Απόλυτα επιτυχημένη η Έκθεση Γαλλικών Ιστορικών Αυτοκινήτων της ORCA

By  |  0 Comments

‘’Τέτοια εκδήλωση, με τόση λαμπρότητα και κόσμο, δεν έχει ξαναγίνει στην Αγία Παρασκευή’’.

Ήταν η δήλωση του Δημάρχου της πόλης κ. Ιωάννη Σταθόπουλου, μετά το πέρας της 7η ετήσιας Έκθεσης Γαλλικών Ιστορικών Αυτοκινήτων της ORCA που έγινε την Κυριακή 14/2.

Σ’ αυτήν μετείχαν 42 Αυτοκίνητα (ρεκόρ) , άλλων εποχών, όπως και 7 Μοτό ( ρεκόρ ) κατασκευής 100 και πλέον ετών.

Στη γιορτή που χαρακτηρίσθηκε από μια απίστευτη κοσμοσυρροή, καθώς όλοι ήθελαν να χαρούν τον ήλιο και τα μοναδικά εκθέματα, παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Βύρωνας Σαμαρόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ και αγωνιζόμενος Γιώργος Βάλληνδας,, εκπρόσωποι φίλων Σωματείων που προάγουν την αυτή αγάπη για τα κλασσικά αυτοκίνητα και άλλοι που δεν μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε στο πλήθος.

Οργανωτικά η εκδήλωση είχε επίσης μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη, από τις 6 προηγούμενες, καθώς περισσότερα από 10 μέλη της ORCA κινήθηκαν δραστήρια και με ενθουσιασμό για ένα διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών για την ρύθμιση και της μικρότερης λεπτομέρειας. Μέγας χορηγός ήταν η KAMOLINOS INSURANCE SERVICES, που παρέχει πλήρεις ασφαλιστικές καλύψεις, με τον ίδιο τον Νίκο Καμολίνο, να συντονίζει διοργανωτές και αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παλαιά μηχανάκια με προσωπικό ενδιαφέρον τα έφεραν στο χώρο της έκθεσης ο παλαιός πρωταθλητής Μοτοσικλετών Γιάννης Κονταξάκης και ο φανατικός συλλέκτης τους Ρόκκος Απέργης.

__________ 2

Πέρα από το θαυμάσιο σύνολο των Ιστορικών αυτοκίνητων την έκπληξη της ημέρας αποτέλεσε η παρουσίαση του νεότατου και τόσο κομψού Peugeot 208 (κατασκευής 2016) που για πρώτη φορά εκτέθηκε στην Ελλάδα. Είναι ένα δυναμικό μικρό αυτοκίνητο με κάθε στοιχείο και χαρακτηριστικό για τις ανάγκες σύγχρονης οδήγησης.

Μετά την ολοκλήρωση παρουσίασης της Έκθεσης έγινε, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής, η απονομή των επάθλων στους νικητές, των διαφόρων κατηγοριών, που έχουν ως εξής:

  • Στο παλαιότερο Αυτοκίνητο της Έκθεσης: Η Citroen Traction Avant του 1953, αρ. κυκλ ΥΝΥ 5974 με ιδιοκτήτη τον Βασίλη Γκαζίκα.
  • Στο αυτοκίνητο που ήρθε από πιο μακριά: Η Citroen με στοιχεία ΥΚΟ 2072 που ο Χρήστος Ρομανάς την έφερε από την Πάτρα.
  • Στο καλύτερα αποκατεστημένο Αυτοκίνητο: Το Peugeot 104 του 1978 με στοιχεία ΙΟ 4250 του Αντώνη Γκούλα.
  • Στη Λέσχη 2CVτης οποίας περισσότερα από 10 Μέλη έφεραν τα διαφόρων τύπων αυτοκίνητα τους. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε ως εκπρόσωπος της  Γιάννης Γλυνιαδάκης.
  • Στο παλαιότερο δίκυκλο της εκδήλωσης: Το θαυμάσιο μοντέλο Parisienne του 1904 του συλλέκτη Ρόκκου Απέργη.
  • __________ 3

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.