Με 13 συμμετοχές

By  |  0 Comments
  • Εφαρμόζοντας τον Διεθνή Κανονισμό η Οργανωτική Επιτροπή, ευθύς μετά την εκπνοή της προβλεπόμενης προθεσμίας δημοσίευσε υπογεγραμμένο των κατάλογο των όσων συμμετεχόντων απέστειλαν εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση συμμετοχής. Ο συνολικός αριθμός των πληρωμάτων ανέρχεται σε 13. Το δεδομένο αυτό θεωρείται ως απολύτως ικανοποιητικό για την Ελλάδα στην οποία η διάδοση της τεχνολογικής εξέλιξης της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και η αναγκαία υποδομή υποστήριξής της μόλις τώρα αρχίζει να συζητείται. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ότι θα συμμετάσχουν αυτοκίνητα της τελευταίας τεχνολογίας όπως είναι το Jaguar I-pace, το Tesla Model 3, το Audi E Tron, το Nissan Leaf, το Volkswagen e Golf, το BMW i3, το Zhidou DS2 κ.α. Μια καλή ευκαιρία για τους Αθηναίους να δουν από κοντά συγκεντρωμένα σε ένα σημείο όλα αυτά τα διαμάντια της ηλεκτροκίνησης του αυτοκινήτου η οποία υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο μετακίνησής μας στα επόμενα χρόνια και να μας απαλλάξει οριστικά από θορύβους και ρύπους.
  • Η φετινή εκδήλωση, για αυτοκίνητα που κινούνται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά  το διήμερο 4 και 5 Μαΐου με κέντρο του την πλατεία Κοτζιά, έναντι του  Δημοτικού Μεγάρου των Αθηνών.
  • Οι διαδρομές που θα ακολουθήσει ο αγώνας ακριβείας θα είναι κυκλικές με αφετηρία και τερματισμό πάντοτε την ως άνω πλατεία στην οποία θα οργανωθεί και το κέντρο επαναφόρτισης των συσσωρευτών των αυτοκινήτων.
  • Η εκδήλωση στηρίζεται και φέτος στον παραδοσιακό χορηγό της, την εταιρεία ΕΚΟ η οποία έχει ανακηρυχθεί «Χρυσός Χορηγός»
  • Τα συστήματα φόρτισης που θα χρησιμοποιηθούν έχουν σχεδιασθεί και κατασκευαστεί από το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα συνεργασίας με ενδιαφερόμενους κατασκευαστές – εισαγωγείς συστημάτων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων προκειμένου να επιδειχθούν εν λειτουργία στο κοινό.
  • Στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. (http://www.heliev.gr) έχει αναρτηθεί ο Συμπληρωματικός Κανονισμός με τα Παραρτήματά του, ενδεικτικοί χάρτες της διαδρομής όπως και οι Κανονισμοί που διέπουν τις διοργανώσεις του Κυπέλλου Ηλεκτρικών αυτοκινήτων της FIA.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.