Δυναμικό ξεκίνημα Τσουλόφτα

By  |  0 Comments

Το Ράλλυ Ακρόπολις, ο δυσκολότερος και απαιτητικότερος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ ξεκίνησε, με τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα-Αντώνη Χρυσοστόμου να βρίσκονται στην πέμπτη θέση γενικής μετά το πρώτο σκέλος. Μετά την Πανηγυρική εκκίνηση το πρωί της Παρασκευής, η οποία έλαβε χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα πληρώματα αγωνίστηκαν στην υπερειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου και εν συνεχεία στην ειδική της Θήβας, τη μεγαλύτερη του αγώνα μήκους 30 χιλιομέτρων.

Το νεαρό δίδυμο κινήθηκε επιφυλακτικά στην εναρκτήρια ειδική, θέλοντας να διαφυλάξει τα ελαστικά για τη δύσκολη συνέχεια της Θήβας: «Στην υπερειδική του Μαρκόπουλου δεν πιέσαμε, καθώς δεν θέλαμε να προκαλέσουμε φθορά στα ελαστικά. Η διαδρομή ήταν μικρή και εν τέλει η διαφορά από την κορυφή ήταν περίπου 2 δευτερόλεπτα.», ήταν τα λόγια του Τσουλόφτα. Στη δεύτερη ειδική διαδρομή του σκέλους, το Citroen DS3 R5 εμφάνισε προβλήματα από τις αρχές και δεν επέτρεψε στο πλήρωμα να πιέσει όσο θα ήθελε: «Από το  10οχιλιόμετρο είχαμε θέματα με το συμπλέκτη του αγωνιστικού, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στις αλλαγές των ταχυτήτων, γεγονός που μας κόστισε σε χρόνο. Παρά το γεγονός πως φοβηθήκαμε μήπως χειροτερέψει η κατάσταση, πετύχαμε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή, καθόλου άσχημη επίδοση, εάν αναλογιστεί κανείς πως στο μεγαλύτερο μέρος της Θήβας δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε το ρυθμο που θα θέλαμε».

Το τέλος της πρώτης ημέρας βρήκε τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα-Αντώνη Χρυσοστόμου στην πέμπτη θέση γενικής και στην πρώτη ανάμεσα στα Κυπριακά και Ελληνικά πληρώματα, σε έναν αγώνα όπου συμμετέχουν 19 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές στην περιοχή της Φθιώτιδας και αναμένεται να είναι το δυσκολότερο του αγώνα: «Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε από το πρωί, καθώς η διαφορά από τις θέσεις του βάθρου δεν είναι μεγάλη. Απαιτείται προσοχή και ειδικότερα στη διαχείριση των ελαστικών, καθώς οι διαδρομές του Σαββάτου είναι οι σκληρότερες του Ράλλυ Ακρόπολις.Ελπίζουμε το Citroen να δουλέψει όπως πρέπει και να μη μας ταλαιπωρήσει.», τόνισε ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας.

Παρακολουθήστε την πορεία των Αλέξανδρου Τσουλόφτα- Αντώνη Χρυσοστόμου στο Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την σελίδα της αγωνιστικής τους ομάδας στο facebook:

https://www.facebook.com/alextsouloftas/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.