Διεθνής Ανάβαση Pikes Peak 2014 – Το MiEVEvolution III κερδίζει την πρώτη θέση

By  |  0 Comments

To ηλεκτροκίνητο Mitsubishi MiEV κέρδισε την πρώτη θέση της κατηγορίας Electric Modified Division και τη 2 η θέση της γενικής κατάταξης της Διεθ νούς Ανάβασης Pikes Peak που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ από τις 23-29 Ιουνίου 2014.

Η Mitsubishi Motors Corporation ( MMC ) συμμετείχε με δύο πλήρως ηλεκτρικά αγωνιστικά MiEV Evolution III , που συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων ( EV ) και ελέγχου τετρακίνησης (4 WD ) της MMC , στην τροποποιημένη, ηλεκτρική κατηγορία Electric Modified Division της φετινής διοργάνωσης. Ο Greg Tracy στον αγώνα της Κυριακής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 9: 08 . 188 και κέρδισε στην Electric Modified Division ενώ ταυτόχρονα επικράτησε στη 2 η θέση γενικής κατάταξης . Ο Hiroshi Masuoka με χρόνο 9 : 12 . 204, τερμάτισε 2 ος στην κατηγορία και 3 ος στη γενική κατάταξη , ολοκληρώνοντας το θρίαμβο στην Electric Modified Division . Αυτά τα αποτελέσματα της Ημέρας του Αγώνα και οι επιδόσεις των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης δείχνουν πολλά για το προηγμένο επίπεδο των τεχνολογιών EV και ελέγχου τετρακίνησης της MMC .

Ο Greg Tracy στον τερματισμό δήλωσε:

« Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που μπ όρεσα να προσφέρω στη Mitsubishi Motors αυτή τη νίκη στην κατηγορία Electric Modified , κάτι που σημαίνει ότι είμαι νικητής τόσο σε δύο όσο και τέσσερις τροχούς. Η μετάβαση στους τέσσερις τροχούς έγινε επειδή ήθελα πραγματικά να αγωνιστώ με ένα ηλεκτρικό όχημα! Η ομάδα της Mitsubishi Motors μου ετοίμασε ένα φανταστικό αγωνιστικό αυτοκίνητο . Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τον Masuoka san ο οποίος βοήθησε στην εξέλιξη αυτού του συναρπαστικού αυτοκινήτου και στην κατάκτηση της νίκης που είναι πραγματικά προϊόν ομαδικής προσπάθειας . Οι οδικές συνθήκες σήμερα ήταν αρκετά ολισθηρές αλλά το S AWC ελαχιστοποίησε κάθε περιττό ντριφτάρισμα του αυτοκινήτου και μου προσέφερε τη δυνατότητα πολύ γρήγορων εισόδων σε όλες τις στροφές με απόλυτη αυτοπεποίθηση . Ένα πράγμα με απογοήτευσε , ότι ήμουν υπερβολικά επιθετικός στο φρενάρισμα σε μερικές στροφές με αποτέλεσμα να κουράσω τα φρένα προς το τέλος και πιστεύω ότι έτσι έχασα πολύτιμο χρόνο . Είμαι λίγο στεναχωρημένος , γιατί διαφορετικά θα είχαμε πολύ καλές πιθανότητες και για τη γενική κατάταξη . Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη , είμαι περήφανος που κατάφερα να χαρίσω στη Mitsubishi Motors αυτή τη νίκη στην ηλεκτρική τροποποιημένη κατηγορία οδηγώντας το MiEV Evolution III

Ο Ιάπωνας οδηγός Hiroshi Masuoka δήλωσε:

« Πρώτα απ όλα θα ήθελα να συγχαρώ στον Greg για τη νίκη του στην κατηγορία Electric Modified . Οδήγησε το MiEV Evolution III θεαματικά και σίγουρα αξίζει αυτή τη νίκη . Σαν ομόσταυλος και συνεργάτης της ομάδας , δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχής από αυτό το αποτέλεσμα . Ο καιρός ήταν πεντακάθαρος σήμερα και χωρίς φόβο για επικείμενη βροχή , επομένως μπόρεσα να οδηγήσω επιθετικά μέχρι την κορυφή . Αν αξιολογούσα την οδήγησή μου σήμερα , θα έδινα 95 βαθμούς με άριστα το 100. Δεν μπόρεσα να νικήσω αλλά είμαι περήφανος που συνέβαλα σε έναν τερματισμό 1-2 για την ομάδα . Καθώς αγωνιστήκαμε στο Pikes Peak για τρία χρόνια με ηλεκτρικό όχημα , καταφέραμε να εξελίξουμε ένα προηγμένο αγωνιστικό εργαλείο , μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα για τις προηγμένες τεχνολογίες . Επιπλέον , μπορέσαμε να δούμε τους νέους και ανερχόμενους μηχανικούς να ωριμάζουν μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα στοιχεία και η εμπειρία που συγκεντρώσαμε μέσα από τη συμμετοχή μας στο Pikes Peak θα αποδειχτούν πολύτιμα στην περαιτέρω εξέλιξη των τεχνολογιών ηλεκτρικών και plug in υβριδικών οχημάτων μας στο μέλλον.»

Η Διεθνής Ανάβαση PikesPeak που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Colorado των ΗΠΑ είναι μία ετήσια ανάβαση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην κορυφή του PikesPeak ύψους 4.300 m στο Colorado με τους συμμετέχοντες να καλύπτουν μία υψομετρική διαφορά σχεδόν 1.500 m . Η ανάβαση που χρονολογείται από το 1916 γιορτάζει φέτος την 9 2 η χρονιά της που σημαίνει ότι είναι ο δεύτερος παλαιότερος αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις ΗΠΑ μετά το Indianapolis 500. Είναι γνωστός και σαν ‘Αγώνας προς τα Σύννεφα’ ( TheRacetotheClouds ), με την ατμοσφαιρική πίεση, τη θερμοκρασία, τις καιρικές και λοιπές συνθήκες να αλλάζουν σημαντικά από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Αυτό απαιτεί βέλτιστες ρυθμίσεις ώστε τα οχήματα να αποδίδουν τα μέγιστα, σε όλη τη διάρκεια της ανάβασης. www . pp i hc . com /

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.