Κυκλοφόρησε το νέο MOTOSPORT

By  |  0 Comments

Στο 4ο τεύχος του MOTOSPORT που κυκλοφόρησε την 1η Ιουνίου στα περίπτερα όλης της χώρας, κυριαρxούν οι πολυσέλιδες δοκιμές δύο ξεχωριστών μοτοσυκλετών, της Ducati Multistrada 1200 και της  Kawasaki Z 1000, μαζί με αρκετές άλλες δοκιμές μοτοσυκλετών και σκούτερ («κατάλληλων» για την Ελληνική αγορά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο!).

Ένα άρθρο που θα θυμίσει πολλά (και θα «διδάξει» άλλα τόσα) είναι η παρουσίαση και λεπτομερής ανάλυση του «κλασικού» Κawasaki  500 Mach III, της θρυλικής τρικύλινδρης «πεντακοσάρας» που έγραψε Ιστορία και στη χώρα μας. Το άρθρο μάλιστα αρχίζει με μια τέτοια ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία που δείχνει την επίδραση της «πεντακοσάρας» στην Ελλάδα. Με «αφηγηματική» απόδοση, η Ιστορία μας εξελίσσεται στην εποχή που γίνονταν ακόμα οι διεθνείς αγώνες μοτοσυκλέτας στην πόλη της Κέρκυρας (και παρ’ ότι έχει γίνει πλέον αστικός μύθος, ήταν σε άμεση γνώση του υπογράφοντα!).

Ενα φωτογραφικό άρθρο θα μας πάει στα παρασκήνια «των αγώνων στα αεροδρόμια», ενώ στην σειρά των άρθρων «Ηρωες στον Ουρανό» θα θυμηθούμε έναν από τους πιο σημαντικούς οδηγούς της σύγχρονης Ιστορίας των Grands Prix, τον Φινλανδό Jarno Saarinen (1945-1973), που μέσα σε τέσσερα χρόνια, μέχρι το δραματικό και άδικο τέλος, κατάφερε να «αλλάξει» τα πάντα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από το στυλ οδήγησης μέχρι τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και την τεχνολογία των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της μεγάλης κατηγορίας! Ακολουθεί ένα άρθρο για την πίστα της Μοnza, με τίτλο «Ο ναός της Ταχύτητας (και ο βωμός της θυσίας)», ενώ δεν λείπουν τα «editorials» με, μάλλον «απρόσμενα» θέματα μοτοσυκλέτας! «Κορυφή» στο τεύχος, και η αποκλειστική παρουσίαση και τεχνική ανάλυση της «Μοτοσυκλέτας του Θ. Λέφα», με το επαναστατικό, καινοτόμο σύστημα διεύθυνσης που σε άλλη χώρα θα είχε κάνει ίσως διάσημο τον σχεδιαστή και κατασκευαστή του. Ο Θ. Λέφας δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αλλά το δημιούργημά του ζει και «ανασταίνεται» μέσα από την αναδημοσίευση του προ 20ετίας αποκλειστικού άρθρου του MOTOSPORT.

Περισσότερα όμως στα…περίπτερα! Και κάθε μήνα, η προσπάθεια θα συνεχίζεται!

Motosport No 4

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.