Διπλό θέαμα στο Ηράκλειο!

By  |  0 Comments

Σε ένα συναρπαστικό διήμερο στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης περίπου 3 χιλιάδες θεατές απόλαυσαν αξέχαστα περάσματα και μάχες Ελλήνων, Κύπριων και ξένων οδηγών στην 6η φετινή «στροφή» του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, που συνδιοργανώθηκε μαζί με το 2ο γύρο του Mediterranean Drift Challenge.

Το άκρως απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα απέκτησε νέα τροπή, στην κατηγορία Pro, καθώς οι μάχες στην ιδιαίτερα τεχνική διαδρομή που σχεδιάστηκε στο κρητικό λιμάνι βρήκαν νικητή τον Χρήστο Χαντζαρά. Έτσι, ο πρώτος οδηγός φέτος που κατάφερε να πετύχει και δεύτερη νίκη, μετά από πέντε διαφορετικούς νικητές στους ισάριθμους φετινούς μέχρι τότε αγώνες, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά μόλις οκτώ βαθμών από τον -11ο, σε αυτόν τον αγώνα- Τάσο Χάρκα.

Όμως, οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας. Με τη δεύτερη θέση, στον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, ο Νεκτάριος Καραμπακάκης συγκέντρωσε 21 βαθμούς, ενώ στον μικρό τελικό -έπειτα από πολλές και εντυπωσιακές κερδισμένες μάχες- έφτασαν οι Γιώργος Λαγός και Μάνος Ασλάνης. Η μάχη τους κρίθηκε υπέρ του Λαγού έπειτα από μηχανικό πρόβλημα του Ασλάνη, κι έτσι ο Λαγός ανέβηκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Κώστας Δημητρόπουλος, που μ’ αυτό το αποτέλεσμα έφτασε στους 9 βαθμούς τον Χάρκα στη βαθμολογία, και ο Σάμιος Γιάννης Λυμπέρης – εμπρός από τον παλιό πρωταθλητή Νίκο Ζιλιμπινάκη, που επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα μετά από μια σειρά ατυχιών και προβλημάτων. Τέλος, την οκτάδα έκλεισε άλλος ένας πολύ βελτιωμένος Κρητικός οδηγός, ο Νίκος Σγουράκης.

Αντίστοιχα θεαματικές ήταν οι μάχες και στον αγώνα του MDC Drift. Νικητής, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ήταν ο Alex Golovnya, ο οποίος χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» σχεδόν αλάνθαστη και οριακή οδήγηση για να κερδίσει τον «θαυματουργό» 15χρονο Σταύρο Γρύλλη από την Κω – τον πιο αγαπημένο, ίσως, οδηγό των θεατών στην Κρήτη!

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Dmitry Illyuk, οδηγώντας τον πανίσχυρο «δράκο» του όπως μόνο αυτός ξέρει, και κερδίζοντας τον «βασιλιά του Βορρά» Τάσο Χάρκα – που κι αυτός με τη σειρά του έκανε πολύ σταθερή, μελετημένη και με ελάχιστα λάθη εμφάνιση. Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο Κύπριος David David, ο οποίος αναπλήρωσε την απουσία του από τις Σέρρες και το Μαραθώνα με πλούσιο θέαμα, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Δημήτρης Τσαγκαράκης, έχοντας νωρίτερα κερδίσει -χωρίς προπόνηση πολλούς δυνατότερούς συνδυασμούς.

Μετά την πανηγυρική απονομή των επάθλων, με τις επευφημίες πλήθους κόσμου, το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift έδωσε το ραντεβού του για τους μεγάλους φετινούς τελικούς της ανάδειξης των Πρωταθλητών για τη Σπάρτη, στις 17-18 Νοεμβρίου!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.