεδιασμένου τροφοδοτικού ABB αδιάλειπτης παροχής ενέργειας (UPS) στο κτιριακό συγκρότημα της Formula E TV, ώστε να διασφαλιστεί η αδιάκοπη μετάδοση των αγώνων, ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος του δικτύου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.