Με αισιοδοξία στην Αυστρία

By  |  0 Comments

H  Alfa Romeo Sauber F1 Team οδεύει προς την Αυστρία για  το δεύτερο από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες. Μετά από ένα πετυχημένο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία η ομάδα πάει στον επόμενο γύρο έχοντας συνολικά 13 βαθμούς κάτι που προσδίδει κίνητρο και αισιοδοξία.

Η σταθερή πρόοδος που συντελείται στα τελευταία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα δίνει στους οδηγούς την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουν το Red Bull Circuit. Το Σαββατοκύριακο του Αυστριακού Grand Prix είναι δημοφιλές ανάμεσα στους οδηγούς και στους φιλάθλους καθώς προσφέρει συγκινήσεις εντός και εκτός πίστας. Καθ’ ότι πρόκειται για μια από τις μικρές σε μήκος διαδρομές στο πρόγραμμα η πίστα που ονομάζεται και Spielberg Ring, προσφέρει καλές ευκαιρίες για προσπέρασμα και οδηγική πρόκληση ειδικά με τον ενδιαφέροντα συνδυασμό στροφών που διαθέτει.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9): “Είναι πάντα διασκεδαστικό να επιστρέφεις σ’ έναν αγώνα όπως το Αυστριακό Grand Prix. Διεξάγεται σε μια, από τις μικρότερες σε μήκος, διαδρομή που έχει μόνο λίγες στροφές. Κατά συνέπεια οι χρονικές διαφορές στο ρυθμό γύρου είναι πολύ μικρές. Έχει μερικά ενδιαφέροντα τμήματα ειδικά στο δεύτερο μέρος του γύρου που συνιστούν πρόκληση. Υπάρχουν μερικές πολύ γρήγορες στροφές όπου εκεί απαιτείται καλή ισορροπία κρατήματος όπως και συγκέντρωση από μας τους οδηγούς. Οι μεγάλες ευθείες και οι κλειστές στροφές προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες για προσπέρασμα. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα σπουδαία, έρχονται πολλοί φίλαθλοι για να μας υποστηρίξουν στην πίστα. Ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί.”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

“Πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Αυστρία. Το Red Bull Ring είναι η αγαπημένη μου διαδρομή μαζί μ’ αυτή στο Μονακό. Είναι πολύ μικρή αλλά χρειάζεται σπέσιαλ ρυθμός κάτι που μου αρέσει πραγματικά. Υπάρχουν εκεί πολλοί φίλαθλοι που μας υποστηρίζουν. Στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας γίνονται παράλληλα πολλές δράσεις αυτό δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά στην οδήγηση αγαπημένο μου τμήμα είναι οι δυο τελευταίες στροφές. Η ομάδα κάνει καλή δουλειά βελτιώνοντας την απόδοσή μας βδομάδα με τη βδομάδα. Μας δίνει επιπλέον κίνητρο η πρόοδος που επιτυγχάνεται. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε στον ερχόμενο Grand Prix στο Spielberg.”

Δεδομένα πίστας:

Το Red Bull Ring γνωστό και ως Spielberg Ring είναι μια πίστα που απαιτείται σταθερότητα στο φρενάρισμα και πρόσφυση στην έξοδο των αργών στροφών σε συνδυασμό με μέση κλίση στις αεροτομές για μέσο αεροδυναμικό φορτίο. Η αναλογία αριθμού στροφών και μήκους ευθειών μοιάζει με αυτή στο Μόντρεαλ. Παραταύτα η χάραξη είναι διαφορετική καθώς υπάρχει αλληλουχία στροφών αντί για σικέιν και υψομετρικές διαφορές. Επίσης αποτελεί κλειδί το φρενάρισμα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.