Νέο Ford Mondeo Vignale

By  |  0 Comments

Το νέο Ford Mondeo Vignale, με τιμές από 45.350 ευρώ στην Ελλάδα, το πρώτο όχημα της νέας γκάμας προηγμένων προϊόντων Ford Vignale, διαθέτει κορυφαία ποιότητα κατασκευής, πολιτισμένη λειτουργία και αποκλειστικό εξοπλισμό. Κάθε μοντέλο ολοκληρώνεται στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μέσα από μία ενδελεχή διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης high-tech τεχνικές παραγωγής και 100 πρόσθετους ελέγχους ποιότητας.

Το νέο Ford Mondeo Vignale, το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη με σύστημα Active Noise Cancellation της Ford, προσφέρει βελτιωμένη ηχομόνωση και πίσω ανάρτηση integral link. Διαθέσιμο σε 4θυρες και wagon εκδόσεις, το Mondeo Vignale περιλαμβάνει premium εξοπλισμό όπως Pedestrian Detection, Intelligent All-Wheel Drive, ένα ισχυρό κινητήρα bi‑turbo 2.0 TDCi και υβριδικά συστήματα κίνησης. Σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία αποτελούν επιρροές από τον θρυλικό Ιταλό κατασκευαστή αμαξωμάτων Alfredo Vignale.

«Το Ford Vignale είναι η υπέρτατη έκφραση της μάρκας Ford στην Ευρώπη, συνδυάζοντας premium σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής με μία μοναδική εμπειρία ιδιοκτησίας όπου ο χρόνος είναι πολύτιμος» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Όραμά μας για το Vignale είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής και σύγχρονης εμπειρίας που θα αποτελεί πολύτιμο κομμάτι στη ζωή των πελατών.»

Οι πελάτες μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν το νέο αποκλειστικό σύνδεσμο Ford Vignale Internet destination της Ford και online configurator για τη διερεύνηση επιλογών και τιμών. Το Ford Vignale Mondeo διατίθεται για παραγγελία, ενώ αργότερα η Ford σκοπεύει να λανσάρει το Ford S-MAX Vignale.

Οι πελάτες Vignale απολαμβάνουν επίσης εξατομικευμένη εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους για όλο το διάστημα ιδιοκτησίας, με την υποστήριξη ενός Συμβούλου Ford Vignale και 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη από το κέντρο Vignale One Call.

image

Χειροποίητο και εξατομικευμένο

Κάθε μοντέλο Ford Mondeo Vignale ολοκληρώνεται στα χέρια έξι κορυφαίων τεχνιτών του προηγμένου Vignale Centre στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας. Οι τελευταίες τεχνολογίες λέιζερ και κάμερας υποστηρίζουν το έμπειρο μάτι στον έλεγχο της κάθε λεπτομέρειας ενός οχήματος Vignale από το αμάξωμα και την ευθυγράμμιση των πάνελ μέχρι το φινίρισμα της βαφής.

Με πάθος για ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια, οι ειδικοί αφιερώνουν πάνω από δύο ώρες στο γυάλισμα της βαφής για να δημιουργήσουν το τέλειο high-gloss φινίρισμα. Με την ίδια επιμέλεια φροντίζουν τις λεπτομέρειες και τη ραφή των 40 δερμάτινων κομματιών κομμένων με λέιζερ που τοποθετούνται σε κάθε κάθισμα.

Η Ford δούλεψε επί δυόμισι χρόνια για να τελειοποιήσει τη σχεδίαση των καθισμάτων του Vignale που είναι εμπνευσμένα από πολυτελή, χειροποίητα δερμάτινα προϊόντα και χρειάζονται 110% περισσότερο δέρμα για μεγαλύτερη κάλυψη καθώς και 50% περισσότερο χρόνο ραψίματος.

Κάθε δέρμα που χρησιμοποιείται στο premium Windsor Leather υποβάλλεται σε μία επίπονη διαδικασία επιλογής ώστε να ελαχιστοποιούνται τα φυσικά ψεγάδια του υλικού. Αυτό βελτιώνει την εμφάνιση της εξαγωνικής καπιτονέ σχεδίασης Vignale και της πολυτελούς ραφής με μαλακά στοιχεία που εκτείνεται μέχρι το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα, το υποβραχιόνιο και τα πάνω πάνελ των θυρών. Τα επεξεργασμένα δερμάτινα κομμάτια εκτίθενται στον ήλιο για να διασφαλίζεται ότι με το πέρασμα του χρόνου η εξωτερική εμφάνιση παραμένει αναλλοίωτη.

Αναβαθμισμένη εμπειρία ταξιδιού

Το Ford Mondeo Vignale προσφέρει μία αθόρυβη, ομαλή και άνετη εμπειρία ταξιδιού με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών και μιας νέας δομής πλαισίου. Το Active Noise Cancellation* χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα, στρατηγικά τοποθετημένα σε όλη την καμπίνα, για να παρακολουθεί το θόρυβο του κινητήρα στο εσωτερικό. Προηγμένη ακουστική τεχνολογία ηχητικών κυμάτων αντίθετης φάσης αποσβένει το θόρυβο από τον κινητήρα και βελτιώνει το περιβάλλον της καμπίνας.

Στο εσωτερικό έχουν εφαρμοστεί βελτιωμένα μέτρα ηχομόνωσης που απομονώνουν την καμπίνα από το θόρυβο του δρόμου. Hχο-απορροφητικό κρύσταλλο βοηθά στη μείωση των αεροδυναμικών θορύβων σε επίπεδα premium κατηγορίας.

Η πίσω ανάρτηση integral link της Ford βελτιώνει την άνεση κυρίως για τους πίσω επιβάτες και μειώνει τα επίπεδα θορύβου επιτρέποντας στους πίσω τροχούς να ‘οπισθοχωρούν’ περισσότερο όταν ‘βρίσκουν’ πάνω σε εμπόδια του δρόμου. Η άνεση των εμπρός επιβατών βελτιστοποιείται με τα Ford Multi-Contour Seats με λειτουργία μασάζ Active Motion. Σχεδιασμένα για μείωση της κόπωσης κυρίως σε πιο μακρινά ταξίδια, τα καθίσματα χρησιμοποιούν ένα σύστημα αποτελούμενο από 11 μαξιλαράκια που κάνουν μασάζ στους μηρούς, πίσω και το κάτω τμήμα της πλάτης.

Αποκλειστικό στυλ

Το εξωτερικό του νέου Ford Mondeo Vignale υιοθετεί μία αεροδυναμική σχεδίαση που εκφράζει την τελευταία παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της Ford. Ανάμεσα στις αποκλειστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται:

·         Μάσκα με μοναδική εξαγωνική σχεδίαση Vignale σε σκούρο ματ μεταλλικό φινίρισμα με στιλπνό, αλουμινένιο πλαίσιο

·         High-gloss αεραγωγός με χρωμιωμένες μπάρες

·         Διπλές, χρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής με αλουμινένιο πλαίσιο και ματ διακοσμητικά

·         Λεπτομέρειες χρωμίου στις πόρτες

·         High-gloss φινίρισμα στην κολόνα του παρμπρίζ και τις βάσεις εξωτερικών καθρεπτών και στις κεντρικές και πίσω κολόνες παραθύρων

·         Μοναδικές 18άρες και προαιρετικές 19άρες ζάντες αλουμινίου Vignale από νικέλιο σε αποκλειστική απόχρωση Vignale Nocciola

Κάθε μοντέλο Ford Vignale φέρει αποκλειστικό λογότυπο Vignale, εμπνευσμένο από την υπογραφή του Alfredo Vignale. Η θέση όλων των σημάτων, στοιχείων εξοπλισμού και διακοσμητικών εξωτερικού ελέγχεται με ακρίβεια από την ομάδα Vignale με όργανα λέιζερ. Μεταλλική βαφή είναι στάνταρ, ενώ άλλες επιλογές περιλαμβάνουν αποχρώσεις Vignale Black, Vignale Silver και την premium βαφή τεσσάρων στρωμάτων Vignale White.

«Συνδυάζονται οι τελευταίες τάσεις από τον κόσμο της αρχιτεκτονικής και της μόδας για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος που αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας και διαχρονικής φινέτσας για το Ford Vignale Mondeo – μαζί με τις πιο σύγχρονες, προηγμένες τεχνολογίες» δήλωσε ο Chris Bird, design director, Global Colour, Materials & Vehicle Personalisation.

Premium τεχνολογία και κινητήρες

Το Ford Vignale Mondeo προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και εξοπλισμό που συμβάλλουν σε μία πιο άνετη και απαλλαγμένη από στρες οδηγική εμπειρία. Το Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection μπορεί να μειώσει τη σφοδρότητα μερικών εμπρόσθιων συγκρούσεων με οχήματα ή ακόμη και πεζούς και να βοηθήσει τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως κάποιες συγκρούσεις.

Επίσης διατίθενται:

·         SYNC 2, προσφέρεται στάνταρ και επιτρέπει στους οδηγούς να χειρίζονται τα συστήματα τηλεφώνου, ψυχαγωγίας, A/C και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλή, καθομιλουμένη γλώσσα. Το σύστημα μπορεί να εμφανίσει ακόμα και μία λίστα τοπικών εστιατορίων με μία απλή εντολή: “I’m hungry”

·         Active Park Assist featuring Perpendicular Parking επιτρέπει στους οδηγούς να ανιχνεύουν χώρους στάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων και να παρκάρουν με όπισθεν hands-free

·         Traffic Sign Recognition, προσφέρεται στάνταρ και προβάλλει το πιο πρόσφατο όριο ταχύτητας, πινακίδες ακύρωσης του ορίου και απαγορευτικά προσπέρασης στην οθόνη του ταμπλό

·         Active City Stop, που εφαρμόζει αυτόματα πίεση πέδησης για να περιορίσει τις επιπτώσεις ή να αποτρέψει μία σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα με ταχύτητες μέχρι 40 km/h

·         Ford Dynamic LED headlights, που συνδυάζουν τη διαύγεια φωτός ημέρας των προβολέων LED με το Adaptive Front Lighting System της Ford και προσαρμόζει τη γωνία και την ένταση φωτεινότητας της δέσμης σύμφωνα με το οδηγικό περιβάλλον

Διατίθεται προηγμένο σύστημα ήχου και πλοήγησης Sony DAB με 12 ηχεία υψηλής πιστότητας, ενώ τα επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας αναβαθμίζονται με μία ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, ηλεκτρική πίσω πόρτα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Βελτιώνοντας την ασφάλεια των πίσω επιβατών, οι πίσω ζώνες ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο (Inflatable Rear Seatbelts) της Ford ενεργοποιούνται άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος διαχέοντας τις δυνάμεις σύγκρουσης σε μία περιοχή του σώματος πέντε φορές μεγαλύτερη από όσο μία συμβατική ζώνη ασφαλείας.

Το  Ford Vignale Mondeo προσφέρεται αποκλειστικά με ισχυρούς κινητήρες όπως ο βενζινοκινητήρας 2.0 EcoBoost, ο TDCi diesel, και ο υβριδικός βενζινο-ηλεκτρικός κινητήρας 187 PS της Ford. Ο 2.0 EcoBoost προσφέρεται με 203 PS και 240 PS και εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ο 2.0 TDCi 180 PS συνδυάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και PowerShift αυτόματο, ενώ διατίθεται και με σύστημα Intelligent AWD της Ford για ομαλή μετάβαση από εμπρόσθια κίνηση (FWD) σε τετρακίνηση (AWD).

Τέλος, διατίθεται ο νέος κινητήρας Bi-turbo 2.0 TDCi 210 PS της Ford, που παρέχει ταχύτερη απόκριση και ροπή 450 Nm διαθέσιμη από τις 2000 rpm για άνετα και οικονομικά ταξίδια.

Η εμπειρία Vignale

Η φιλοσοφία Ford Vignale περιλαμβάνει ένα μοναδικό προϊόν, στοιχεία lifestyle και μία εξατομικευμένη εμπειρία. Βασικό στοιχείο της εμπειρίας Ford Vignale, το Vignale Lounge αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των FordStores που η Ford λανσάρει σε όλη την Ευρώπη – προσφέροντας ένα νέο, ενιαίο τρόπο απόλαυσης μιας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών Ford.

Το Vignale Lounge προσφέρει ένα περιβάλλον που τιμά και σέβεται τον πελάτη με έμφαση στην άνεση και την ευκολία. Πολυτελές, απολαυστικό για τις αισθήσεις και με προσοχή στη λεπτομέρεια, κάθε Vignale Lounge συμπληρώνει τέλεια τη γκάμα οχημάτων. Και τα δύο είναι σχεδιασμένα από την ίδια ομάδα Ford Design.

Το Vignale Lounge προσφέρει επίσης ειδικό σύμβουλο πελατών Ford Vignale και εξατομικευμένη υποστήριξη. Οι σύμβουλοι Ford Vignale θα βοηθούν τους πελάτες να διαμορφώσουν τα οχήματά της, προβάλλοντας πληροφορίες σε ειδικά σχεδιασμένο τραπέζι αφής και ταμπλέτες.

Η ιστορία Vignale

Ο Alfredo Vignale ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές αμαξωμάτων ή καροσερίστες, που ‘είδε’ ένα αυτοκίνητο με προοπτική εξατομίκευσης με μοναδικά σχέδια κατά παραγγελία. Ο Vignale μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο καροσερίστα Pinin Farina, πριν δημιουργήσει τα δικά του θρυλικά σχέδια για Ιταλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων με την υπογραφή του, εκμεταλλευόμενος νέες τεχνικές κατασκευής από την αεροπορική βιομηχανία. Από το 1948 μέχρι το 1969, η Vignale Carrozzeria, κοντά στο Τορίνο Turin, προσέλκυσε πελάτες από όλο τον κόσμο.

«Όταν δημιουργούσαμε την αίσθηση πολυτέλειας του Ford Mondeo Vignale, στόχος μας ήταν να αναδείξουμε τη διαχρονική σχεδίαση και την εξατομικευμένη προσέγγιση των πρώτων κατασκευαστών αμαξωμάτων» δήλωσε ο Bird. «Το πάθος για τη λεπτομέρεια που τροφοδοτούσε τα σχέδια του Alfredo Vignale είναι διάχυτο και στη νέα εκδοχή Vignale.»

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.