Νταμπλ για την Opel

By  |  0 Comments
  • Ο Tom Kristensson νικητής στο Ράλι Λετονίας με ADAM R2 και 2ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
  • Ο Πρωταθλητής Mārtiņš Sesks σημείωσε διπλή νίκη για την Opel, αγωνιζόμενος στην πατρίδα του
  • Η ADAC Opel Rallye Junior Team κέρδισε και τους πέντε τίτλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018

Ήταν ένα εξαιρετικό φινάλε της σεζόν για την ADAC Opel Rallye Junior Team. Ο 27χρονος  Σουηδός Tom Kristensson και ο 19χρονος τοπικός ήρωας Mārtiņš Sesks γιόρτασαν μία πειστική νίκη 1-2 με το Opel ADAM R2 της ADAC Opel Rallye Junior Team στο Rally Liepāja, τον τελευταίο φετινό αγώνα του FIA ERC Junior U27 στην πόλη – λιμάνι Λιέπαγια της Λετονίας. Με τον Sesks να έχει ήδη διασφαλίσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior για την Opel, ο Kristensson επικράτησε 2ος στη κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ένα περιβάλλον ισχυρού ανταγωνισμού, πετυχαίνοντας μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Ο Kristensson, νικητής στην κατηγορία RC4 του Rally Liepāja με ένα ιδιωτικής συμμετοχής ADAM R2 πέρυσι, είχε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στις πολύ γρήγορες, χωμάτινες ειδικές διαδρομές κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής Θάλασσας. Ο περσινός Πρωταθλητής του ADAC Opel Rallye Cup και ο συνοδηγός του Henrik Appelskog κέρδισαν ούτε λίγο ούτε πολύ σε δέκα από τις δώδεκα, θεαματικές ειδικές, διανύοντας συνολικά περίπου 200 km, αναδείχτηκαν νικητές και στις δύο κατηγορίες και απέσπασαν το μέγιστο σκορ των 39 βαθμών σε αγώνα του ERC.

«Ήταν ο τέλειος αγώνας» δήλωσε σε ένα παραλήρημα ενθουσιασμού ο Kristensson. «Ένα φανταστικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, μία θαυμάσια ομάδα, συναρπαστικές, χωμάτινες ειδικές διαδρομές και ο τέλειος καιρός για να μεγαλουργήσεις – ό,τι καλύτερο για ένα ράλι. Ο Henrik και εγώ είχαμε από την πρώτη στιγμή άριστη αίσθηση του ADAM R2 μας. Σημειώσαμε τους πρώτους καλύτερους χρόνους χωρίς να ρισκάρουμε υπερβολικά. Και όταν τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά, πρώτο και κύριο είναι να διατηρήσεις αυτό το ρυθμό. Και τα καταφέραμε μια χαρά, μεταξύ άλλων και επειδή δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα, καμία ημέρα.»

Ο Ευρωπαίος Πρωταθλητής Sesks και ο συνοδηγός του Renārs Francis υπογράμμισαν τη δύναμη της ADAC Opel Rallye Junior Team σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους στις υπόλοιπες δύο ειδικές και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με μία ψύχραιμη, ελεγχόμενη οδήγηση. Ήταν ο πέμπτος τους τερματισμός στο βάθρο στον έκτο αγώνα της σεζόν. Οι δύο Λετονοί διασφάλισαν επίσης μία νίκη 1-2 για την Opel στην κατηγορία RC4. «Μετά τις δύο αναποδιές στην Πολωνία, αρχικά δυσκολεύτηκα να ξαναβρώ την αυτοπεποίθησή μου στο cockpit» δήλωσε ο Sesks. «Αλλά όσο περνούσε η ώρα, βελτιώναμε συνεχώς το ρυθμό μας και πετύχαμε δύο καλύτερους χρόνους. Μπράβο στον Tom για την ισχυρή του επίδοση εδώ. Εγώ είμαι ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση σε αυτό το εξαιρετικό ράλι της πατρίδας μου, μπροστά στα μάτια τόσων οπαδών, φίλων και συνεργατών. Ειδικά μετά από μία τέτοια καταπληκτική σεζόν με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου μέχρι στιγμής.»

Με τις απαράμιλλες επιδόσεις της στη Λετονία, η ADAC Opel Rallye Junior Team σημείωσε μία συγκλονιστική επιτυχία την τέταρτη, πλήρη σεζόν της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Πέρα από τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του Mārtiņš Sesks και την επικράτηση του Tom Kristensson στη δεύτερη θέση στο FIA ERC Junior U27, το δίδυμο της Opel γιόρτασε επίσης μία νίκη 1-2 στην τελική κατάταξη της κατηγορίας ERC3 για οχήματα 2WD. Η λίστα επιτευγμάτων συνεχίζεται με τους τίτλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ERC3 για τους συνοδηγούς (ο Francis προηγείται του Appelskog) και μία νίκη στη κατάταξη των ομάδων και το ERC Nation Cup από την ADAC Opel Rallye Junior Team.

«Αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα αντανακλά τις τεράστιες δυνατότητες του ADAM R2, όπως και των δύο οδηγών μας και ολόκληρης της ομάδας. Τέτοιου είδους επιτυχίες σημειώνονται μόνον όταν μία ικανή και πολύ ενθουσιώδης ομάδα συνεργάζεται με πάθος, φιλοδοξία και χαρά. Τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου σε όσους συνετέλεσαν σε αυτό» δήλωσε ο Διευθυντής της Opel Motorsport, Jörg Schrott.

Τελικά αποτελέσματα του FIA ERC Junior U27 μετά από 6 αγώνες (έχοντας αφαιρεθεί τα αποτελέσματα δύο αγώνων):

1. Sesks 136 βαθμοί, 2. Kristensson 131, 3. Llarena 97, 4. Gago 67, 5. Vita 67, 6. Hokkanen 61, 7. Wagner 60, 8. Munnings 58, 9. Stengg 39, 10. Broz 37, 11. Blach Nuñez 15, 12. Munster 7.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.