Tο Ίδρυμα Άρη Σταθάκη στη Βουλή

By  |  0 Comments

Στην Ειδική μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής παρουσίασε το έργο, τους σκοπούς και το όραμα του, το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κύριος Γιώργος Ουρσουζίδης, ξεκίνησε τη συνεδρίαση μιλώντας για τον Άρη Σταθάκη και το έργο που επιτέλεσε από διάφορες θέσεις.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής καθώς και στη μείωση στους δείκτες των τροχαίων δυστυχημάτων, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Σταθάκη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά οι καλεσμένοι της επιτροπής, τη γνωρίζουν καλύτερα από τα μέλη. Και αυτό συμβαίνει γιατί τόσο η ίδια όσο και ο κύριος Παπαχρήστος, μηχανολόγος μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης του Άρη Σταθάκη, έχουν εργαστεί στη δημιουργία της επιτροπής το 2008. Ανέλυσε το ρόλο του Ιδρύματος, τις κατευθύνσεις στις οποίες δραστηριοποιείται και έκανε προτάσεις για φοροαπαλλαγές σε απαραίτητα συστήματα ασφαλείας με καθημερινή εφαρμογή σε όλα τα οχήματα. Παράλληλα, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τους κινδύνους ηλεκτρονικών επιθέσεων στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών, ο κύριος Παπαχρήστος μίλησε για τις επερχόμενες αλλαγές στα αυτοκίνητα και τις νέες τεχνολογίες τους, για τα οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παραβρισκόμενοι Βουλευτές, όλων των κομμάτων, ζήτησαν το λόγο και μίλησαν για τις αναμνήσεις τους από τον Άρη Σταθάκη ως δημοσιογράφο και ως Βουλευτή, το έργο του οποίου για την Οδική Ασφάλεια συμμερίζονται απόλυτα.

Ο πρόεδρος επεσήμανε ότι σπανίως γίνεται αυτό, κάτι που – για ακόμα μια φορά – έφερε στη μνήμη τον Άνθρωπο Άρη Σταθάκη.

Συναισθηματικά φορτισμένη η κυρία Βαγενά μίλησε για τη σημασία της συνέχισης του έργου σημαντικών ανθρώπων, χωρίς να αποσκοπούν σε οικονομικό όφελος και συνεχάρη την κυρία Σταθάκη για την προσπάθεια της.

Η Ειδική Μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής είναι μια ιδέα του Άρη Σταθάκη που υλοποίησε μετά από πιέσεις το 2008 και λειτουργεί από τότε αδιαλείπτως.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.