Η Honda παρουσιάζει το RC213V-S

By  |  0 Comments

Η RC213V είναι μία μοτοσυκλέτα αποκλειστικά σχεδιασμένη για αγώνες και έχει κερδίσει πρωταθλήματα στην κατηγορία MotoGP της FIM το 2013 και 2014. Η Honda άλλαξε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της RC213V, και παρουσιάζει τώρα την έκδοση RC213V-S. Η RC213V-S έχει άδεια να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους, ενώ παραγγελίες για το νέο μοντέλο θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές από τις 13 Ιουλίου, 2015.

Το 1954, η Honda δήλωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στους αγώνες του Isle of Man TT, στο πλαίσιο του Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλετών της εποχής. Η Honda εξέλιξε τα δικά της αγωνιστικά οχήματα και το 1959, πέντε χρόνια μετά τη δήλωσή της, άρχισε να τρέχει στους αγώνες του Isle of Man TT. Το 1961, η Honda κέρδισε τα πρωταθλήματα TT στις δύο κατηγορίες που συμμετείχε. Ο συνολικός αριθμός αγωνιστικών νικών για τη Honda έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ – 600 νίκες το 2005, που έγιναν 695 συνολικά μέχρι τις 11 Ιουνίου, 2015. Εκτός από τους αγώνες του Isle of Man TT, η Honda θεωρεί τις ποικίλες αγωνιστικές της δραστηριότητες σαν ‘το εργαστήριό της επί τροχών’ και έχει ενσωματώσει την εμπειρία της από τεχνολογίες που εξελίχθηκαν για συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες στα εμπορικά μοντέλα παραγωγής της. Βασισμένη σε αυτές τις τεχνολογίες θέλησε να βοηθήσει στη διατήρηση και εξέλιξη των άριστων επιδόσεων και της αξιοπιστίας μοτοσικλετών Honda.

Η νέα RC213V-S δεν είναι απλά το αποτέλεσμα εφαρμογής της αγωνιστικής τεχνογνωσίας της Honda σε ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής, αλλά αντιπροσωπεύει ένα νέο εγχείρημα μετατροπής σε street legal μιας μοτοσυκλέτας  που έχει κατασκευαστεί για αγώνες του MotoGP. Στην κατάκτηση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος σημαντικός είναι και ο ρόλος του αναβάτη, γι’ αυτό η Honda θεωρεί την ευκολία ελέγχου απαραίτητη για να κερδίζεις σε αγώνες. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Honda, η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στο κόσμο είναι επίσης και πιο ευκολοδήγητη.

Η RC213V-S είναι προϊόν εξέλιξης αυτής της φιλοσοφίας της Honda, που κατάφερε να μετατρέψει την RC213V, πρωταθλήτρια στο MotoGP επί δύο συνεχείς σεζόν (2013 και 2014), σε μοτοσυκλέτα δρόμου. Η RC213V-S έχει κληρονομήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της RC213V ώστε να συνδυάσει τη συγκέντρωση βάρους και τη μειωμένη τριβή, και βασικά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη RC213V να διαφέρει στον κόσμο του MotoGP από τα συνήθη μοντέλα μαζικής παραγωγής. Οι αξιοσημείωτες διαφορές σχετίζονται με το χαμηλό βάρος και την ακριβή μηχανουργική επεξεργασία των εξαρτημάτων και την εξειδικευμένη παραγωγή. Επιπλέον, η RC213V-S εφοδιάζεται με τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην RC213V. Η RC213V περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα για να κερδίζει αγώνες, με την προοπτική να αλλάζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά ανάλογα με τον αναβάτη και την πίστα. Για να αποκτήσει την street legal ταυτότητά της η RC213V-S έγιναν οι ελάχιστες δυνατές αλλαγές και προσθήκες συγκριτικά με την RC213V.

Η RC213V-S, μία μοτοσυκλέτα για δημόσιους δρόμους, προορίζεται για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Οι προτεινόμενες τιμές του κατασκευαστή είναι €188.000 (με ΦΠΑ) στην Ευρώπη (Γερμανία*1), 21.900.000yen (με ΦΠΑ) στην Ιαπωνία, A$244,000 (με ΦΠΑ) στην Αυστραλία, και US$184,000 στις ΗΠΑ.

*Ένα κιτ αποκλειστικό για χρήση σε κλειστές πίστες προσφέρεται προαιρετικά. (Το κιτ δεν διατίθεται στις ΗΠΑ)

Για την αγορά μιας RC213V-S, θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές παραγγελίες από τις 13 Ιουλίου ώρα 0:00 (CET), μέσω της φόρμας παραγγελίας στον αποκλειστικό ιστότοπο (www.rc213v-s.com).

*1: Τιμή πώλησης στην Ευρώπη εδώ σημαίνει την τιμή πώλησης στη Γερμανία. Οι τιμές πώλησης στην Ευρώπη διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. (Λεπτομέρειες θα αναγράφονται στη φόρμα παραγγελίας του αποκλειστικού ιστότοπου.)

Χαρακτηριστικά της RC213VS

Καθώς στόχος εξέλιξης της RS213V-S  δεν ήταν να αντιγράψει τις δυναμικές επιδόσεις της RC213V, η έμφαση δόθηκε στο να αναπαραχθεί κατά το δυνατόν η διάταξη των εξαρτημάτων και η οδηγική αίσθηση. Όσοι ενδιαφέρονται να νιώσουν την αίσθηση της RC213V μπορούν να παραγγείλουν το προαιρετικό σπορ κιτ που διατίθεται μόνο για κλειστές πίστες.

Με αυτό τον τρόπο, η RC213V-S κάνει εφικτή την οδηγική αίσθηση της RC213V σε δημόσιους δρόμους, ενώ παράλληλα επιτρέπει και μία οδηγική εμπειρία υψηλότερου επιπέδου σε πίστες αγώνων.

Η RC213V φέρει μόνο τα απαραίτητα για να κερδίζει σε αγώνες, και για να μπορούν να γίνονται οι απαραίτητες μετατροπές ανάλογα με τον αναβάτη και την πίστα. Για να αποκτήσει μία street legal ταυτότητα η RC213V-S, έγιναν οι ελάχιστες δυνατές αλλαγές και προσθήκες συγκριτικά με την  RC213V, κληρονομώντας όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της.

■  Κύριες αλλαγές και προσθήκες που έγιναν στην RC213V-S σε σχέση με την αγωνιστική RC213V

Αλλαγές για λόγους συντήρησης

・     Κληρονόμησε μεν τη δομή των εκκεντροφόρων, αλλά το πνευματικό σύστημα ελέγχου βαλβίδων αντικαταστάθηκε από ελατήρια.

・     Το seamless κιβώτιο ταχυτήτων άλλαξε σε συμβατικό.

* Για τις παραπάνω αλλαγές, υιοθετήθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της RCV1000R, μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας ανοιχτής κατηγορίας που πουλήθηκε στην αγορά.

Προσθήκες για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους

  • Μπροστινό φανάρι
  • Πίσω φανάρι
  • Φώτα πινακίδας κυκλοφορίας
  • Εμπρός και πίσω φλας
  • Αριστερός / δεξιός καθρέπτης
  • Ταχύμετρο
  • Εξάτμιση με καταλύτη
  • Βάση πινακίδας κυκλοφορίας
  • Κόρνα
  • Honda Smart Key
  • Μίζα
  • Πλαϊνό σταντ, κλπ.

Αλλαγές για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους

  • Γωνία περιστροφής τιμονιού: 15 μοιρών→ 26 μοιρών
  • Ελαστικά : RS10 παραγωγής Bridgestone Corporation
  • Εμπρός δισκόφρενο: από ανοξείδωτο ατσάλι, παραγωγής Yutaka Giken Co., Ltd.
  • Τακάκι φρένου: Παραγωγής Brembo S.p.A.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.