Το Eclipse Cross απέσπασε το Good Design Award 2018

By  |  0 Comments

Το compact SUV Eclipse Cross, της Mitsubishi Motors αναδείχτηκε νικητής του βραβείου Good Design Award 2018 σε διαγωνισμό του Ιαπωνικού Ινστιτούτου Προώθησης Σχεδίασης.

Η Επιτροπή του Good Design Award εκθείασε τη σχεδίαση του Eclipse Cross, κάνοντας το εξής σχόλιο: «Το τολμηρό σφηνοειδές προφίλ είναι πολύ εντυπωσιακό. Η χαρακτηριστική γραμμή που τέμνει δυναμικά στα  πλαϊνά τμήματα προσελκύει την προσοχή, ενώ δεν περνά απαρατήρητη η  σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια: οι λαβές των θυρών ευθυγραμμίζονται για τη δημιουργία μιας ενιαίας εμφάνισης, ενώ, η οριζόντια διαίρεση του πίσω παρμπρίζ εξασφαλίζει καλή ορατότητα. Επίσης μας εντυπωσίασε η χρήση διαφορετικών διατομών στα εμπρός και πίσω άκρα της οροφής, για τη σύνθεση μιας σιλουέτας τύπου coupe, που προσφέρει την ευρυχωρία και άνεση εσωτερικού ενός SUV.»

Το Eclipse Cross είναι ένα μίγμα εντυπωσιακής coupe εμφάνισης και δυναμικού χαρακτήρα SUV με τη στιλιστική υπογραφή και τα διαπιστευτήρια επιδόσεων της Mitsubishi. Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι: μία σχεδίαση που προκαλεί τον οδηγό να εξερευνήσει και να βιώσει νέες περιπέτειες, τεχνολογία ελέγχου AWD για μία απολαυστική αίσθηση σιγουριάς και αυτοπεποίθησης που αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία και συνδεσιμότητα που καλεί σε νέες, διασκεδαστικές περιπέτειες.

Με την εξωτερική του σχεδίαση, το Eclipse Cross αποτυπώνει μία νέα εμφάνιση SUV σε φόρμα coupe. Τα υπερυψωμένα καθίσματα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η ευρύχωρη καμπίνα ενός SUV, πλαισιώνονται από ένα σφηνοειδές προφίλ που τονίζεται από τη μεσαία και την ισχυρή χαρακτηριστική γραμμή, το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, τον κοντό πίσω πρόβολο, την κάθετη πίσω πόρτα και τα ανάγλυφα, μυώδη φτερά.

Το Good Design Award θεωρείται ο μόνος ολοκληρωμένος θεσμός αξιολόγησης και διάκρισης στον τομέα σχεδίασης στην Ιαπωνία, από το 1957 που ιδρύθηκε ως Good Design Product Selection System (ή G Mark System). Μέσα στα επόμενα 60 χρόνια, στόχος του έγινε η βελτίωση της βιομηχανίας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Ιαπωνία μέσω της σχεδίασης και έχουν δοθεί πάνω από 45.000 βραβεία G Mark. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο βραβείο σχεδίασης με πολλές χώρες και οργανισμούς από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του θεσμού και το  G Mark, το σύμβολο του βραβείου, αναγνωρίζεται ευρέως σαν δείγμα σχεδιαστικής τελειότητας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.