Το ηλεκτρικό Kia e-Niro

By  |  0 Comments
  • Η υψηλής χωρητικότητα μπαταρία των 64 kWh προσφέρει αυτονομία 485 χλμ. με μία μόνο φόρτιση (συνδυασμένη στον κύκλο WLTP)
  • Με αποδοτικό σύστημα πρόωσης μηδενικών εκπομπών ρύπων, προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης οδηγού
  • Το eNiro πλαισιώνει τις εκδόσεις Niro Hybrid και Plugin Hybrid με 200.000 παγκόσμιες πωλήσεις από το 2016

  Το νέο e-Niro είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό crossover της Kia και το δεύτερο γενικότερα ηλεκτρικό αυτοκίνητό της μετά το Soul EV. Μετά την πανευρωπαϊκή του πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, το λανσάρισμα του e-Niro στην Ευρώπη ξεκινά τέλη του έτους προσφέροντας έως 485 χιλιόμετρα καθαρής ηλεκτροκίνησης με μία και μόνο φόρτιση.

Σχεδιάστηκε στα στούντιο της Kia στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και το Ναμιγιάνγκ της Κορέας και βασίστηκε στο πρωτότυπο Niro EV Concept που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας. Με μήκος αμαξώματος στα 4.375 χλστ. και μεταξόνιο στα 2.700 χλστ. το e-Niro προσφέρει μεγάλους και άνετους χώρους. Χαρακτηριστικός είναι ο χώρος αποσκευών του των 451 λίτρων (VDA).

Το εσωτερικό έχει μεταμοντέρνα σχεδίαση και ευθυγραμμισμένη με τις τεχνολογίες του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης. Ο οδηγός πληροφορείται για τις λειτουργίες του e-Niro από μία έγχρωμη οθόνη αφής 7’’και από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων των επίσης 7’’.

Στην Ευρώπη το e-Niro θα διατίθεται στην έκδοση με μπαταρία λιθίου-ιόντων πολυμερών 64 kWh. Θα υπάρχει και μία μικρότερη έκδοση με μπαταρία 39,2 kWh και συνδυασμένη αυτονομία 312 χιλιομέτρων (πάντα στον κύκλο WLTP). Με ταχυφόρτιση ισχύος 100 kW απαιτούνται μόλις 42 λεπτά της ώρας για να φορτισθεί η μπαταρία από το 20% έως το 80%.

Η έκδοση των 64 kWh συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 150 kW (204 ps) και 395 Nm ροπής με την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 7,8 δευτερόλεπτα. Η βασική έκδοση των 39,2 kWh εφοδιάζεται με έναν μικρότερο ηλεκτροκινητήρα των 100 kW (136 ps) με ροπή 395 Nm και 0-100 σε 9,8 δευτερόλεπτα.

Όλες οι εκδόσεις e-Niro είναι προσθιοκίνητες και με λειτουργία έξυπνης ανάκτησης της κινητικής ενέργειας -και από διακόπτες στο τιμόνι- κατά την φάση ρολαρίσματος ή επιβράδυνσης. Τα e-Niro εξοπλίζονται με τα προηγμένα συστήματα ασφαλέιας, άνεσης και υποβοήθησης οδηγού και συνοδεύονται από εγγύησης για 7 έτη ή για 150.000 χιλιόμετρα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.