Όλα έτοιμα για το Μόντε

By  |  0 Comments

Η λίστα των συμμετοχών ξεπερνά κάθε προσδοκία! Η εκκίνηση του 22ου Ιστορικου Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα γίνει στις 30/1/2019 από την Ακρόπολη των Αθηνών με 24 συμμέτοχες. Αναλυτικά 11 ελληνικές και 13 διεθνείς. Το όραμα του Γιώργου Δελαπόρτα και η αποφασιστικότητα του ΣΙΣΑ απέδωσαν περίφημα.

Στις 30 Ιανουαρίου 2019 λοιπόν και ώρα 12.30, το 22o Rallye Monte Carlo Historique θα εκκινήσει και από την Αθήνα. Ο ΣΙΣΑ μετά την μεγάλη επιτυχία των Δελαπόρτα-Μουστάκα ζήτησε και πήρε έγκριση από το Automobile Club de Monaco να γίνει η Αθήνα μία από τις πόλεις που θα εκκινήσει το Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Η πρώτη εκκίνηση του Rallye Monte Carlo από την Αθήνα έγινε για πρώτη φορά το 1927! Η τελευταία εκκίνηση ήταν εκείνη του 1975. Κι μάλιστα χωρίς Ελληνικό πλήρωμα!

Στις 30 Ιανουαρίου θα γίνει η Πανηγυρική εκκίνηση από ράμπα κάτω από την Ακρόπολη. Προορισμός η Πάτρα, από όπου με πλοίο οι συμμετέχοντες θα πλεύσουν για Ανκόνα. Μέχρι το λιμάνι της Πάτρας θα συνοδεύσουν τα αυτοκίνητα Ιστορικά οχήματα μελών του ΣΙΣΑ και όχι μόνον.

Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες θα καλύψουν την απόσταση των 424 χλμ. μέχρι το Μιλάνο. Θα διανυκτερεύσουν και θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου με προορισμό το Μόντε Κάρλο.

Για το 22ο Rallye Monte-Carlo Historique, από την Αθήνα θα εκκινήσουν 24 συμμετοχές επί συνόλου 321 και συγκεκριμένα 11 Ελληνικές, 10 Γαλλικές, 1 από Τσεχία, 1 από Δανία ενώ θα υπάρχει και 1 μικτή από Μεγάλη Βρετανία & Μάλτα. Η οργανωτική ομάδα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, έχει αναλάβει τη φιλοξενία των ξένων πληρωμάτων και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στα πλαίσια της εκκίνησης. Μεταξύ άλλων θα οργανωθεί άγημα τιμητικής συνοδείας επιλεγμένων ιστορικών οχημάτων από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έθεσε την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Πρώτου Δήμου της χώρας, ενώ ο ίδιος θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκκίνηση. Η ΕΚΟ ανέλαβε εξ ολοκλήρου την χορηγία της εκκίνησης από την Αθήνα, η ΑΝΕΚ-Superfast Ferries ανέλαβε τον ρόλο του Επίσημου Μεταφορέα μετακίνησης των Ιστορικών Οχημάτων, πληρωμάτων και Ομάδων Τεχνικής Υποστήριξης από την Πάτρα προς Ανκόνα και την επιστροφή τους.

Οι πιστοποιήσεις και ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιανουαρίου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Μετά την άφιξη στην Πάτρα, τα αυτοκίνητα θα αποβιβαστούν στην Ανκόνα στις 31 Ιανουαρίου τις πρώτες απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Μιλάνο και μετά θα ξεκινήσουν για το Πριγκιπάτο. Το 22ο Rallye Monte-Carlo Historique ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου.

Αυτά και πολλά άλλα όμορφα ανακοινώθηκαν και επίσημα χτες στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον αγαπημένο χώρο του Μουσείου Αυτοκινήτου. Τη συνέντευξη χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΙΣΑ Μιχάλης Μουζούκης παρουσίασε αναλυτικά τα 24 πληρώματα και τα αυτοκίνητά τους. Κατόπιν ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑ Γιώργος Δελαπόρτας, παρουσίασε τις διαδρομές και τους χάρτες του 22ου Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο με τη βοήθεια του συνοδηγού του Σπύρου Μουστάκα. Είναι το πλήρωμα που κέρδισε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη πέρυσι στο Μόντε με το VW Golf GTI. Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΣΙΣΑ και άριστος γνώστης του Ιστορικού Αυτοκινήτου Βύρωνας Ρηγινός.

https://classiccarclubgr.files.wordpress.com/2019/01/2019-01-23-hmm_ber_presentation.pdf?fbclid=IwAR0DsqmWeY3NA2Q6qWI-e65nnaPrX6B18FCOP32rVCUD8KHSjL67pfK6Fkk

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.