Νέο Volkswagen Passat 4MOTION από 25.740 ευρώ

By  |  0 Comments

Το νέο Passat 8ης γενιάς τιμήθηκε με την ανώτατη Ευρωπαϊκή διάκριση του «Car of the Year 2015». Αυτό το βραβείο αποτελεί την επιβεβαίωση της ανωτερότητας του Passat όσον αφορά την τεχνολογία, την ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια. Οι νέες τετρακίνητες εκδόσεις, έρχονται να υπερτονίσουν τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Μάλιστα, το νέο Passat είναι το μοναδικό αυτοκίνητο (sedan ή station-wagon) που διαθέτει τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα χαμηλού κυβισμού. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρεται και με τον κινητήρα 1.4 TSI 150PS, ο οποίος διαθέτει σύστημα ACT (με απενεργοποίηση κυλίνδρων).

Τεχνολογία 4MOTION. Το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION χρησιμοποιεί ένα πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς. Ενεργοποιείται ακόμη και πριν κάποιος τροχός ολισθήσει μέσω της προηγμένης λειτουργίας PreCondition Control (πρότερος έλεγχος των εκάστοτε συνθηκών οδήγησης). Αυτό εξαλείφει σχεδόν εξ ολοκλήρου κάθε απώλεια πρόσφυσης. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, η κίνηση μεταδίδεται κατά κύριο λόγο στον εμπρός άξονα και έτσι εξοικονομείται καύσιμο. Εάν κριθεί απαραίτητο, σχεδόν το 100% της διαθέσιμης ροπής κίνησης μπορεί να μεταφερθεί στον πίσω άξονα. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα 4MOTION παραμένει ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης, καθώς ο πίσω άξονας είναι πάντα διαθέσιμος και ενεργοποιείται άμεσα σε οποιαδήποτε τάση ολίσθησης ή σε έντονες πλευρικές επιταχύνσεις κατά την γρήγορη οδήγηση.

EDL και XDS σε όλους τους τροχούς. Εκτός από τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex που κατανέμει την ροπή κατά τον διαμήκη άξονα, δύο συστήματα EDL (ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού), δηλαδή ένα σε κάθε άξονα, κατανέμουν την ροπή στους τροχούς (εγκάρσια). Έτσι, εάν ένας τροχός αρχίσει να ολισθαίνει μεταφέρουν την ροπή κίνησης στον απέναντι τροχό, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Τα νέα Passat 4MOTION είναι επίσης εξοπλισμένα με το νέο σύστημα XDS+ και στους δύο άξονες, το οποίο κατά τη διάρκεια γρήγορης στροφής επιβραδύνει τους εσωτερικούς τροχούς που τείνουν να ολισθήσουν, εξαλείφοντας την υποστροφή ή υπερστροφή, και προσφέροντας έτσι μεγάλη ακρίβεια στην κατευθυντικότητα.

Σε τεχνικούς όρους, το XDS+ είναι μια λειτουργική επέκταση των ηλεκτρονικού κλειδώματος διαφορικού EDL το οποίο λειτουργεί σε μεγάλες ταχύτητες.

Διαθέσιμες εκδόσεις

Οι εκδόσεις 4MOTION του νέου Passat είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα με τους παρακάτω συνδυασμούς κινητήρων και στις ακόλουθες τιμές:

Passat 4ΜΟΤΙΟΝ (Limousine). Ενδεικτικές τιμές λιανικής με απόσυρση
Κινητήρας Κιβώτιο Μετάδοση Comfortline Highline
1.4lt TSI ACT 150PS Μηχανικό 4MOTION € 25.740 € 27.040
2.0lt TDI ΒΜΤ 150PS Μηχανικό 4MOTION € 30.000
2.0lt BiTDI 240PS DSG DSG7 4MOTION € 42.600

Σημείωση: Η επιβάρυνση για τις εκδόσεις Variant είναι € 1.300

Με λίγα λόγια:

  • Tο Passat 4MOTION είναι το μοναδικό αυτοκίνητο (sedan ή wagon) που συνδυάζει τετρακίνηση με κινητήρα χαμηλού κυβισμού 1.400cc
  • Οι τετρακίνητες εκδόσεις, υπερτονίζουν τους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας
  • Το 2.0 BiTDI 240PS DSG 4MOTION αποτελεί το ισχυρότερο 2λιτρο Diesel της κατηγορίας του

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.