Ανάβαση Λιβαδίου

By  |  0 Comments

Θέαμα και συναγωνισμό πρόσφεραν οι 34 αγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στη φετινή 3η Ανάβαση Λιβαδίου. Με τον καιρό να είναι σύμμαχο και τις θερμοκρασίες αρκετά υψηλές, συγκεντρώθηκαν αρκετοί θεατές (εντάξει για Ελληνικού αγώνες μιλάμε…) και απόλαυσαν πλούσιο θέαμα σε μία διαδρομή που παραδοσιακά είναι «φιλική» προς τον θεατή αφού είναι αρκετά πανοραμική.

Με κύριο σύνθημα το “Πιο Ανάβαση από πέρσι”, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προσπάθησε για το καλύτερο. Το στοιχείο που κυριάρχησε ήταν η απόφαση του ΔΣ να ακούσει τις προτροπές των πραγματικών πρωταγωνιστών των αγώνων και να μεταφέρει την ανάβαση λίγο μακρύτερα, στην ίδια όμως διαδρομή. Έτσι προστέθηκαν μερικές τεχνικές και “πονηρές” στροφές. Με την υψομετρική διαφορά να φτάνει τα 267 μέτρα, σίγουρα η τρίτη έκδοση του Λιβαδίου ήταν πιο Ανάβαση!

Τα αγωνιστικά συνάντησαν τον γνώριμο χώρο των pits στρίβοντας αριστερά στο φανάρι των Βασιλικών. Ο φετινός χώρος μεγάλωσε κατά περίπου 10 μέτρα στο μήκος, διατηρώντας όμως το πλάτος του, παρά τις προσπάθειες του ΔΣ να βρει καλύτερο χώρο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία ή να καταπατήσει περιουσίες.
Η μετακίνηση της αφετηρίας κατά περίπου 1000 μέτρα έφερε και την ανάλογη μετακίνηση του warmup και έτσι υπήρχαν περίπου 1100 μέτρα για χρήση μόνο από τους αγωνιζόμενους για να φτάσουν προσεκτικά στο warmup.

Το μήκος της ανάβασης ήταν 4,1 χιλιόμετρα και τα 13Κ επανδρώθηκαν με δύο έμπειρους κριτές του Ομίλου σε ένα χορευτικό σχέδιο ακριβείας, όπως προστάζει ο κανονισμός και οι άρχοντες του αγώνα.

Φωτογραφία: gpimages

Τα αποτελέσματα:

file:///C:/Users/autol/Desktop/final_results.pdf

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.