«8ο Κλασσικό Ράλλυ Ελλάδας» στις 4-5 Μαρτίου

By  |  0 Comments

Μία από τις πιο σημαντικές αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις της χρονιάς, το  «Κλασσικό Ράλυ Ελλάδας» συνδιοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από τις λέσχες ΦΙΛ.Π.Α. και  Σ.Ι.Σ.Α. και θα λάβει χώρα στις 4-5 Μαρτίου 2017. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο Regularity Rally της χρονιάς, το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛ.ΠΑ, στο πρωτάθλημα Σ.Ι.Σ.Α. όπως επίσης και στο Πρωτάθλημα Regularity της Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ.

Στην φετινή εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 60 ιστορικά αυτοκίνητα κι έχει δοθεί έμφαση σε κλασσικές, θρυλικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές που θα διασχίσουν την Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα & Ευρυτανία.

Το Σάββατο 4/3 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του 1ου σκέλους από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης ενώ θα γίνουν και στάσεις σε Θήβα, Χαιρώνεια & Λουτρά Υπάτης. Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε κυρίως ορεινούς δρόμους, σε «κλασσικές» αλλά και «απαιτητικές» ειδικές διαδρομές, όπως Τζιμέικα, Μόδι, Ανάβρα, Μενδενίτσα, Μοσχοκαρυά, Αρχάνι & Ασβέστη και θα καταλήξουν για διανυκτέρευση στο Καρπενήσι.

Την Κυριακή 5/3 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν από το Καρπενήσι για τις διαδρομές της 2ης ημέρας και θα κατευθυνθούν μέσω του Τυμφρηστού για απαιτητικές ειδικές στο Γαρδίκι, Κυριακοχώρι, Νικολίτσι και Μπράλο και ανασυγκρότηση στην γραφική Παύλιανη. Μετά τις τελευταίες ειδικές σε Χάνια Ζαγκανά, Βίνιανη & Προσήλιο τα πληρώματα θα καταλήξουν στην Αράχωβα για ένα σύντομο διάλλειμα. Ο τερματισμός της εκδήλωσης θα γίνει στην Ακρόπολη αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 800 περίπου χιλιόμετρα και θα έχουν εκτελεσθεί 16 ειδικές διαδρομές ακριβείας, όλες με ενδιάμεσες πολλαπλές χρονομετρήσεις.

Δεκτά να συμμετάσχουν είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1987 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA ή FIA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία “potentially historic” της FIVA, κατασκευής 1/1/1988-31/12/1997. Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο κατηγοριών: της «κόκκινης» κατηγορίας με ΜΩΤ έως 50 χιλιόμετρα και της «πράσινης» κατηγορίας με ΜΩΤ έως 46 χιλιόμετρα σε επιλεγμένες ειδικές διαδρομές. Επίσης για όσους επιθυμούν μια πιο χαλαρή βόλτα, με λιγότερες απλές & ειδικές διαδρομές, θα υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής στη νεοσύστατη κατηγορία της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ «Trophy-Tour».

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα €290 που καλύπτει την διανυκτέρευση & δείπνο διμελούς πληρώματος στο ξενοδοχείο «Montana» στο Καρπενήσι, οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, συμμετοχή στην δεξίωση απονομής των επάθλων, έπαθλα και αναμνηστικά της εκδήλωσης. Λήξη συμμετοχών 25/2/2016 20:00. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή έως 13/2/2017 θα καταβάλουν εκπτωτικό παράβολο €250.

Για πληροφορίες και τον Ειδικό Κανονισμό μπορείτε να ενημερώνεστε από τις γραμματείες και τις ιστοσελίδες των δύο συλλόγων www.philpa.gr & www.sisa.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.