Νίκη στο όριο! (upd)

By  |  0 Comments

Στο δευτερόλεπτο κρίθηκε η νίκη στον αγώνα που διοργάνωσε με επιτυχία η Λέσχη κλασσικού αυτοκινήτου Classic Microcars Club. Οι Δημήτρης και Πέτρος Αρβανίτης (Toyota Celica – 1973) ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 18 βαθμούς ποινής, έναντι 19 των Νίκου Αρβανίτη – Ιωάννας Χαραλαμπάκη (Lancia Fulvia – 1972). Στην τρίτη θέση κατατάχθηκαν οι Καζακίδης – Κόνσολας με Alfa Romeo Spider (1984). Ακολούθησαν οι Κορνελάκης – Κατράκη με Fiat 126 (1977). 

Ο Λευτέρης με τον Δημήτρη Λιάκο (Ford Anglia – 1965) κέρδισαν την κατηγορία F και ήταν πέμπτοι γενικής.

Στα Youngtimers επικράτησαν οι επικράτησαν οι Σμυρνής – Πετρογιάννης με Saab του 1996.

Συνολικά (στα ιστορικά αυτοκίνητα) κατατάχθηκαν 28 πληρώματα. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον 12χρονο Παναγιώτη Πρέκα, που αποδείχθηκε άψογος συνοδηγός στο Mini του 1978!

Καζακίδης – Κόνσολας με Alfa Romeo Spider (1984)

Η γοητεία 45 ιστορικών αυτοκινήτων (τόσες ήταν οι συμμετοχές), καθένα από τα οποία έχει αφήσει την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ιστορία της αυτοκίνησης, έλαμψε ήδη από το πρωί στον αγώνα της δραστήριας λέσχης.

Ώρα 11 το πρωί της Κυριακής. Σημείο συνάντησης το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Πιστοί στο ραντεβού τους οι οδηγοί αναχώρησαν για την κυκλική διαδρομή Διόνυσος, Πολιτεία, Πεντέλη, Διόνυσος, Πλατεία Αγίας Τριάδας, για να καταλήξουν στην Παλαιά Πεντέλη.

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, κάτω από τον λαμπρό αττικό ήλιο, τα ιστορικά αλλά και ανθεκτικά στον χρόνο αυτοκίνητα, ανταπεξήλθαν με άνεση τον αγώνα και μάλιστα σε χρόνους που θα ζήλευαν τα σημερινά τροχοφόρα.

Στοιχείο που χαρακτηρίζει άλλωστε όλους τους λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων είναι το μεράκι τους να τα διατηρούν σε εξαιρετική κατάσταση.

ανάβαση πεντέλης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.