Η ΕΛΠΑ για την ΚΥΑ

By  |  0 Comments

Η ΕΛΠΑ παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, περνά στην επίθεση. Όπως τονίζει στη σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους, αν και μοναδικός εκπρόσωπος FIA στην Ελλάδα, ουδέποτε εκλήθη σε διαβούλευση περί ΚΥΑ. Αντίθετα συμμετείχαν άλλοι φορείς που δεν έχουν διεθνή εξουσιοδότηση. Τονίζει δε ότι στη νέα ΚΥΑ, αγνοούνται οι Διεθνείς Κανονισμοί της FIA, ενώ για τη διαδικασία πιστοποίησης υπάρχουν επίσημοι και αναγνωρισμένοι από τη χώρα μας κανονισμοί και διαδικασίες.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΛΠΑ:

Προς: τον Κο Υπουργό Μεταφορών

Και Υποδομών

Κοιν: Κο Γενικό Γραμματέα Μεταφορών

Κοιν: Federation International de l’ Automobile

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε με το Δελτίο Τύπου της 15/2/19 του Υπουργείου σας, την έκδοση Κ.Υ.Α. που αφορά τα θέματα διευθέτησης της χρήσης των Ιστορικών Οχημάτων.

Η ΕΛΠΑ (παρά την δυσμενέστατη οικονομική της κατάσταση) αν και είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκπρόσωπος/μέλος για την Κινητικότητα και το Σπορ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA στην Ελλάδα, η ο ποία είναι Παγκόσμιος Οργανισμός αναγνωρισμένος από την Συνθήκη της Βιέννης.

https://www.fia.com/members/region/europe-7/country/GR/member_club/sport-mobility-3

ουδέποτε εκλήθη από το Υπουργείο σας, να συμμετάσχει στην σχετική διαβούλευση, αντίθετα όπως πληροφορηθήκαμε ενεφανίσθησαν άλλοι δήθεν εκπρόσωποι χωρίς ιδιότητα Μέλους της FIA, αλλά με ένα έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Σπορ το οποίο δεν τους παρέχει καμία άλλη εξουσιοδότηση εκτός του δικαιώματος  διοργάνωσης Ευρωπαϊκών Αγώνων με την σύμφωνη γνώμη της ΕΛΠΑ. Παρεμπιπτόντως οι Κανονισμοί που αφορούν τα θέματα των Ιστορικών Οχημάτων αφορούν το Τμήμα Κινητικότητας, ενώ οι αγωνιστικές εκδηλώσεις το Σπορ.

Επί πλέον από το κείμενο του Δελτίου Τύπου διαπιστώνουμε με λύπη, ότι αγνοούνται οι Διεθνείς Κανονισμοί της FIA που αφορούν τα Ιστορικά Οχήματα.

https://www.fia.com/historic-regulations

Σε ότι δε αφορά τις διαδικασίες πιστοποίησης των Ιστορικών αλλά και ΝΕΩΝ Οχημάτων, όπως αυτές ρητά αναφέρονται στους σχετικούς Κανονισμούς και οι διαδικασίες αυτές έχουν εκχωρηθεί, ως απόρροια από την Συνθήκη της Βιέννης στον Παγκόσμιο Οργανισμό.

Είμεθα λοιπόν στην διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία και συνδρομή για την διευθέτηση του Θέματος.

Με εκτίμηση

Για την ΕΛΠΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.