Η Hyundai γιορτάζει διπλό βάθρο στη Πορτογαλία

By  |  0 Comments
  • Η Hyundai Motorsport κατέκτησε διπλό βάθρο με αποτελέσματα 2-3 στο Rally de Portugal, στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIA για το 2017
  • Ο Thierry Neuville τερμάτισε στη δεύτερη θέση με μόλις 15,6 δευτερόλεπτα πίσω από το νικητή του αγώνα Sébastien Ogier και ο Dani Sordo στην τρίτη θέση, παίρνοντας για πρώτη φορά θέση σε πορτογαλικό βάθρο
  • Ο Hayden Paddon ολοκλήρωσε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, με τα πληρώματα της Hyundai Motorsport να κερδίζουν εννέα ειδικές συνολικά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε το δεύτερο διπλό βάθρο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA για το 2017 με τους Thierry Neuville και Dani Sordo να ολοκληρώνουν το Rally de Portugal στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα εκπληρώνει τις προσδοκίες της Hyundai Motorsport, κατακτώντας για πρώτη φορά θέση στο βάθρο στο Ράλι Πορτογαλίας. Είναι η έκτη φορά στην ιστορία της ομάδας, όπου έχει δύο πληρώματα στο βάθρο και συνεχίζει το πρωτάθλημα του 2017 μετά την 3η θέση στο Μεξικό, 1-3 θέσεις στην Κορσική και τη νίκη στον προηγούμενο γύρο στην Αργεντινή.

Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team κατέκτησαν νίκες σε ειδικές διαδρομές αυτό το Σαββατοκύριακο με τους Hayden Paddon και Neuville να σημειώνουν τέσσερις από αυτές, ενώ ο Sordo κατέκτησε επίσης μια νίκη. Είναι ο πρώτος αγώνας αυτής της σεζόν, όπου όλα τα πληρώματα έχουν επιτύχει ένα κατόρθωμα και αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο επιτυχημένα Ράλι της ομάδας μέχρι σήμερα με εννέα νικηφόρα stages συνολικά.

Ο Neuville τελείωσε το Ράλι με λιγότερο από 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Βέλγος συνέχισε την αδιάσπαστη πορεία των πόντων του στην Power Stage, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στην τελική Fafe stage, σκοράροντας συνολικά 22 πόντους.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Hyundai Motorsport διατηρεί τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με 173 βαθμούς και διατηρεί την πίεση στους προπορευόμενους της M-Sport, οι οποίοι είναι 26 βαθμούς μπροστά στους 199. Παράλληλα, ο Neuville μετακινείται στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των οδηγών, σπάζοντας το φράγμα των 100 βαθμών σε 106 μετά από τους έξι γύρους της σεζόν.

Μετά από μια δύσκολη αλλά ανταγωνιστική εναρκτήρια ημέρα, ο Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul ανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στη διαδρομή για να προχωρήσουν στη μάχη του βάθρου. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο τους αυτή τη σεζόν και η δεύτερη νίκη στην Power Stage συνεχίζοντας την αδιαμφισβήτητη πορεία των βαθμών PS αυτή τη σεζόν.

Ο Neuville δήλωσε: “Είχαμε μια καλή, καθαρή Power Stage για να τερματίσουμε τον αγώνα μας με θετικό τρόπο. Παλέψαμε λίγο με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο μας εμπόδισε να πιέσουμε περισσότερο τον Ogier και την M-Sport για τη νίκη. Είχαν εξαιρετική απόδοση εδώ, την οποία δεν μπορούσαμε να φτάσουμε. Παρ’ όλα αυτά, μετά από δύο νίκες, είμαι στην ευχάριστη θέση να τερματίσω δεύτερος καθώς επίσης και να σημειώσω καλή απόδοση στην Power Stage. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τη θέση μου στο πρωτάθλημα των οδηγών, κινούμενος τώρα στη δεύτερη θέση πίσω από τον Ogier. Επίσης, με τον Dani στην τρίτη θέση, έχουμε προσθέσει περισσότερους πόντους στην κατάταξη της ομάδας μας, έτσι ήταν ένα πολύτιμο και επιτυχημένο Σαββατοκύριακο. Χάρη στις προσπάθειές της ομάδας μας, μπορούμε τώρα να κοιτάξουμε μπροστά στη Σαρδηνία, όπου νικήσαμε την περασμένη σεζόν, με ένα πολύ θετικό κλίμα. ”

Για τον Sordo και τον συνοδηγό του Marc Martí, η τρίτη θέση στην Πορτογαλία σηματοδοτεί το πρώτο τους βάθρο για την Hyundai Motorsport μετά από την προηγούμενη επιτυχία στην άσφαλτο και τον ισπανικό αγώνα. Είναι το έκτο top-three συνολικά με την ομάδα. Παρά κάποιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να κατακτήσουν την τρίτη θέση.

Ο Sordo είπε: “Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Ήμουν λίγο απογοητευμένος το Σάββατο που δεν μπορούσα να παλέψω για κάποια καλύτερη θέση, αλλά ο Sébastien και ο Thierry ήταν πολύ γρήγοροι. Με άφησαν πολύ πίσω, οπότε ήμουν μόνο επικεντρωμένος στο να τελειώσω τον αγώνα στην τρίτη θέση και να ανέβω στο βάθρο. Ήταν ένα διασκεδαστικό και ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Η υποστήριξη των θεατών ήταν απίστευτη και ήταν φανταστικό να βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους να πλαισιώνουν τις ειδικές διαδρομές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας χειροκρότησαν και σε όλους στην ομάδα μας για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα “.

Το Rally de Portugal έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ερωτηματικό για το «τι θα γινόταν αν» για τον Paddon και τον συνοδηγό του Seb Marshall. Η συνεργασία τους απέφερε τέσσερεις νίκες το Σαββατοκύριακο και αγωνίστηκαν για το βάθρο στον αγώνα πριν τα ηλεκτρικά θέματα παρακωλύσουν την πρόοδό τους.

Ο Paddon σχολίασε: “Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μας για τη σκληρή δουλειά τους. Ήταν δύσκολος αγώνας κατά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν παραιτήθηκαν. Στην πραγματικότητα, προσπαθούν περισσότερο σε κάθε Ράλι, έτσι ώστε όλοι μαζί να επιδιώκουμε να κατακτήσουμε αυτή την πρόκληση. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές διαδρομές του αγώνα για να δείξουμε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Τα νικηφόρα stages ενίσχυσαν το τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε χωρίς τα προβλήματά μας. Η Power Stage ήταν διασκεδαστική. Ως πρώτοι στο δρόμο, έπρεπε να κάνουμε πολύ δουλειά, περισσότερο από όσο περιμέναμε, αλλά μας άρεσε. Ο Seb έκανε καταπληκτική δουλειά στην πρώτη του φορά στο αυτοκίνητο. Παλέψαμε για τη νίκη αυτό το Σαββατοκύριακο και υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις για το μέλλον. ”

Μετά από δύο διαδοχικές νίκες, η Hyundai Motorsport επαναπροσδιόρισε τους στόχους της για την Πορτογαλία, όπου ποτέ δεν είχε προηγουμένως φτάσει στο βάθρο. Η ομάδα έχει τώρα 26 βάθρα WRC στην ιστορία της.

Ο Michel Nandan, Team Principal, δήλωσε: “Έχουμε επιτύχει τους στόχους μας αυτό το Σαββατοκύριακο με δύο από τα Hyundai i20 Coupe WRC στο βάθρο. Συγχαρητήρια στον Thierry, τον Nicolas, τον Dani και τον Marc για την καλή δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο. Όταν ο Sébastien Ogier ξεκινά την τελευταία μέρα με ένα προβάδισμα 16 δευτερολέπτων, γνωρίζεις ότι είναι εύκολο να διαχειριστεί τη διαφορά. Θέλαμε να διασφαλίσουμε τη δεύτερη και την τρίτη θέση μας, πράγμα το οποίο τα πληρώματα μας έκαναν άνετα, ενώ παράλληλα έκαναν μια ωραία επίδειξη στις πολλές χιλιάδες οπαδούς που ήταν στις διαδρομές. Ο Hayden και ο Seb έδειξαν καλό ρυθμό, με δύο διαδοχικές νίκες να προστίθενται στη συλλογή τους από αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε δύο ξεχωριστά προβλήματα με το αυτοκίνητό τους, τα οποία πρέπει να διερευνήσουμε πιο βαθιά. Μας έλειψε λίγο η απόδοση σε σύγκριση με τους πλησιέστερους ανταγωνιστές στον αγώνα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε το πρώτο πορτογαλικό βάθρο μας. Η Σαρδηνία θα προσφέρει μια ακόμη πρόκληση, αλλά έχουμε ευχάριστες αναμνήσεις από την περασμένη σεζόν, τις οποίες σίγουρα θέλουμε να επαναλάβουμε! ”

Τι έπεται?

Ο έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) της FIA για το 2017 θα διεξαχθεί στο νησί της Σαρδηνίας, όπου η Hyundai Motorsport κατέκτησε πριν δώδεκα μήνες την 1η θέση στο βάθρο.

Το Rally Italia Sardegna βλέπει το Πρωτάθλημα να κινείται στο δεύτερο μισό του, με την Hyundai Motorsport να είναι αποφασισμένη να κατακτήσει περισσότερες νίκες και βάθρα με το Hyundai i20 Coupe WRC.

Συνολική τελική κατάταξη – Rally de Portugal

1 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC 3:42:55.7
2 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +15.6
3 D. Sordo M. Martí Hyundai i20 Coupe WRC +1:01.7
4 O. Tanak M. Jarveoja Ford Fiesta WRC +1:30.2
5 C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC +1:57.4
6 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +3:10.6
7 J. Hänninen K. Lindstrom Toyota Yaris WRC +3:48.9
8 M. Østberg O. Floene Ford Fiesta WRC +5:29.7
9 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +5:43.6
10 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +8:13.3


2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι
FIA _ Κατάταξη Οδηγών – Μετά τον γύρο 6

1 S. Ogier 128
2 T. Neuville 106
3 J.M Latvala 88
4 O. Tanak 83
5 D. Sordo 66
6 E. Evans 53
7 C. Breen 43
8 H. Paddon 33
9 K. Meeke 27
10 J. Hänninen 21


2017 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον γύρο 6

1 M-Sport World Rally Team 199
2 Hyundai Motorsport 173
3 Toyota Gazoo Racing WRT 113
4 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team 85

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.