Επαναπροσδιορισμός της φιλοσοφίας MINI Connected

By  |  0 Comments

Μετά από πέντε χρόνια, η εφαρμογή MINI Connected επιχειρεί μία δυναμική ‘επανεκκίνηση’ με τη νέα έκδοση η οποία θα διατίθεται για download από τα μέσα Αυγούστου. Η σχεδίαση ακολουθεί τις αρχές που εφαρμόστηκαν στον πρόσφατο επαναπροσδιορισμό της φιλοσοφίας ΜΙΝΙ, που σημαίνει ότι η έμφαση δίδεται στα απαραίτητα. Σύμφωνα με την πιο μινιμαλιστική συνολική προσέγγιση της μάρκας, μελλοντικά η εφαρμογή MINI Connected θα επικεντρώνεται σε λειτουργίες που έχουν σχέση με την οδηγική εμπειρία.

Από τώρα και στο εξής το MINI Connected App θα περιλαμβάνει:

  • MINI Streetwise
  • Τις βασικές λειτουργίες Status, Apps & Profile (Κατάσταση, Εφαρμογές και Προφίλ)
  • Online Search (Online Αναζήτηση)
  • Sports Instruments (Σπορ Όργανα) and Force Meter (Μετρητή Επιταχύνσεων)
  • Calendar (Ημερολόγιο)

MINI Streetwise: στο επίκεντρο του MINI Connected.
Η νέα λειτουργία MINI Streetwise επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την καλύτερη διαδρομή στοsmartphone τους πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι. Για το σκοπό αυτό, γίνεται χρήση προσωπικών δεδομένων οδήγησης και προηγούμενων ταξιδιών του χρήστη και παρουσιάζονται πληροφορίες όπως διάρκεια ταξιδιού και κατανάλωση καυσίμου. Η εφαρμογή προσδιορίζει την ακριβή γεωγραφική θέση και εμφανίζει όλους τους προορισμούς που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και τις καλύτερες διαδρομές στο smartphone. Εάν έχουν καταγραφεί αρκετά ταξίδια στον ίδιο προορισμό, το MINI Streetwise θα υπολογίζει την προσωπική καλύτερη διαδρομή του χρήστη ως πλέον κατάλληλη επιλογή. Κάνοντας κλικ στην καρφίτσα προορισμού εμφανίζεται ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης μαζί με εναλλακτικές διαδρομές και δεδομένα όπως απόσταση, διάρκεια ταξιδιού και κατανάλωση καυσίμου. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την εμφάνιση των τοποθεσιών σε χάρτη ή σε λίστα. Οι ίδιες πληροφορίες μπορούν επίσης να εμφανίζονται στο Κεντρικό Όργανο (Centre Instrument) μόλις το smartphone συνδεθεί στο MINI. Επομένως, οι οδηγοί έχουν πάντα μία προτεινόμενη διαδρομή από το σημείο Α στο B.

Υπόλοιπα στοιχεία μενού της εφαρμογής MINI Connected .
Η τοποθεσία του οχήματος, η στάθμη καυσίμου, η εκτιμώμενη αυτονομία και το τελευταίο ταξίδι που καταγράφηκε εμφανίζονται στο στοιχείο “Status” (Κατάσταση). Κάνοντας κλικ στην τοποθεσία ανοίγει μία εικόνα με χάρτη που δείχνει τη διαδρομή στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Όλες οι διαθέσιμες και οι εγκατεστημένες εφαρμογές περιλαμβάνονται στο “Apps”, που δίνει στους χρήστες μία σύνοψη όλων των συμβατών εφαρμογών μέσω MINI Connected, καθώς και εφαρμογών τρίτων που διατίθενται για το MINI στο App Store ή είναι ήδη εγκατεστημένες στο smartphone και συνδέονται με το όχημα. Στο “Profile”, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν όνομα για τους ίδιους ή για το MINI τους, να ανεβάσουν μία φωτογραφία ή να εμφανίσουν προσωπικά στατιστικά στοιχεία οδήγησης, όπως συνολική απόσταση, συνολικό χρόνο οδήγησης και μέση κατανάλωση. Τέλος, όλες τις πληροφορίες των εφαρμογών και εκπαίδευση MINI Connected θα υπάρχουν στο “Information”.

MINI Connected : λειτουργίες με έμφαση στις επιδόσεις – Sports Instruments και Force Meter .
Οι λειτουργίες Sports Instruments και Force Meter εμφανίζονται απευθείας στην κεντρική οθόνη για την απεικόνιση δεδομένων επιδόσεων. Το Sports Instruments παρουσιάζει δεδομένα του κινητήρα όπως στροφές, ροπή, θερμοκρασία και τρέχουσα ισχύ. Το Force Meter παρουσιάζει τις δυνάμεις επιτάχυνσης στην οθόνη ενώ το όχημα κινείται, με γραφικά που υποδηλώνουν την τρέχουσα διαμήκη και πλευρική επιτάχυνση σε τμήματα της περιφέρειας ενός εικονικού MINI στο κέντρο της οθόνης.

Online Search και Calendar ολοκληρώνουν τη γκάμα χαρακτηριστικών του MINI Connected .
Η λειτουργία Online Search χρησιμοποιείται για ταχεία ανεύρεση τοποθεσιών και διευθύνσεων μέσα στο αυτοκίνητο και τη μεταφορά τους στο προαιρετικό σύστημα πλοήγησης MINI για προγραμματισμό διαδρομής. Μπορεί να γίνει τηλεφωνική κλήση απευθείας και μέσω Online Search, π.χ. για μία κράτηση σε εστιατόριο. Το MINI Connected επιτρέπει επίσης τη σύνδεση του οχήματος με το ημερολόγιο του smartphone. Όλα τα ραντεβού και η λίστα με εκκρεμότητες εμφανίζονται στην οθόνη του αυτοκινήτου, μαζί με λεπτομέρειες όπως ονόματα, τηλεφωνικοί αριθμοί και διευθύνσεις, και μπορούν να εισάγονται στο σύστημα πλοήγησης σαν προορισμοί. Κλήσεις γίνονται απευθείας μέσω του hands-free συστήματος του αυτοκινήτου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.