Fiat 500 Forever Young: Το ταξίδι στον χρόνο στη Μαδρίτη του ‘80

By  |  0 Comments

Το τέταρτο επεισόδιο της διαδικτυακής σειράς αφιερωμένης στο Fiat 500 είναι στον “αέρα” στην ειδική σελίδα www.500foreveryoung.fiatpress.com. Μετά το Τορίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι, το εικονικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον εορτασμό των 60 χρόνων του πετυχημένου ιταλικού μοντέλου, συνεχίζεται στη Μαδρίτη, και συγκεκριμένα στις δεκαετίες ‘80 και ‘90. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας γνώρισε τότε μια μεγάλη έκρηξη έκφρασης, γνωστή ως “Movida Madrileña”. Ήταν εκείνα τα χρόνια που το καλλιτεχνικό κίνημα απελευθέρωσης σύντομα εξαπλώθηκε και στον τομέα της μόδας και του σχεδιασμού.

Το νέο “περιβάλλον” της σελίδας 500 Forever Young είναι ουσιαστικά ένα virtual Fiat 500 fan club, όπου παρατηρεί κανείς έπιπλα, έργα τέχνης και περιοδικά εκείνης της εποχής, τα οποία μετατρέπονται σε hotspots με διάφορες πληροφορίες. Ακόμα ένα ταξίδι στον χρόνο με επίκεντρο το ιταλικό εμβληματικό αυτοκίνητο που αποτελεί ένα αυθεντικό έργο τέχνης ικανό να μαγέψει τον κόσμο.

Παρόλο που το Fiat 500 ήταν εκτός γραμμής παραγωγής εκείνα τα χρόνια, η φήμη του είχε εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ισπανία. Οι ιδιοκτήτες των Fiat 500 και οι θαυμαστές της ιταλικής τέχνης και κουλτούρας είχαν δημιουργήσει διάφορα επίσημα fan clubs όπως το ” fiat500catalonia”. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το θρυλικό Fiat 500 θεωρείται το πιο συλλεκτικό αυτοκίνητο παγκοσμίως και σύμφωνα με τη σελίδα Autoscout24 το πιο δημοφιλές μοντέλο ηλικίας άνω των 30 ετών.

Εκτός από τη συλλεκτική του ιδιότητα, το Fiat 500 αποτελεί σήμερα πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές. Ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, στις 4 Ιουλίου, ένα νέο ιδιαίτερο επεισόδιο θα προστεθεί στη διαδικτυακή σειρά 500 Forever Young, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο σύμβολο του ιταλικού design. Ένα μοντέλο που όλα αυτά τα 60 χρόνια ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτες τις αξίες του μέσα στον χρόνο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.