Νέα χρώματα ίδιοι στόχοι για τον Σερδερίδη στη Γερμανία

By  |  0 Comments

Με νέο, «άγριο» χρωματισμό στη Citroen DS3 R5 θα συμμετάσχει στο Ράλλυ Γερμανίας ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Ο Καβαλιώτης οδηγός θα επιδιώξει να πετύχει ανταγωνιστικούς χρόνους στις ασφάλτινες ειδικές του αγώνα, στον οποίο θα αγωνιστεί για πρώτη φορά. Το Ράλλυ Γερμανίας είναι ξεχωριστό στο καλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς οι ειδικές διαδρομές του παρουσιάζουν διαφορετικής ποιότητας και πρόσφυσης άσφαλτο, κάτι που απαιτεί την αυτοσυγκέντρωση του οδηγού. «Τις ειδικές διαδρομές του αγώνα τις κατηγοριοποιώ σε 3 τύπους οδοστρώματος: Σε αυτές μέσα στους αμπελώνες που είναι εντελώς καινούργιες για μένα, σε αυτές μέσα στο δάσος με την κλασική άσφαλτο, αλλά και σε αυτές που διέρχονται από στρατιωτικές περιοχές και έχουν το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα.» δήλωσε ο Έλληνας εκπρόσωπός μας στο WRC.

Ο Σερδερίδης είχε την ευκαιρία πριν λίγες ημέρες να δοκιμάσει τη Citroen DS3 R5 σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα επικρατήσουν στον αγώνα, δηλώνοντας ικανοποιημένος: «Κάναμε 3 διαφορετικά test αυτή την εβδομάδα. Δοκιμάσαμε τη Citroen DS3 WRC με την οποία θα συμμετάσχουμε σε αγώνα του βέλγικου πρωταθλήματος, και την Citroen DS3 R5 σε δύο εντελώς διαφορετικές περιοχές ώστε να προσεγγίσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στη Γερμανία. Δυστυχώς τα test για το Ράλλυ Γερμανίας έγιναν υπό βροχή, αν και ο αγώνας αναμένεται να είναι στεγνός. Παρ’ όλα αυτά, είχαν αρκετό ενδιαφέρον.»

Στην κατηγορία WRC2, στην οποία συμμετέχει ο Σερδερίδης, αγωνίζονται 19 οδηγοί, ανάμεσα στους οποίους τα μεγάλα ονόματα του θεσμού αλλά και τοπικοί με μεγάλη εμπειρία. Ο στόχος παραμένει πάντα η είσοδος στη βαθμολογούμενη 10αδα, αν και ο Έλληνας οδηγός αναγνωρίζει ότι αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Το Ράλλυ Γερμανίας θα ξεκινήσει την Πέμπτη με τη διεξαγωγή του Shakedown, ενώ η εναρκτήρια ειδική διαδρομή έχει προγραμματιστεί για τις 08.30 το πρωί της Παρασκευής. Η αυλαία του αγώνα θα πέσει το μεσημέρι της Κυριακής με την τέλεση της Power Stage.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.