Στο “Classic Days” του Dyck Castle

By  |  0 Comments
  • Οι μάρκες του ομίλου FCA λαμβάνουν μέρος σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις κλασσικών αυτοκινήτων που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία την περίοδο 3-5 Αυγούστου.
  • Η σύνδεση μεταξύ της πλούσιας ιστορίας και των νέων μοντέλων της Alfa Romeo, θα εκφραστεί μέσω δύο αυτοκινήτων που ανήκουν στη συλλογή του Μουσείου Ιστορίας της Alfa Romeo στο Arese, αλλά και της εντυπωσιακής Alfa Romeo StelvioQuadrifoglio.
  • Παράλληλα θα παρουσιαστούν μια σειρά κλασσικών αυτοκινήτων, αλλά και μοντέλα από τη σημερινή γκάμα του ομίλου, όπως το Abarth 695 Rivale limited edition και το Fiat 124 Spider SDesign.

Στο ετήσιο φεστιβάλ Classic Days (3-5 Αυγούστου), το οποίο πραγματοποιείται στο μεσαιωνικό κάστρο Schloss Dyck στη Γερμανία, η FCA Heritage, το τμήμα του ομίλου που σαν σκοπό έχει τη διατήρηση και ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας των Ιταλικών μαρκών της FCA, θα παρουσιάσει μια εντυπωσιακή συλλογή κλασσικών αυτοκινήτων των Alfa Romeo, Fiat και Abarth. Ανάμεσα τους θα βρεθούν και δύο από τα κοσμήματα του μουσείου της Alfa Romeo στο Arese, η 33 ΤΤ 12 του 1975 και η 155 VTi DTM του 1993. Τα αυτοκίνητα θα οδηγηθούν από δύο θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον Arturo Merzario, ο οποίος μάλιστα είχε κατακτήσει με την 33 ΤΤ12 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1975 και τον Christian Menzel.

Δίπλα στα ιστορικά μοντέλα θα βρεθεί και η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV της μάρκας, το οποίο είναι και το ταχύτερο μοντέλο στην κατηγορία του. Στο χώρο θα εκτεθούν και άλλα μοντέλα από την πλούσια ιστορία των εταιριών του ομίλου, όπως οι Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale (1963) και Giulia GTA (1965) και το Fiat 124 Sport Spider (1969). Τέλος στο φεστιβάλ θα βρεθούν και δύο νέα μοντέλα που συνεχίζουν την παράδοση των ιταλικών εταιριών στην κατασκευή αυτοκινήτων για τους λάτρεις του στυλ και της οδήγησης, το Abarth 695 Rivale και το Fiat 124 Spider SDesign.

Alfa Romeo 33 TT 12 (1975)

Σχεδιασμένη από τον ιδιοφυή μηχανικό, Carlo Chiti, η Alfa Romeo 33 TT ξεκίνησε την αγωνιστική της πορείας από το Spa του 1973. Κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο του 1975 με 7 νίκες σε 8 αγώνες, ενώ με τους Nino Vaccarella και Arturo Merzario κατέκτησε την 10η νίκη της Alfa Romeo στο θρυλικό Targa Florio.

Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM (1993)

Η Alfa Romeo 155 V6 Ti συμμετείχε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM), το οποίο αποτελούσε την πιο σημαντική διοργάνωση της εποχής. Αρχικά στο θεσμό συμμετείχαν μόνο Γερμανοί κατασκευαστές, μέχρι το 1993 όπου η Alfa Romeo αποφάσισε να εμπλακεί με την 155 V6 Ti και οδηγούς τους Alessandro Nannini και Nicola Larini.
Το ντεμπούτο ήταν εκπληκτικό, με την 155 V6 Ti να κατακτά και τους δύο γύρους του πρώτου αγώνα στο Zolder (Βέλγιο). Μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Larini είχε κατακτήσει 10 νίκες σε 20 αγώνες, ενώ ο Nannini κατέκτησε ακόμα 2 νίκες. Η ομάδα εξασφάλισε τόσο τον τίτλο των οδηγών, όσο και εκείνων των κατασκευαστών, αφήνοντας έκπληκτους του γερμανούς κατασκευαστές που είδαν το εθνικό τους πρωτάθλημα να κυριαρχείται από έναν ιταλό κατασκευαστή.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Κορυφαίες επιδόσεις, τεχνολογία αιχμής και παράλληλα μοναδικό στυλ. Η Stelvio Quadrifoglio, αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα ιταλικού σχεδιασμού. Πέρα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά, η Stelvio Quadrifoglio αποτελεί σημείο αναφοράς και στην απόδοση. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έθεσε το νέο ρεκόρ στην κατηγορία της στο θρυλικό Nürburgring, με επίδοση 7 λεπτά και 51,7 δευτερόλεπτα. Καρδία του μοντέλου αποτελεί ο κατασκευασμένος από αλουμίνιο V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και 600Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, η Stelvio Quadrifoglio επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και επιτυγχάνει την ανώτερη τελική ταχύτητα στην κατηγορία της με 283km/h. Για πρώτη φορά ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με το σύστημα 4κινησης Q4, δημιουργώντας ένα σύνολο που ξεχωρίζει για την απόδοση, την ασφάλεια, αλλά και την οδηγική απόλαυση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Abarth 695 Rivale

To Abarth 695 Rivale φέρνει κοντά δύο Ιταλικές μάρκες που ξεχωρίζουν για την υψηλή τεχνολογία, την πρωτοπορία, την προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και την υψηλή απόδοση: Η Abarth και η Riva, μια εταιρεία διάσημη για τα μοναδικά της σκάφη αναψυχής, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πιο ξεχωριστό Abarth, το Abarth 695 Rivale. Διαθέσιμο τόσο στην 3θυρη, όσο και την convertible έκδοση, το Abarth 695 Rivale, ξεχωρίζει από την εμπνευσμένη από τα σκάφη της Riva διχρωμία του αμαξώματος (Riva Evening Blue και Shark Grey), καθώς και το σατινέ χρώμιο των χειρολαβών. Επίσης χάρη στο σχεδιασμό της, η χειρολαβή του χώρου αποσκευών θυμίζει την κομψή μορφή ενός yacht. Παράλληλα με την υψηλή αισθητική η ειδική έκδοση της Abarth ξεχωρίζει και για την απόδοση, με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων να αποδίδει 180 ίππους και 250Nm ροπής. Οι επιδόσεις του Abarth 695 Rivale είναι κορυφαίες (0-100km/h σε 6,7 δλ. – τελική ταχύτητα 225 km/h), χάρη και στην εξαιρετική αναλογία βάρους/ισχύος (5,8 κιλά/ίππο) που διαθέτει το μοντέλο.

 Fiat 124 Spider SDesign

Το δυναμικό 2θεσιο roadster της Fiat, αποκτά μια νέα ξεχωριστή έκδοση. Το Fiat 124 Spider SDesign ξεχωρίζει χάρη στο μοναδικό σκούρο σατινέ φινίρισμα που μοιράζονται το roll-bar, οι κολόνες του παρμπρίζ και οι καθρέπτες, τις νέες ζάντες των 17 ιντσών, αλλά και μια σειρά στιλιστικών διακοσμητικών στα πλαϊνά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σχεδιασμένο για τη μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση, το Fiat 124 Spider S-Design εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα MultiAir των 1.4 λίτρων, απόδοσης 140 ίππων και 240Nm ροπής. Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη τόσο με χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με τις επιδόσεις σε κάθε περίπτωση να υποστηρίζουν απόλυτα των σπορ χαρακτήρα του μοντέλου (0-100km/h σε 7,5 δλ. – τελική ταχύτητα 215km/h).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.