Η Alfa Romeo στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

By  |  0 Comments

Τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo μιλούν με μοναδικό τρόπο στον οδηγό χάρη στο απαράμιλλο ιταλικό τους στυλ. Μόλις ο οδηγός βρεθεί πίσω από το τιμόνι τους, θα εκτιμήσει τις προηγμένες τεχνολογίες και θα απολαύσει την ασυναγώνιστη οδηγική εμπειρία ανεξαρτήτως διαδρομής και καιρικών συνθηκών. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνοψίζονται στις δημιουργίες της Alfa Romeo που παρουσιάζονται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης: Stelvio, Giulia, 4C Spider, Giulietta και Mito. Πρόκειται για αυτοκίνητα που συναρπάζουν στον δρόμο και στην πίστα. Άλλωστε, η Alfa Romeo πάντα απευθυνόταν σε οδηγούς, για τους οποίους το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει “πραγματικά συναισθήματα” και δεν είναι μόνο ένα “χρήσιμο μεταφορικό όχημα”.

Alfa Romeo Stelvio: το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας
Ο πρωταγωνιστής της Έκθεσης της Γενεύης είναι αναμφίβολα η Alfa Romeo Stelvio, το πρώτο SUV της ιταλικής μάρκας που ενσαρκώνει το αυθεντικό “Alfa spirit” σε ένα Sport Utility Vehicle. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα αυτοκίνητο που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό οδηγό χάρη στη συναρπαστική οδηγική εμπειρία  που προσφέρει και στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο άνεσης και ευελιξίας, όπως επιτάσσει η κατηγορία. Κάθε ταξίδι με την Alfa Romeo Stelvio είναι μοναδικό, είτε την οδηγείς μονός, είτε με φίλους ή με οικογένεια.
Στο περίπτερο της Alfa Romeo φιλοξενείται η αποκλειστική έκδοση “First Edition” με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 280 ίππων και δυο εκδόσεις Super που εφοδιάζονται με τους πετρελαιοκινητήρες 2,2 λίτρων των 210 και 180 ίππων αντίστοιχα. Αμφότεροι συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4. Ένα από τα εκθέματα φέρει αποκλειστικά αξεσουάρ Mopar σε σκούρο γυαλιστερό miron χρώμα, όπως το “V” της εμπρός γρίλιας, τα καπάκια των καθρεφτών, η πίσω πλαϊνή ποδιά και οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Τη γκάμα των εκδόσεων της Stelvio που είναι παρούσες στην Έκθεση, ολοκληρώνει η εκπληκτική Stelvio Quadrifoglio με τον κινητήρα βενζίνης V6 Twin Turbo 2,9 λίτρων, που παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Νοέμβριο στο Λος Άντζελες.

Η πολυβραβευμένη Alfa Romeo Giulia
Δίπλα στο SUV της Alfa Romeo στέκεται με περηφάνεια η αγαπημένη Giulia, το sport sedan που σηματοδότησε τη νέα εποχή της μάρκας το 2016, θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία αναφορικά με το στυλ, τη σπορ φιλοσοφία και την τεχνολογία που ενσωματώνει. Η Giulia συγκεντρώνει με μοναδικό τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν την Alfa Romeo μία από τις πιο επιθυμητές μάρκες. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι το ξεχωριστό ιταλικό design, οι κινητήρες υψηλών επιδόσεων, η άψογη κατανομή βάρους, τα μοναδικά μηχανικά μέρη και η κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος.
Στην Έκθεση της Γενεύης η Giulia εκπροσωπείται από δυο εκδόσεις Veloce. Η μία είναι κόκκινης Alfa απόχρωσης και εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 280 ίππων, που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4. Τα τελευταία μηχανικά μέρη συνοδεύουν και τη δεύτερη Giulia Veloce γκρι Stromboli χρώματος που κινείται όμως από τον πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων και 210 ίππων.
Τέλος, την παρουσία της Giulia στη Γενεύη ολοκληρώνει μια έκδοση Quadrifoglio σε κόκκινο Competizione χρώμα που εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης Twin Turbo 2,9 λίτρων 510 ίππων και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Από τον υπερπλήρη εξοπλισμό του ξεχωρίζουν οι εξαιρετικά ελαφριές μαύρες ζάντες 19 ιντσών, το ισχυρό σύστημα πέδησης με κεραμικά δισκόφρενα και τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα με δέρμα και Alcantara που περιλαμβάνουν ηλεκτρική ρύθμιση 8 θέσεων.

Οι εκδόσεις Veloce στις νέες Alfa Romeo Giulietta και Alfa Romeo MiTo
Τα φώτα της δημοσιότητας μοιράζονται οι νέες Giulietta και MiTo που φέρουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γοητευτική Giulia. Συγκεκριμένα, εντυπωσιακή εμφάνιση κάνει μία Giulietta Veloce σε κόκκινο Alfa χρώμα και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1750 και 240 ίππων με αυτόματο κιβώτιο TCT.
Εξωτερικά ξεχωρίζουν τα νέα σπορ κόκκινα ένθετα του προφυλακτήρα, το ισχυρό σύστημα πέδησης της Brembo με τις κόκκινες δαγκάνες, οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με διαμαντέ φινίρισμα και η διπλή απόληξη εξάτμισης. Η ίδια σπορ έμπνευση διακατέχει και το εσωτερικό που ενισχύεται από τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα σε δέρμα και Alcantara. Επιπλέον, το μοντέλο εμπλουτίζεται με Mopar αξεσουάρ από  ανθρακονήματα, όπως πίσω αεροτομή, καπάκια καθρεφτών και ποδιές με κόκκινα Alfa ένθετα.
Με μια Veloce έκδοση εμφανίζεται και η MiTo, η οποία διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα MultiAir 1,4 λίτρων 170 ίππων και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο TCT. Πρόκειται για την πιο σπορ έκδοση της MiTo που φέρει αρκετά πολυτελή αξεσουάρ, όπως σκούρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και σπορ καθίσματα από ύφασμα και Alcantara.

4C Spider: Το σύγχρονο έμβλημα της μάρκας
Δεσπόζουσα θέση στο περίπτερο της Alfa Romeo καταλαμβάνει και η σαγηνευτική Alfa Romeo 4C, το σύγχρονο έμβλημα της μάρκας που απηχεί το αγωνιστικό DNA της Alfa Romeo. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν ένα αυτοκίνητο σε μεταλλικό γκρι Stromboli χρώμα που διαθέτει roll-bar με επένδυση από ανθρακονήματα, dual-mode κεντρικό σύστημα εξάτμισης τιτανίου Akrapovič, μαύρες δαγκάνες φρενών, καθίσματα αγωνιστικού τύπου και μαύρο δερμάτινο ταμπλό.
Ο κινητήρας που κινεί το μοντέλο της έκθεσης είναι ένας αλουμινένιος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1750 των 240 ίππων, ο οποίος σε συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο TCT πετυχαίνει επιδόσεις εφάμιλλες ενός supercar: αναλογία βάρους/ισχύος κάτω από 4kg/HP, μέγιστη ταχύτητα 258 χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.