Νέο Volvo XC90: Αποκάλυψη του εσωτερικού

By  |  0 Comments

Οι Σουηδοί ξεκινούν την αποκάλυψη του ΝέουVolvo XC90, δίνοντας στη δημοσιότηταεντυπωσιακές φωτογραφίες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν έναπολυτελέστατο εσωτερικό, που διακρίνεται γιατα εξαιρετικής ποιότητας υλικά και τηνκορυφαία συναρμογή

Δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής, τύπου tablet,στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, που χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη κουμπιών

Μαλακό δέρμα, ξύλο και κρύσταλλο τηςOrrefors μερικά από τα υλικά του εσωτερικού

Άπλετοι χώροι, εργονομία και κορυφαίας άνεσης καθίσματα – και σε επταθέσια διάταξη

Το πρώτο μοντέλο της Volvo από τη νέαΜεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (ScalableProduct ArchitectureSPA)

Η Volvo Cars δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες για το Νέο Volvo XC90! Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί σταδιακά από μέσα προς τα έξω σε ένα διάστημα τριών μηνών, με τους Σουηδούς να αποκαλύπτουν σήμερα πρώτα το εσωτερικό του, για να καταλήξουν τελικά στην παρουσίαση του εξωτερικού, τον Αύγουστο. Το πολυαναμενόμενο νέο μεγάλο SUV τηςVolvo θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις αρχές Οκτωβρίου, με την εμπορική του πορεία να αρχίζει στα τέλη του έτους.

Το πρώτο Volvo XC90 παρουσιάστηκε το 2002, φέρνοντας μια επανάσταση στην κατηγορία των SUV μετην κορυφαία εκμετάλλευση χώρου, την υποδειγματική λειτουργικότητα και εργονομία και την κορυφαίαασφάλεια που παρείχε, για να γίνει στη συνέχεια παγκόσμιο φαινόμενο σε πωλήσεις. Η Volvo είναι σίγουρη ότι και το Νέο XC90 θα επαναπροσδιορίσει ριζικά την κατηγορία του, με την τεχνολογία αιχμής, το πρωτοποριακό design και την κορυφαία ποιότητα υλικών που διαθέτει.

Όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες φωτογραφίες που παρουσιάζονται σήμερα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πρόκειται αναμφίβολα για τον πιο πολυτελή χώρο επιβατών που έχει σχεδιαστεί ποτέ για ένα Volvo! Οι σχεδιαστές άντλησαν την έμπνευσή τους από τη χώρα που γεννήθηκε η Volvo, τη Σουηδία, που είναι παγκοσμίως γνωστή για τον τρόπο που «παντρεύει» την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τοdesign του αυτοκινήτου, με τρόπο λιτό, απέριττο και εμπνευσμένο, χρησιμοποιώντας για την κατασκευή του κορυφαίας ποιότητας υλικά.

Μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα

«Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του Volvo XC90 είναι η οθόνη αφής με τη μορφήtablet, στην κορυφή της κονσόλας, που είναι η καρδιά του νέου συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου», λέει ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars. Το σύστημα αυτό εντυπωσιάζει με την παντελή έλλειψη κουμπιών, προσφέροντας στον οδηγό έναν εντελώς νέο τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου και πρόσβαση σε μια σειρά από διαδικτυακά προϊόντα και υπηρεσίες. Συμβάλλει επίσης στη δημιουργία ενός εσωτερικού που είναι μοντέρνο, ευρύχωρο και «τακτοποιημένο».

Το εσωτερικό του Νέου Volvo XC90 συνδυάζει υλικά όπως μαλακό δέρμα και ξύλο με χειροποίητες λεπτομέρειες, επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλο του διάσημου σουηδικού οίκου Orrefors και χειριστήρια διακοπής/εκκίνησης του κινητήρα και έντασης του ήχου κατασκευασμένα με αδαμαντοκοπή.

«Οι λεπτομέρειες αυτές έχουν σχεδιαστεί να αποτελούν τα κοσμήματα του εσωτερικού. Προσθέτουν μιααίσθηση αποκλειστικής απόλαυσης που δεν περιορίζεται σε μία άψογη αλλά στεγνή λειτουργικότητα», λέει ο Ρόμπιν Πέιτζ (Robin Page), Διευθυντής Εσωτερικού Σχεδιασμού της Volvo Cars.

Νέα καθίσματα

Η Volvo Cars απολαμβάνει ήδη τη φήμη ότι διαθέτει τα πιο αναπαυτικά καθίσματα στην αγορά. Το ΝέοVolvo XC90 έρχεται να ενισχύσει αυτή τη φήμη διαθέτοντας καθίσματα πρωτοποριακής σχεδίασης, τα οποία απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τους επιβάτες στη δεύτερη και την τρίτη σειρά, επιτρέποντας στο Νέο XC90 να είναι ένα γνήσιο, άνετο 7-θέσιο.

«Όπως και οι κλασσικές σκανδιναβικές καρέκλες, τα καθίσματα στο Νέο Volvo XC90 αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να έχουν πολλή γέμιση για να είναι αναπαυτικά. Ο σκελετός του καθίσματος έχει ένα εργονομικό σχήμα, στη μορφή της καμπύλης της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης. Πολλαπλές δυνατότητες ρύθμισης επιτρέπουν στον μεμονωμένο χρήστη να ρυθμίσει το κάθισμα στην ιδανική θέση»,συνεχίζει το σχολιασμό του ο Ρόμπιν Πέιτζ.

Τα στάνταρ καθίσματα Comfort διατίθενται με διαισθητικές, ομαλές ηλεκτρικές ρυθμίσεις, όπως τα ρυθμιζόμενα πλαϊνά, η προέκταση του καθίσματος, η ρύθμιση οσφυϊκής στήριξης σε πολλαπλές κατευθύνσεις και η κατακόρυφη ρύθμιση των προσκέφαλων. Τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε τρεις χρήστες μπορούν να αποθηκευτούν στη μνήμη. Στον προαιρετικό εξοπλισμό των καθισμάτων διατίθενται και λειτουργίες τόσο αερισμού όσο και μασάζ.

Το νέο, προαιρετικό κάθισμα Contour έχει σχεδιαστεί να προσφέρει εξαιρετική πλευρική στήριξη σε όλο το σώμα, από τους ώμους μέχρι τους μηρούς.

Ανεξάρτητα καθίσματα στη δεύτερη σειρά και περισσότερος χώρος στην τρίτη σειρά

Η δεύτερη σειρά έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση. Η συρόμενη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της τρίτης σειράς – ή για να αυξηθεί ο χώρος αποσκευών αν τα καθίσματα της τρίτης σειράς είναι διπλωμένα στο δάπεδο. Το κεντρικό κάθισμα της δεύτερης σειράς διατίθεται προαιρετικά με ενσωματωμένο βοηθητικό κάθισμα για παιδιά.

Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν πρώτης τάξεως άνεση για επιβάτες με ύψος έως 170 εκ. και είναι ελαφρά μετατοπισμένα προς το κέντρο ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τα εμπρός. Πρόσθετος χώρος για τα πόδια κάτω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί για την εύκολη είσοδο και έξοδο από τα καθίσματα της τρίτης σειράς και την εύκολη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να είναι τα καλύτερα καθίσματα τρίτης σειράς στην κατηγορία.

Και τα επτά καθίσματα διαθέτουν ζώνη ασφαλείας τριών σημείων με προεντατήρες και όλες οι σειρές καθισμάτων καλύπτονται από τους βελτιωμένους αερόσακους οροφής σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης ή ανατροπής.

Το Νέο Volvo XC90 περιλαμβάνει πολλές αποθηκευτικές λύσεις για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες. Όλα τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς διπλώνουν ανεξάρτητα, προσφέροντας ευελιξία φόρτωσης. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να επιλεγούν με ηλεκτρική λειτουργία.

Σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών

Μια ευχάριστη και ανανεωμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αποτελεί ζωτικό παράγοντα άνεσης κατά την οδήγηση. Το Νέο Volvo XC90 μπορεί να επιλεγεί με σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, με ανεξάρτητες ρυθμίσεις για τους επιβάτες εμπρός και στη δεύτερη σειρά. Η τρίτη σειρά κλιματίζεται με ανεξάρτητη μονάδα, η οποία είναι στάνταρ ή προαιρετική, ανάλογα με την αγορά.

Το σύστημα καθαρισμού αέρα της Volvo Cars είναι από τα πιο αποτελεσματικά της αγοράς και έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προθήκη ενός νέου φίλτρου για την αφαίρεση των μικρών, βλαβερών σωματιδίων και της γύρης από τον εισερχόμενο αέρα.

Το Νέο XC90 είναι το πρώτο Volvo που χρησιμοποιεί τη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος(Scalable Product ArchitectureSPA) της Volvo, η οποία επιτρέπει μια πολύ ευρύτερη γκάμα σχεδιαστικών δυνατοτήτων, αυξάνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα της οδήγησης και επιτρέπει την ενσωμάτωση των τελευταίων συστημάτων ασφαλείας και διασύνδεσης, επιτρέποντας παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση του χώρου του εσωτερικού.

Το Νέο Volvo XC90 θα παρουσιάζεται σταδιακά στο κοινό, με τον εξωτερικό του σχεδιασμό να είναι το τελευταίο στοιχείο που θα αποκαλύψει η Volvo, στα τέλη Αυγούστου! Η αρχή γίνεται σήμερα με το εσωτερικό ενώ θα ακολουθήσουν στοιχεία για νέες τεχνολογίες ασφάλειας και την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό, ενώ η αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων και οι αναρτήσεις και το σύστημα κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, θα ακολουθήσει στα μέσα του καλοκαιριού.

«Ο πελάτης και η εμπειρία του από το προϊόν είναι στην καρδιά όλων όσων κάνουμε στη Volvo Cars. Δεν δημιουργούμε τεχνολογία για χάρη της τεχνολογίας – τα πάντα σε ένα Volvo βρίσκονται εκεί για να κάνουν το αυτοκίνητο ασφαλέστερο και πιο ευχάριστο στην οδήγηση», λέει ο ο Αλαίν Βισσέρ (Alain Visser), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Marketing, Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών στη Volvo Cars.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.