H Opel χορηγός στο Formula Student

By  |  0 Comments

Η Opel συνεχίζει εντατικά τις δράσεις της στην προώθηση νέων μηχανικών, υπογράφοντας ένα τριετές συμβόλαιο σαν κύριος χορηγός του διεθνούς, εκπαιδευτικού διαγωνισμού στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού Formula Student. Ο Charlie Klein, Αντιπρόεδρος του τμήματος Vehicle Engineering, δηλώνει ικανοποιημένος που η Opel είναι τώρα χορηγός του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού διαγωνισμού στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για φοιτητές: «Με αυτό στέλνουμε σαφές μήνυμα για τη μακροχρόνια δέσμευσή μας απέναντι σε ανθρώπους με πάθος και ταλέντο. Η μέχρι τώρα εμπλοκή πολλών εργαζομένων της Opel σε αυτή την αγωνιστική σειρά για φοιτητές έχει ήδη αποδειχτεί πολύτιμη επένδυση στο μέλλον μας. Τώρα, κάνουμε ένα βήμα ακόμα, και πέρα από την προώθηση των πανεπιστημιακών ομάδων, υποστηρίζουμε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Επίσης θα βραβεύσουμε με το “Opel Style Award“ τις ομάδες Formula Student που θα δημιουργήσουν ευφυείς λύσεις σχεδίασης και διάταξης χώρων, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο μία γέφυρα για τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της Opel.» Η νικήτρια ομάδα θα έχει στη διάθεσή της ένα Opel ADAM S για μία ολόκληρη σεζόν.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο Formula Student αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε επίπεδο μηχανολογίας και παραγωγής παρόμοιες με αυτές των έμπειρων μηχανικών της Opel. Όπως οι εν ενεργεία μηχανικοί, ασχολούνται με την ευθυγράμμιση προϊοντικών χαρακτηριστικών, μεθόδων παραγωγής και απόδοσης. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, τα μέλη της ομάδας μαθαίνουν και εξελίσσονται με κάθε νέα αποστολή που αναλαμβάνουν. Έτσι ο διαγωνισμός γίνεται μία μοναδική ευκαιρία για όλους τους εκκολαπτόμενους μηχανικούς καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να μάθουν και να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε ένα πλήρη κύκλο προϊοντικής εξέλιξης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η συμμετοχή στο διαγωνισμό Formula Student προσφέρει στους φοιτητές όχι μόνο την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και να εμβαθύνουν την εξειδίκευσή τους, αλλά και τη δυνατότητα να αποκτήσουν διοικητικές και κοινωνικές ικανότητες σε συνδυασμό με διεθνή εμπειρία. Η σειρά Formula Student έχει γίνει βασικό εκπαιδευτικό, αγωνιστικό εργαλείο με 600 ομάδες από 52 χώρες. Η δέσμευση της Opel υποστηρίζει με σθένος αυτό τον προσανατολισμό,» δήλωσε ο said Ludwig Vollrath, Μέλος του Συμβουλίου του Formula Student Germany.

Η ιδιαίτερη απήχηση του διαγωνισμού Formula Student έγκειται στο ότι οι ομάδες είναι υπεύθυνες για ολόκληρη τη διαδικασία, όπως ακριβώς και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που εξελίσσουν πρέπει να έχει ανάλογες επιδόσεις σε επιτάχυνση, φρενάρισμα και συμπεριφορά. Επίσης θα αξιολογούνται η αξιοπιστία, η αντοχή και η παραγωγή χαμηλού κόστους. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Γερμανών Μηχανικών VDI (Verein Deutscher Ingenieure).

Ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Vehicle Engineering Charlie Klein περιγράφει το είδος της υποστήριξης που η Opel προσφέρει στις ομάδες: «Προσφέρουμε στους φοιτητές βοήθεια και συμβουλές. Το φάσμα της υποστήριξης ποικίλει, από τη χρήση της πίστας δοκιμών στο Opel Test Center Rodgau-Dudenhofen για την παραγωγή τμημάτων και εξαρτημάτων μέχρι συμβουλές και καθοδήγηση από τους μηχανικούς μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από φέτος θα καλωσορίσουμε δύο νέες ομάδες από το TU Kaiserslautern (Πανεπιστήμιο του Kaiserslautern) και το Technische Hochschule Mittelhessen (Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Mittelhessen) στους κόλπους μας. Με αυτή την επίσημη υποστήριξη, αναγνωρίζουμε επίσης τη στενή συνεργασία μας με το κέντρο εξέλιξης και το εργοστάσιο του Kaiserslautern. Οι συνεργαζόμενες ομάδες είναι τέλειοι πρεσβευτές της μάρκας μας.»

Πέρσι, η ένατη σεζόν του θεσμού Formula Student έφερε πάνω από 3.600 φοιτητές σε 115 ομάδες από 37 χώρες στο Hockenheimring. Εκεί επευφημήθηκαν από 5.000 και πλέον θεατές – χρονιά ρεκόρ για φοιτητικό διαγωνισμό που περιλαμβάνει τις δύο κατηγορίες, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνηση. Φέτος, η σειρά Formula Student παίρνει θέση και πάλι στο Hockenheim από 30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου. Η υποστήριξη του Formula Student έχει επίσης μακρά παράδοση στη μητρική εταιρία της Opel, General Motors. Πέραν της συνολικής εμπλοκής της General Motors στη Formula SAE, ιδιαίτερη μνεία αξίζει η συνεργασία με την Αμερικανική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbor. Καθώς οι ομάδες που υποστηρίζονται από τις GM και Opel διατηρούν στενή επαφή και αλληλοϋποστηρίζονται, το Opel Blitz λάμπει δίπλα στο λογότυπο της GM στα καπό πολλών Αμερικανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Οι ομάδες της Opel στο Formula Student:
TU DART Racing (TU Darmstadt) – http://dart-racing.de
Scuderia Mensa (Hochschule Rhein-Main) – http://www.scuderia-mensa.de
HAWKS Racing (Hochschule Hamburg) –  www.hawksracing.de
Fast Forest (TH Deggendorf) – http://www.fast-forest.de
KaRaT Racing (TU Kaiserslautern) – http://www.karat-racing.de/
THM Motorsport (TH Mittelhessen Gießen) – http://www.thm.de/motorsport/racing/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.