Καλό αποτέλεσμα!

By  |  0 Comments

Ο αγώνας στο Αυτοκινητοδρόμιο του Σότσι έφερε 6 βαθμούς ακόμη, με τον Charles Leclerc που πέρασε 7ος τη γραμμή του τερματισμού, χάρη στην πολύ καλή του απόδοση. Ο Marcus Ericsson που τερμάτισε 13ος, είχε επίσης σταθερά δυνατό ρυθμό αλλά δεν κατάφερε να τον εκμεταλλευτεί, λόγω κυκλοφοριακού.

Αμφότεροι οι οδηγοί εκκίνησαν με την εξαιρετικά μαλακή γόμα από την 7η και 10η θέση αντίστοιχα. Πριν τον αγώνα είχε αποφασιστεί στρατηγική μιας αλλαγής και για τους δυο, όμως στην πορεία, η ομάδα επέλεξε για τον Ericsson και μια δεύτερη αλλαγή: Έβαλε την πάρα πολύ μαλακή γόμα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το ρυθμό του και να κερδίσει θέσεις. Είδαμε εντυπωσιακά προσπεράσματα από το Charles Leclerc στο Grand Prix. Συνολικά ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο, στη Ρωσία, για την Alfa Romeo Sauber F1 Team. Τώρα η ομάδα πάει στην Ιαπωνία με αυτοπεποίθηση και στόχο τερματισμούς ψηλά στους λίγους αγώνες που απομένουν για το 2018.

H Alfa Romeo Sauber F1 Team βρίσκεται στην 9η θέση του πρωταθλήματος Κατασκευαστών. Ο Charles Leclerc είναι στην 15η θέση του πρωταθλήματος οδηγών (21 βαθμοί) και ο Marcus Ericsson στην 18η θέση (6 βαθμοί).

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):

C37 (Chassis 03/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 13ος. Εκκίνησε με την εξαιρετικά μαλακή γόμα μετά από 11 γύρους έβαλε την μαλακή γόμα και στον 37ο γύρο έβαλε την πάρα πολύ μαλακή γόμα.

“Ήταν ένας απογοητευτικός αγώνα για μένα. Το μονοθέσιο αλλά και η οδήγησή μου ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς κόλλησα πίσω από ένα άλλο μονοθέσιο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δεν μπορούσα να προχωρήσω. Προσπάθησα σκληρά να προσπεράσω είναι όμως μια πίστα που δεν διευκολύνει τα προσπεράσματα. Επιχειρήσαμε να βελτιώσουμε το ρυθμό μας με μια δεύτερη αλλαγή ελαστικών βάζοντας την πάρα πολύ μαλακή γόμα αλλά ούτε αυτό απέδωσε. Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στο μονοθέσιο την επόμενη βδομάδα στην Ιαπωνία μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Εκεί θα έχω μια ακόμη ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα.»

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

C37 (Chassis 02/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 7ος. Εκκίνησε με την εξαιρετικά μαλακή γόμα και μετά από 10 γύρους έβαλε την πάρα πολύ μαλακή γόμα.  

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το σημερινό αποτέλεσμα. Ήταν σπουδαίος αγώνας είχαμε δυνατή στρατηγική και οδηγώντας το μονοθέσιο είχα καλή αίσθηση. Τα προσπεράσματα στην αρχή του αγώνα ήταν στο όριο αλλά μας βοήθησαν να τερματίσουμε στην 7η θέση. Η επίτευξη ενός τέτοιου αποτελέσματος για πρώτη φορά φέτος με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα. Αποτελεί δε μια καλή επιβράβευση για όλη την σκληρή δουλειά που κάνουμε βδομάδα με τη βδομάδα. Είμαι χαρούμενος που πήρα μερικούς ακόμη βαθμούς και ανυπομονώ για την επόμενο αγώνα στην Ιαπωνία.”

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής Ομάδας:

“Ήταν ένα σπουδαίο γεγονός για μας. Είχαμε καλές θέσεις στην εκκίνηση και αμφότεροι οι οδηγοί έκαναν καλή δουλειά στη διάρκεια του αγώνα. Ο Charles επιχείρησε μερικά εντυπωσιακά προσπεράσματα στους πρώτους γύρους του αγώνα και τα κατάφερε την κρίσιμη στιγμή. Ήταν δυνατός στη διαχείριση των ελαστικών του και συνολικά έκανε πολύ καλό αγώνα. Ο Marcus είχε σταθερή απόδοση με καλό ρυθμό ειδικά στην αρχή του αγώνα. Δυστυχώς κόλλησε πίσω από ένα άλλο μονοθέσιο και δεν μπορούσε να περάσει. Είναι καλό σημάδι για μας ως ομάδα ότι σ’ έναν αγώνα που κύλησε ομαλά ένα μονοθέσιό μας τερμάτισε στην 7η θέση. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε και θα δούμε τι είναι εφικτό στην Ιαπωνία.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.