Η Πίτα της ORCA

By  |  0 Comments

Ασφυκτιούσε η ORCA το βράδυ της Δευτέρας 16/1/2017 από την κοσμοσυρροή Μελών και Φίλων της Λέσχης, που προσήλθαν στην παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας.

Περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων Πρόεδροι ή εκπρόσωποι άλλων Λεσχών που επίσης λειτουργούν καθώς συγκεντρώνουν τους φίλους των παραδοσιακών παλαιών Αυτοκινήτων, έδωσαν το παρόν, όχι σαν απλή κοινωνική παρουσία, αλλά ως άτομα που κινούνται ταυτόσημα στον ίδιο χώρο με κοινά ενδιαφέροντα, εκτιμήσεις και ακόμη περισσότερο αφοσίωση σε αυτό που έχουν επιλέξει.

Φυσικά να ξεχωρίσουμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου Δημήτρη Βερναρδάκη, ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε τους παριστάμενους και τον υπεύθυνο αγωνιστικού προγραμματισμού της Ομοσπονδίας Λυμπέρη Παπάζογλου. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος είχε την καλοσύνη να προσφέρει για τον τυχερό στο φλουρί της Πίτας, ένα θαυμάσιο κρυστάλλινο βάζο και για την Λέσχη 6 κρυστάλλινα ποτήρια κρασιού. Όλα με την χάραξη “ORCA 2017” , το λογότυπο της Λέσχης. Τυχερός, τόσο στο φλουρί, όσο και στο βαρύτιμο κρυστάλλινο βάζο, ήταν ο Σταμάτης Καϊματζόγλου, μέλος της ORCA. Ο «θριαμβευτής» κάτοικος Χαλανδρίου, είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση κατόχου ιστορικού αυτοκινήτου. Με τον ξάδελφο του Νίκο Καϊματζόγλου, έχουν από κοινού μία Plymouth Belvedere 5.3 V8 (φωτό κάτω) του 1957, την γνωστή “Christine”, από το βιβλίο (και την ταινία) του Stephen King,  η οποία στην εκδήλωση των αμερικάνικων αυτοκινήτων που έγινε το 2016 στο Χαλάνδρι, κέρδισε στην ψηφοφορία την εκτίμηση του κοινού ως το ωραιότερο αυτοκίνητο. Στη φωτογραφία επάνω, ο τυχερός της βραδιάς, με τον Πρόεδρο της λέσχης Γιώργο Λιβέρη (αριστερά) και το μέλος του ΔΣ Στέφανο Φουρναράκη.

Αναγκαστικά, για τις ανάγκες της περίστασης, υπήρχαν δύο Πίτες και φυσικά 2 φλουριά, αλλά μόνο η μία είχε επιπλέον – τυχερό – δώρο.

Χρήστος Ντάγκαλος

Το άλλο φλουρί το κέρδισε ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Χρήστος Ντάγκαλος, ο οποίος έτσι τιμήθηκε ουσιαστικά και για τις προσπάθειες του να προετοιμάσει μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Νίκο Καμολίνο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της βραδιάς.

Μετά το κόψιμο της Πίτας, υπήρχε ένας θαυμάσιος μπουφές, προσφορά Μελών και Φίλων, ακολούθως δε, μία μικρή παράθεση δώρων, με κληρώσεις λαχνών. Δώρα χορηγών που είχαν και έχουν την επιθυμία να συμπαραστέκονται ευρισκόμενοι πάντα κοντά στη Λέσχη.

Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα άνοιξε ουσιαστικά και τυπικά την αυλαία της χρονιάς. Θα ακολουθήσουν στις 19 Φεβρουαρίου η 8η Γαλλική συγκέντρωση Οχημάτων Εποχής σε χώρο που θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.