BMW i8: Ήρθε στην Ελλάδα!

By  |  0 Comments

Το υπεραυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας πάτησε Ελληνικό έδαφος και φυσικά εντυπωσίασε. Με το σχεδιασμό, την τεχνολογία, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αλλά και την… τιμή του. Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσουν οι πρώτες BMW i8 στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ωστόσο το plugin υβριδικό super car ήρθε στη χώρα μας για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής παρουσίασης.

Φοράει τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.500 κ.εκ. και των 231 ίππων (320 Nm), ενώ παράλληλα διαθέτει και ηλεκτροκινητήρα 131 ίππων (250 Nm). Ο πρώτος είναι πίσω και μεταδίδει εκεί την κίνηση μέσω εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο δεύτερος βρίσκεται μπροστά, μεταδίδει τη δική του κίνηση μπροστά και έτσι απλά το αυτοκίνητο είναι και τετρακίνητο.
Η συνδυαστική ισχύς των 362 ίππων δίνει 0-100 σε 4,4 δευτερολέπτων, την ίδια στιγμή που η αυτονομία με αποκλειστικά ηλεκτρική κίνηση και μηδενικούς ρύπους είναι 37 χιλιόμετρα. Η μέση κατανάλωση σύμφωνα με την κλασσική τυποποιημένη μέτρηση είναι μόλις 2,1 λίτρα και οι εκπομπές CO2 49 γραμμάρια. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα
Για τις τιμές αυτές ρόλο παίζει και η πολύ καλή αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,26) και κυρίως το σχετικά χαμηλό βάρος για υβριδικό, δηλαδή τα 1.485 κιλά.
Η διάθεση του i8 στην Ελληνική αγορά ξεκίνησε με τιμή 167 χιλιάδες ευρώ και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες παραγγελίες. Στα υπέρ του η χαμηλή κατανάλωση, η εντυπωσιακή εμφάνιση, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και το πολύ χαμηλό τεκμήριο αφού ο κινητήρας είναι μόνον 1.5 λίτρων.
Στο μεταξύ, η BMW Hellas προσφέρει στους πελάτες της κατόχους μοντέλων BMW i (ισχύει φυσικά και για το i3), δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης για διάστημα έξι μηνών, το οποίο τίθεται σε ισχύ, από την ημερομηνία παράδοσης του αυτοκινήτου. Οι δωρεάν υπηρεσίες φόρτισης αφορούν στο Δίκτυο «Fortizo», το οποίο αριθμεί προς το παρόν 7 σημεία ταχείας φόρτισης στην Αττική. Τα 6 από αυτά βρίσκονται στους σταθμούς στάθμευσης Polis Park και το έβδομο, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Οι κάτοχοι BMW i, παραλαμβάνουν μία κάρτα φόρτισης RFID (Radio Frequency Identification), με την οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους σταθμούς φόρτισης του Δικτύου «Fortizo» και μπορούν να φορτίσουν γρήγορα και με ασφάλεια το αυτοκίνητό τους, μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.