Επένδυση 3.3 δις ευρώ από την SEAT (Video)

By  |  0 Comments

Η SEAT πρόκειται να επενδύσει 3.3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D μεταξύ 2015–2019. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Martorell του Ισπανού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy, με την ευκαιρία της 40ης επετείου λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου της SEAT.

Ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann τόνισε: «τα 3.3 δις ευρώ προορίζονται για την προώθηση ανάπτυξης νέων οχημάτων στα πλαίσια των R&D projects του Τεχνικού Κέντρου της SEAT, καθώς και στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell». Με τα σημερινά δεδομένα, αυτή η δαπάνη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της SEAT, θα επενδυθεί για το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. «Αυτά τα νέα μοντέλα είναι μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της SΕΑΤ ενίσχυσης της μάρκας και προώθησης των πωλήσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί σταθερά από το 2013. Οι δαπάνες για την καινοτομία διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση και εξασφαλίζουν το μέλλον». Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί κατά το α΄ εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της νέας επιθετικής εμπορικής πολιτικής της SEAT, θα είναι το πρώτο compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της μάρκας στην κατηγορία.

Το ποσό των 3.3 δις ευρώ αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού που ανακοινώθηκε από τον Όμιλο Volkswagen τον περασμένο Μάιο. Ο Dr. Francisco Javier García Sanz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG ανέφερε σχετικά: «Η Ισπανία αποτελεί χώρα κλειδί στη στρατηγική του Ομίλου. Οι πόροι αυτοί υπογραμμίζουν τη δέσμευση μας ως κινητήρια δύναμη της ισπανικής οικονομίας και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον». Επίσης τόνισε ότι: «τα 3.3 δις ευρώ θα ενισχύσουν τη θέση της SEAT στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen και ως κύριο βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία». Η SEAT είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που ενισχύεται από το δικό της Τεχνικό Κέντρο (CTS) που φέτος γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Από την αρχή της λειτουργίας του, το CTS διαμόρφωσε το DNA της SEAT και έγινε η κινητήρια δύναμη της εταιρείας και ο μεγαλύτερος βιομηχανικός επενδυτής στο R&D στην Ισπανία. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1.4 δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η SEAT είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της βιομηχανικής παραγωγής στην Ισπανία και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία. Η SEAT συμβάλλει περίπου 1% στο ΑΕΠ της Ισπανίας και 4% στο ΑΕΠ της Καταλονίας. Η άμεση και η έμμεση απασχόληση στην SEAT περιλαμβάνει περίπου 70.000 άτομα. Οι επενδυτικές δαπάνες που ανακοινώθηκαν θα επιφέρουν θετικό αντίκτυπο και στη βιομηχανία ανταλλακτικών και εξαρτημάτων.

O Ισπανός Πρωθυπουργός Mariano Rajoy αναγνώρισε πως οι επενδυτικές δαπάνες του Ομίλου Volkswagen και της SEAT, ενισχύουν σημαντικά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ως έναν από τους πιο στρατηγικούς τομείς της χώρας. Κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Martorell, o Rajoy επισκέφτηκε το SEAT Design Center. Σε αυτό το Κέντρο, που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Τεχνικού Κέντρου, η τεχνολογία και η σχεδιαστική δημιουργικότητα συναντιούνται εποικοδομητικά για να κατασκευάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Ισπανός Πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στο Meisterbock όπου η SEAT διασφαλίζει την ποιότητα των αυτοκινήτων της κατά την εναρκτήρια φάση της κατασκευής τους και την περαιτέρω ανάπτυξη τους. Ο Rajoy είδε από πρώτο χέρι όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να εξασφαλίζει την ακρίβεια και την τελειότητα των μοντέλων της.

40 χρόνια στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας

Η επίσκεψη του Ισπανού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy συμπίπτει με την 40η επέτειο λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου (CTS) της SEAT, η δημιουργία του οποίου αποτέλεσε σημείο καμπής για την εταιρεία και τον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ισπανία. Από την αρχή της λειτουργίας του, το Τεχνικό Κέντρο διαμόρφωσε το γενετικό υλικό της SEAT και ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την κατασκευή σημαντικών μοντέλων όπως το Leon, Ibiza, Toledo, Alhambra, Gredos, Marbella, Cordoba, Altea και Arosa. Τα μοντέλα αυτά κατασκευάστηκαν βάσει μιας κοινής φιλοσοφίας και σχεδιαστικής υπογραφής που  προσδίδουν τον χαρακτήρα και τη δυναμική της SEAT. Επιπλέον, το CTS συμμετέχει σε προγράμματα του Ομίλου Volkswagen με αντικείμενα την ανάπτυξη state-of-the-art τεχνολογιών, χρήση οικολογικών κινητήρων, συνδεσιμότητα, ο σχεδιασμός και η ασφάλεια.

Μέσα στα τελευταία αυτά 40 χρόνια, το Τεχνικό Κέντρο της SEAT έχει καταστεί ο κύριος τοπικός και εθνικός βιομηχανικός οδηγός και συμβάλλει καταλυτικά στην τεχνολογική ανάπτυξη μεταξύ επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και προμηθευτών της εταιρείας σε όλη την Ισπανία. Σήμερα το CTS βρίσκεται σε μία περιοχή 200.000 m2 και απασχολεί περισσότερους από 900 μηχανικούς και τεχνικούς οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 1.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.