Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP η BMW M2

By  |  0 Comments

Η νέα BMW M2 Coupé έκανε ντεμπούτο σαν Safety Car του MotoGP στο Κατάρ. Για 18η συνεχή χρονιά, το BMW M Division συνεργάζεται με τη διοργανώτρια αρχή του MotoGP, Dorna Sports.

Με επικεφαλής τη νέα BMW M2 MotoGP Safety Car, ο επίσημος στόλος BMW M έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η φετινή είναι η 18η χρονιά με μία BMW M ως “Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP”. Η επιτυχημένη συνεργασία της BMW με τη Dorna Sports, διοργανώτρια του MotoGP, χρονολογείται από το 1999. Από τότε, ο στόλος μοντέλων Μ και M Performance έχει συμβάλλει στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η δέσμευση του BMW M Division περιλαμβάνει πολυάριθμες ακόμα δραστηριότητες, όπως η απονομή του περίοπτου BMW M Award. Ο εναρκτήριος αγώνας της φετινής σεζόν του MotoGP πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο “Losail International Circuit”, στη Ντόχα του Κατάρ.

Το φετινό κόσμημα του BMW M Division ονομάζεται BMW M2 MotoGP Safety Car. Το νέο lead car βασίζεται στη BMW M2 Coupé (κατανάλωση μικτού κύκλου με M DTC: 7,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 185 g/km), που έκανε θεαματικό παγκόσμιο ντεμπούτο στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Στο εργοστάσιο της BMW M στο Garching, το αυτοκίνητο παραγωγής τροποποιήθηκε, βελτιστοποιήθηκε και προετοιμάστηκε για το ρόλο του στο MotoGP. Εκτός από αποκλειστικές, εξατομικευμένες λύσεις και υποχρεωτικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, οι μηχανικοί του BMW M Division εφοδίασαν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας με προϊόντα της γκάμας BMW M Performance Parts. Αυτά αφενός χαρίζουν στο αυτοκίνητο μία εντυπωσιακή εμφάνιση, αφετέρου παίζουν σημαντικό ρόλο τους τομείς αεροδυναμικής, ψύξης και σχεδίασης ελαφρού βάρους. Πολλά από τα προϊόντα M Performance Parts, όπως το χαμηλωμένο πλαίσιο και το σύστημα εξαγωγής με πεταλούδα ελέγχου, διατίθενται ως αξεσουάρ με υστέρων τοποθέτηση για τη BMW M2 Coupé.

Με τα ξεχωριστά αγωνιστικά της γονίδια, η BMW M2 Coupé αποτέλεσε την ιδανική βάση για ένα Αυτοκίνητο Ασφαλείας στο MotoGP. Ο νέος, εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας με καινοτόμο τεχνολογία M TwinPower Turbo και 3000 κυβ. εκ. εγγυάται εξαιρετικά σπορ επιδόσεις. Με μέγιστη ισχύ 272 kW/370 hp και μέγιστη ροπή 7.000 min-1, ο εύστροφος κινητήρας πραγματικά εντυπωσιάζει στην αγωνιστική πίστα. Η φιλοσοφία ελαφρού βάρους, το χαμηλό κέντρο βάρους και οι μειωμένες μη αναρτώμενες μάζες είναι μερικά ακόμα ατού που συμβάλλουν στη διασφάλιση της μέγιστης ευελιξίας και της δυναμικής συμπεριφοράς του υψηλών επιδόσεων coupé.

«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε τμήμα αυτού του συναρπαστικού παγκοσμίου πρωταθλήματος επί σχεδόν δύο δεκαετίες», δήλωσε ο Frank van Meel, Πρόεδρος του BMW M Division. «Μας τιμά η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Dorna Sports. Στο πρόσωπό μας, η Dorna Sports γνωρίζει ότι έχει έναν ισχυρό εταίρο στο πλάι της για τον οποίο η ασφάλεια των αναβατών πάνω στα αγωνιστικά πρωτότυπα έχει κορυφαία προτεραιότητα. Αφιερώνουμε όλη τη τεχνογνωσία μας σε αυτό το ρόλο. Τα Αυτοκίνητα Ασφαλείας BMW M του MotoGP είναι καινοτόμα, καθαρόαιμα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με αγωνιστικά γονίδια. Τη σεζόν του 2016, παρουσιάζουμε ένα ακόμα πραγματικό κόσμημα. Με τη BMW M2 MotoGP Safety Car, φέρνουμε τον καθαρόαιμο χαρακτήρα της νέας BMW M2 Coupé στην αγωνιστική πίστα. Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική σεζόν για το 2016, που είναι επίσης ξεχωριστή για την εταίρο μας Dorna Sports. Ήδη η Dorna Sports γιορτάζει την 25η χρονιά της στη διοργάνωση και προβολή του MotoGP. Όλο αυτό το διάστημα, ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta και η αφοσιωμένη ομάδα του ανέβασαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλετών στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην κατηγορία των δύο τροχών, που καθηλώνει εκατομμύρια θεατές από όλο τον κόσμο και θέτει πρότυπα σε επίπεδο τεχνολογίας και ασφάλειας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Dorna Sports γι’ αυτή την επέτειο».

Τη φετινή σεζόν, ο στόλος επίσημων οχημάτων του MotoGP περιλαμβάνει συνολικά έξι διαφορετικά μοντέλα BMW M και BMW M Performance. Μαζί με τη BMW M2 MotoGP Safety Car, η BMW M4 Coupé με σύστημα ψεκασμού νερού και η BMW M3 θα έχουν επίσης ενεργό συμμετοχή σαν αυτοκίνητα ασφαλείας. Η BMW X5 M και η BMW M550d xDrive Touring θα δώσουν το παρών στην πίστα φέτος σαν ιατρικά οχήματα. Το BMW M Division θα προσφέρει στον υπεύθυνο ασφάλειας μία BMW M5. Όλα τα οχήματα έχουν βελτιστοποιηθεί περαιτέρω για χρήση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλετών στο εργοστάσιο της BMW M. Δύο BMW S 1000 RR που η BMW Motorrad χορηγεί σαν μοτοσικλέτες ασφαλείας, ολοκληρώνουν το στόλο για το 2016.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν online στο σύνδεσμο: www.bmw-m-safetycar.com

Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της δέσμευσης του BMW M Division στο MotoGP είναι το BMW M Award, που θα δοθεί για 14η φορά το 2016. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο νικητής λαμβάνει μία αποκλειστική BMW M. Η Εμπειρία BMW M MotoGP υπόσχεται στους προσκεκλημένους του BMW M Division ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο GP. Οι ειδικοί του BMW M MotoGP, Loris Capirossi και Alex Hofmann τους προσφέρουν μία γεύση από τα παρασκήνια. Επιπλέον, το BMW M Division παρουσιάζει επιτόπου τα τελευταία μοντέλα και προϊόντα του κάποια Σαββατοκύριακα με αγώνες του πρωταθλήματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.