Το νέο Volvo XC90 κατέκτησε τον τίτλο “Interior Design of the Year”

By  |  0 Comments

Ο Ρόμπιν Πέιτζ (Robin Page), Αντιπρόεδρος Εσωτερικού Σχεδιασμού της Volvo Cars και υπεύθυνος για το design του εσωτερικού τουΝέου Volvo XC90, τιμήθηκε με το βραβείο Interior Designer of the Year Award’, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μια λίστα διακεκριμένων σχεδιαστών αυτοκινήτου. Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης στο Νέο Volvo XC90 τον τίτλο Interior Design of the Year, στην κατηγορία Οχημάτων Παραγωγής.

Τα βραβεία, η απονομή των οποίων έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Automotive Interiors Expo 2015, στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αντανακλούν το σχεδιαστικό άλμα που έκανε η Volvo Cars με το λανσάρισμα του νέου XC90.

«Δέχομαι με ταπεινότητα και δέος αυτό το βραβείο. Η εσωτερική σχεδίαση του Νέου XC90 αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική αλλαγή κατεύθυνσης, όσον αφορά στο design, για τη Volvo. Στη Volvo Cars δίνουμε έμφαση στη δημιουργία μιας συνολικά πολυτελούς εμπειρίας ζωής. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα και το κρύσταλλο, με έναν τρόπο που επιφέρει ηρεμία και γαλήνη στην οδηγική εμπειρία», δήλωσε ο Ρόμπιν Πέιτζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα βραβεία έρχονται να προστεθούν στο βραβείο ‘Best of the Best’, που είχε κερδίσει το Νέο XC90 πριν απί μερικές εβδομάδες στο διαγωνισμό Red Dot Award, για την ιδιαίτερη ποιότητα και πρωτοπορία του design του, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε σχεδόν 5.000 προϊόντα από 31 διαφορετικές κατηγορίες! 

«Εξελίσσουμε τη σχεδιαστική γλώσσα της Volvo, έχοντας πάντοτε συνείδηση της κληρονομιάς μας. Η ασφάλεια, η ποιότητα και η φροντίδα για το περιβάλλον είναι πρωτογενή συστατικά των αυτοκινήτων της Volvo. Συνεπώς, οτιδήποτε κάνουμε οφείλει να εκπληρώνει αυτές τις υποσχέσεις της μάρκας. Αν παραλείψεις αυτά τα στοιχεία, είναι πιθανό να μην καταφέρεις να δημιουργήσεις μία αίσθηση άνετης διαβίωσης στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Πρώτα έρχεται η ασφάλεια, μετά η άνεση και μετά η συνολική εμπειρία πολυτέλειας. Είναι στοιχεία που συνδυάζονται για να προσφέρουν μια απόλυτη εμπειρία, που όμοιά της δεν υπάρχει στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων», δήλωσε με την ευκαιρία ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars. 

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η φρέσκια προσέγγιση της Volvo Cars στη σκανδιναβικής έμπνευσης σχεδίαση, αποδεικνύεται απίστευτα δημοφιλής ανάμεσα στους δυνητικούς πελάτες, με τις παραγγελίες του Νέου XC90 να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και να αντιπροσωπεύουν ήδη το μισό του εκτιμώμενου όγκου παραγωγής για το 2015!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.