Η 8η Συνάντηση Γαλλικών Αυτοκινήτων της ORCA

By  |  0 Comments

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ακτή Κουμουνδούρου, στο Μικρολίμανο, του Πειραιά η 8η Συνάντηση Γαλλικών Αυτοκινήτων.

Ήδη από τη πρώτη αναγγελία της εκδήλωσης οι κάτοχοι Ιστορικών Γαλλικών Αυτοκινήτων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να παρουσιάσουν τα αγαπημένα τους Retro αποκτήματα ενώ όλοι οι φίλοι παραδοσιακών οχημάτων άλλων εποχών θα περάσουν για να θαυμάσουν τα κλασικά Γαλλικά ή  ‘’ Young Timer’’.

Η παρουσίαση θα γίνει στο ‘’ CAFÉ – SALTY, όπου υπάρχει άπλετος χώρος, ο οποίος θα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την παρουσίαση τους.

Η Έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10:30 μέχρι τις 14:00 καθώς την ώρα αυτή θα γίνει απονομή στ΄ αυτοκίνητα εκείνα που ειδική επιτροπή θα κρίνει ότι πρέπει να τύχουν βράβευσης.

Αναφορικά με τις βραβεύσεις η  διοργανώτρια Λέσχη ORCΑ έκρινε ότι είναι ευκαιρία να τιμήσει και ένα παλαιό μέλος της και φίλο των Γαλλικών σχεδιαστικών ιδεών.

Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Λιώκης που γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα, σπούδασε στα ΤΕΙ Κοζάνης όπου αποφοίτησε με έπαινο παρουσιάζοντας το DS Concept, την αναβίωση της θρυλικής Citroen DS. Αυτό δεν ήταν τυχαίο αφού στα 13 χρόνια του μαζί με των δίδυμο αδερφό του απόκτησαν μια DS 21 Pallas  του 1969 την οποία και αποκατάστησαν πλήρως.

Σήμερα ο Αλέξανδρος Λιώκης εργάζεται ως σχεδιαστής στην Alfa Romeo, μα και σαν καθηγητής σχεδιασμού αυτοκινήτων στο Instituto Europeo di Design στο Τορίνο.

Ο Αλέξανδρος ανήκει στην οικογένεια της ΟΡΚΑ από την ηλικία των 15 ετών, όταν ο Γιάννης Χόλης (Πρόεδρος της ORCA) εντόπισε την κόκκινη θεά του σε ένα στενό του Χαλανδρίου. Ο Αλέξανδρος συνεχίζει να συλλέγει και να κυκλοφορεί επί καθημερινής βάσεως με κλασσικά Γαλλικά αυτοκίνητα παρά τα φιλικά πειράγματα από τους Ιταλούς συναδέλφους του!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.