Το ολοκαίνουριο Harley-Davidson FXDR 114

By  |  0 Comments

Το νέο επιθετικό FXDR 114 κάνει αισθητή την παρουσία του με στυλ που παραπέμπει στους αγώνες dragster, στο πεδίο δηλαδή που η ροπή φτάνει στην άσφαλτο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και η αδρεναλίνη ξεχειλίζει.

·         Είναι εφοδιασμένο με τον υψηλής ροπής κινητήρα 114ci Milwaukee-Eight V-twin

·         Διαθέτει πλαίσιο Softail®, ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου και τροχούς αλουμινίου

·         Η ευρεία χρήση σύνθετων υλικών συμβάλλει στη μείωση του συνολικού βάρους

Το ολοκαίνουριο Harley-Davidson® FXDR 114 συνδυάζει το άκρως επιθετικό στυλ dragster με την αιχμή της τεχνολογίας. Είναι ένα ασυμβίβαστο power cruiser που ανεβάζει τις επιδόσεις σε νέο επίπεδο και δίνει νέα δυναμική στη γκάμα της Harley-Davidson. Συνδυάζει την ασύγκριτη ροπή του κινητήρα Milwaukee-Eight® 114 με την ευρεία χρήση εξαρτημάτων από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά, που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση της απόδοσης σε όλα τα επίπεδα.

Το FXDR 114 είναι το δέκατο μοντέλο της Harley-Davidson που βασίζεται στην πλατφόρμα Softail® που παρουσιάστηκε το 2018. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο μοντέλο από τη γκάμα των 100 μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης, που σκοπεύει να παρουσιάσει το εργοστάσιο μέχρι το 2027.

David Latz, Harley-Davidson Lead Product Manager: “Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πραγματικά απολαυστική στην οδήγηση. Το FXDR 114 περιβάλει το πολύ ανθεκτικό πλαίσιο Softail με την ισχύ του κινητήρα Milwaukee-Eight 114, με υψηλών προδιαγραφών ανάρτηση στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, καθώς και με μια ευρεία σειρά από νέα εξαρτήματα και υλικά που συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού βάρους. Αυτό είναι ένα power cruiser που παρέχει μοναδική αίσθηση στην οδήγηση και κράτημα που συναρπάζει.”

Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling and Design: “Η εμφάνιση του FXDR 114 εκφράζει τον δυναμικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και τονίζει τα προηγμένα τεχνολογικά στοιχεία που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοντέλα Softail. Η dragster επιρροή είναι εμφανής, με το ανεστραμμένο πιρούνι, την εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα, την εξάτμιση και την τέλεια αντίθεση μεταξύ των τροχών και της κοφτής ουράς. Φροντίσαμε όμως να προσθέσουμε και άλλα τεχνικά στοιχεία, όπως είναι το ψαλίδι αλουμινίου, τα ψηφιακά όργανα που είναι πλήρως ενσωματωμένα στα χειριστήρια του αναβάτη και η εξωτερική ρύθμιση της ανάρτησης. Αυτά τα στοιχεία τονίζουν την δυναμική αποστολή της μοτοσυκλέτας, η οποία δεν είναι μόνο η επιτάχυνση στην ευθεία, αλλά κυρίως η αυθεντική ισχύς σε κάθε στάδιο της οδήγησης.”

Το αλουμινένιο ψαλίδι του FXDR 114 προσφέρει μείωση βάρους κατά 4,6 κιλά (6.25 κιλά από 10.88 κιλά ή ελαφρύτερο κατά 43%) συγκριτικά με το ατσάλινο ψαλίδι Softail και αποτελεί το σημείο έδρασης ενός εντυπωσιακού πίσω τροχού με ελαστικό 240 χιλιοστών. Επειδή το ψαλίδι είναι μη αναρτώμενο βάρος (μάζα κάτω από την ανάρτηση) που επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της ανάρτησης, έχει ενισχυθεί περαιτέρω με οπίσθιο ελαφρύ γεμάτο τροχό 18 ιντσών.

Ο 19 ιντσών μπροστινός σφυρήλατος τροχός αλουμινίου είναι ελαφρύς και διαθέτει πολύ λεπτές ακτίνες. Η σέλα και η ουρά του FXDR 114 στηρίζονται σε ένα υποπλαίσιο συγκολλημένων σωλήνων αλουμινίου και το τμήμα της ουράς είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά. Αυτό το τμήμα αντικαθιστά το ατσάλινο υποπλαίσιο, το ατσάλινο φτερό και τα αλουμινένια στηρίγματα του φτερού που χρησιμοποιούνται σε άλλα μοντέλα Softail και εξοικονομεί περίπου 3,17 κιλά. Το μπροστινό και το πίσω φτερό έχουν επίσης κατασκευαστεί από ελαφριά σύνθετα υλικά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.